Worms’ in da house 

Alltså….dubbelblök! Skrev världens längsta inlägg om allt men lyckades klicka på spara inte när jag skulle spara. Gaaaah, RÖV! Finns inget som gör mig så förbannad och less som det….

Well, jag börjar om på nytt!

Igår när jag sa natti till er så visste jag inte vad som komma skulle. Alltså, det var ett skämt! Milo hade nämligen när vi kom hem nämnt att han hade kli i rumpen. Det kan man ju ha liksom, alla har väl haft kli i krysset once in a while. Men när han fortfarande efter att ha duschat och lagt sig tillrätta tyckte att det kliade så mycket började jag ana oråd. ”Det var väl inte…. ” 

Mjodå, det var det ju. Worms’ in da house för helskotta. Tony såg dem när han kikade lite mer noggrant. Att tala om det för en lite övertrött 8 åring blev allt annat än bra. Kliandet och det äcklade över dessa maskar höll på till kl 00.30 när han utmattad somnade med en babywhipe i handen ifall det skulle klia. Fifan säger jag, vilket jäkla påhitt, jag spyr!

I panik inatt skrev jag ut på FEJJAN om att jag hade ett stort behov av Vanquin, ju tidigare behandlingen börjar desto fortare blir man av med de små äcklen. En gammal innebandykompis hade, så Elliot som var ute och for fick hämta. Dock hann Milo somna innan de var hemma och vi iddes inte väcka honom, så han fick sina tabletter i morse.


Den här lille snyggingen fick också sig ett bad då de små maskäggen kan ligga i deras pälsar. Hon var inte så nöjd över behandlingen. Jag som spa:ade till det lite med mjuk och lugn röst och riktigt behagligt vatten och lyxig tvål. Otacksam prick det där.

Jo, så nu saneras det! Toaletter, sängkläder, mattor, damma, torka och sanera tammetusan allt här hemma. Milo fick stanna hemma för jag tycker det är galet att han ska gå till skolan med något som smittar. Ok, de smittar genom att man kliar sig i stjärten och tar på någon som tar där man tog och stoppar i munnen. Långsökt….men ändå! Fotbollsträningen ska han i alla fall få gå på, där är det inte så mycket klia stjärt och ta på nån typ. Inte för att jag tror det inträffar i skolan heller men jag har ingen koll där och Milo är väl allt annat än bekväm nu.

Sist han hade mask i tre årsålder så höll kliandet i sig tre kvällar. Idag matar jag honom och ser till att han dricker mycket så att det röda bajset visar sig. Då vet man att det gått igenom systemet och maskarna är döda. Sen kör man igen om 2-3 veckor så eventuella ägg också dör. Brrrr….ryser!


Nu ska jag slita mig från den här nytvättade lilla hönan för att laga mat och äta nu. Vi hörs sen igen! Du ska få ett jättegott recept av mig. Enkelt och smaskigt!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jennie
Jennie
7 years ago

Om han haft det förut så vet du väl säkert redan att hela familjen ska behandlas samt att allas sängkläder ska tvättas i minst 60grader.
Har också varit med om det vid ett tillfälle och som tur var stannade det där. Hört mardrömshistorier om hur det bara går runt runt hos vissa familjer.
Hoppas att ni snabbt blir av med dem och att de sen håller sig borta!

B
B
7 years ago

Precis, kom ihåg att hela familjen ska behandlas. Inte kul men går ändå rätt lätt att bli av med.

Marie
Marie
7 years ago

Fast vi på förskolan har fått info om att bara den som är drabbad ska behandlas, SM ittan är luftburen.
Är nu länge sen vi hade det hemma nu, tack å lov. Tycker det är sååå otrevligt med dessa husdjur!
Hoppas ni andra slipper det. Jag har alltid såna tabletter hemma, får panik om jag inte kan ta tabletter direkt.

Sara
Sara
7 years ago

Jag fick tipset om att smörja med salva vid sängläggning för då tar sig inte maskarna ut lika lätt och då kliar det inte lika mycket. Smörj inte in salvan för noga i huden utan låt det vara lite kladdigt. Inte det mysigaste kanske men bättre än kli i rumpan när det är dags att sova.

Nina
Nina
7 years ago

Hej hej. Oh no! Vad hemskt. Behandla er alla och kika lite på Livsmedelsverkets regler om vad som gäller när någon ät smittat med smittbara sjukdomar i magen. Krya!

BeAtrice
BeAtrice
7 years ago

hahahahahaha förlåt att jag skrattar…. men du skriver ju underbart — hahahahahaha. Nå hoppas allt löst sig och lugnet lagt sig i da house. Här måste jag nog hänga lite oftare – för att få skratta

Nästa inlägg

Erbjudande på fint till väggarna

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x