Massor med besök i Kaffestugan

Morning morning finisar! ❤️

Jag ligger här på soffan med datorn på magen. Jag är helt slut verkligen. Känns som jag knappt orkar resa mig upp ur soffan här. Så idag ska det vara väldigt lugnt under dagen, jag ska jobba vid datorn….ta en powernap, andas ner i magen och bara vara snäll mot min kropp. När Tony kommer hem ska vi åka iväg och ha mys med Milo.


Igår hade vi mer folk än vi någonsin haft….ojojoj. Vi sprang exakt hela dagen verkligen. Svärmor fick rycka in och diska i flera timmar, svärfar fick brassa in till stan och handla mer grejer som mjölk och sånt som bara tog slut hela tiden. Å dom som bara skulle komma och fika lite…. Det är på egen risk man kommer och fikar hos oss numera. Haha…

Nä, men det hade inte gått utan dom igår. Vi får nu sätta oss ned och klura ut hur vi ska gå vidare? Vi vill verkligen erbjuda top notch men det är så mycket folk så vi känner att vi kanske inte hinner. Igår tog ALLT slut. Det blev till slut påsarna med bullar i frysen som fick tas fram. När dagen var slut fanns det 5 bullar kvar på 1 fat! Då har jag ändå bakat extra mycket liksom. Såhär såg det ut när vi öppnade, med extra allt av allt i kyl och skafferi.

IMG_7499 IMG_7500
Men vet ni, inte en enda sur min från någon kund. Alla är så fantastiskt trevliga och varma. Har full förståelse då dom ju ser vilket tryck det är…det känns så skönt i hjärtat. Att de vet att vi gör vårt bästa liksom. Vi vill leverera så bra och fantastiskt och så är vi liksom nybörjare som egentligen inte har en aaaaaning om hur man driver fik?! Hur ska vi ens kunna leverera så bra? Jaja…jag har ju pratat om höga krav på mig själv tidigare. Men… det är otroligt! Det är ju så fantastiskt från början till slut att det är så många som vill komma, helt otroligt faktiskt! ❤️ Alla dessa härliga besökare till lilla Kaffestugan med typ 23-25 platser (exklusive dem på uteserveringen för de är många fler tack o lov). Dessutom är vårt kök så litet så vi knappt får plats…så att anställa fler går inte, vi får inte plats. Kan ni haja vilket dilemma?! När vi är 4 så är det helt fullt, skulle 1 person till vara där så skulle allt haverera.

Trodde vi detta när vi låg i sängen den där torsdagsmorgonen när vi till slut beslutade oss för att hoppa på att driva ett sommarcafe denna sommar? Eeeeh nope! Vi hade inte en aning! Vi hade inte en susning….

Vi har så mycket gäster som är så tacksamma och glada. Säger till mig hur fint vi gjort det. Hur mysigt det är. Hur gott allt smakar. Så tro nu inte att vi inte tycker att det är kul. Herreminjeee, vi lever i en dröm. Vi kunde väl aldrig ana hur uppskattat och härligt det skulle bli? Det är bara det att vi vill fortsätta göra det lika bra…så folk fortsätter att uppskatta det. Vi har liksom dåliga förutsättningar att få in mer folk, men så länge alla har överseende och förstår att det kan vara kaos, att saker kan ta slut, att det kan vara väntetider och att det är trångt osv….så är det helt ok. Då är vi alla på banan. Då fortsätter vi att göra vårt bästa med det vi har så får vi en fin upplevelse med den lilla Kaffestugan ute i Härnevi.

Nu ska jag jobba vidare här så hörs vi senare. Du kommer att få bilder från Kaffestugan som jag lovat. På allt som jag fixat utomhus… Ha nu en fin dag så hörs vi snart igen.

Kram Nina ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
7 years ago

Tror jag det att det kommer mycket folk! Sååå himla gott det ser ut:-)))
Skulle lätt kunna klämma i mig några bakverk där! Mums!!!

Susanne
Susanne
7 years ago

Säljer ni glass i Kaffestugan?
En tanke bara att ni kanske kan ha som en glasskiosk utanför. Kanske blir meckigt för er,bara en tanke från mig.
Kram

Anna
Anna
7 years ago

Om ni kunde få lite spons från nån lokal butik som säljer vitvaror – kanske kan ni få låna extra diskmaskin/-er? Såna som man har i riktiga restaurangkök är suveräna, diskar rent på några minuter. Men kräver såklart både yta och säkert special på vatten o avlopp. Men typ två vanliga med snabbprogram?

Köp in lite mer porslin. Synd att ni inte har Ikea Fyndvaruhus, där får man fylla en påse med porslin för 99 spänn (finns i Älmhult).

Hmm….kan ni ha mer som är fryst? Eller känns det heeelt fel? Tänker småkakor/cookies/brownies….

Tycker ni är skitduktiga!! Men för att ni inte ska krokna så försök hitta några sommarjobbare som kan sköta plock och disk. Kan ni ta upp en dörr direkt utifrån till köket? Då slipper ni springa med disk utifrån genom serveringen.

Kämpa på!!

Andrea
Andrea
7 years ago

Åh herregud så mycket gott! Vart ligger kaffestugan? Behöver en sån där kladdkakekaka

Helene i Götet
Helene i Götet
7 years ago

Åh så fint ni har gjort om stugan och bakverken ser helt fantastiska ut! Funderar lite på hur det skulle kunna göras förändringar så att det inte blir så slitigt, känner igen mig från en sommarrestaurang jag jobbat på. Vi lejde ut viss bakning för att inte behöva baka allt själva, det hjälper ju inte mot kö eller diskhög men minskar på jobbet under veckan plus att vi slapp baka chokladtårtor mitt i natten 😉 Var rädd om dig och ha en go kväll och vecka. Kram Helene

Nästa inlägg

Morning!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x