Hjälp – var ska vi resa? 

Halloj! 

Hemma i soffan med tända ljus. Riktigt mysigt. Fått massor gjort idag. Har köpt lite hyllor och grejer till Kaffestugan för att underlätta all disk som blir. Källsortering som jag kallar det. Sen hittade jag en fin klänning till Elliots student. Jag resonerar som så, jag köper några….sen väljer jag den jag vill ha samma dag. De andra får fungera som fina sommarklänningsr då.


Känner mig inte ens trött vilket är riktigt märkligt. Det är sent för att vara mig…men det är nu min ”vara-vaken-normala-tider” period börjar. Så lyxigt!!! Hejdå vinter och sova när alla andra tar kväll….


Efter div hyllköp hann vi lajja loss bland kullarna som vi kallar det. Säger bara AJ. Skulle jag göra alla konster som den här lille herr’n gör så skulle jag bryta alla ben i kroppen tror jag. Herreminjeee så smidiga och tåliga de är i den här åldern?! Värre i 44 årsålder… Jag har träningsvärk idag så jag knappt kan röra mig. Haha… Då tränade jag lätt, alltså extremt lätt igår.


Jag måste bara dela med mig av det här. Inte sponsrad eller nåt men fifan så bra initiativ. Tänkte jag ville tipsa dig också. Barnpornografi måste få ett slut, finns inget så vidrigt i hela världen som det.


Hörni, missade ju skriva det på bloggen. Men det är ju för tusan chokladbollens dag idag! Kanske är du inte jättesugen på att ställa dig och baka en chokladbollstårta mitt i natten. Men…här är min chokladbollstårta som jag gjorde till Theddes kalas i mars. Smakar verkligen delicato.

Åh, apropå handla på IKEA idag. Så glad….hittade äntligen en lösning på hur vi ska lösa platsbristen av alla köksmaskiner och skafferivaror här hemma. Ibland är det som en liten snilleblixt som poppar upp i skallen. Nu återstår bara att se om det blir som man tänkt och sett i skallen? Visar er sen såklart!


Hörni, ni som reser mer än jag. (Ja jag var utomlands senast jan 2013.) Ja tyvärr så begränsar min flygrädsla mig såpass mycket så att jag faktiskt undviker att resa utomlands. Senast häromdagen tackade jag nej till en samarbetsförfrågan som handlade om att delvis flyga. Så illa är det.

Men nu har jag o Tony bestämt oss för att vi ska resa utomlands i höst. Brrrr….får pirr i skinkorna bara jag skriver det. Jag nämnde ju det här på bloggen också. Jag fyller nämligen 45 i augusti och med tanke på att jag kommer att jobba varje helg fram till i mitten av september så blir det inget firande av det. Så, firandet får bli med en utlandsresa. Men nu till vårt dilemma. Jag vill inte flyga så långt. Det är stor skillnad på att flyga 6 timmar emot att bara flyga 4 t ex. Så då har vi siktat in oss på Mallorca eller Kreta. Men vi som är helt novis på utlandsresandet har så dålig koll. Jag tänkte jag skulle fråga er reseproffs? Vad ska vi välja? Det är alltså i slutet av september början av oktober. Vad tror ni är bäst? Har ni varit på Kreta eller Mallorca? Finns det andra resmål som är fina, soliga och varma i sep-okt som ligger ca 4 timmars flygtid härifrån. Bomba gärna med förslag!

Nä, nu MÅSTE jag försöka varva ned här! Imorgon är det vardag som vanligt och Milo ska tillbaka till skolan.

Såg att det dök upp funderingar om bakning hemma med mask och grejer. Nej, bakar inte det som ska till Kaffestugan hemma…bakar i min väns godkända restaurang & bak-kök.

Ha nu en fin kväll hörni!

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

17 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jessie
Jessie
6 years ago

Åkte till Kreta 3/10. Perfekt värme, som svensk sommar. Havet va varmt o gott. Ingen trängsel. Rekommenderas varmt

niinis
niinis
Reply to  Jessie
6 years ago

Åh! Har faktiskt kollat ett datum just den 3/10 tror jag det var. Var bodde ni då? Vilket hotell?

Jessie
Jessie
Reply to  niinis
6 years ago

Hotel Orion i Rethymnon. 3000kr för en vecka All Inclusive! Inget lyx men när det är så billigt kan man gå ut o äta på kvällen trots All Inclusive. Dock är priserna nästan fördubblade i år, tror det beror på att Grekland ”snott” de flesta Turkietresenärena.

Malin
Malin
6 years ago

Åk till Cypern, det är fantastiskt! Finare stränder än Kreta och fantastiskt badvatten, och varmare än Mallis den årstiden! Samma flygtid också. Både ving ovh tui har massor med fina hotell.

Johanna
Johanna
6 years ago

Dubai baby Dubai…. Sååå häftigt ställe dock lite längre flygresa och så måste man ha STOOOORA plånboken med sig men så coolt och värt varenda krona 🙂

Karo
Karo
6 years ago

Hej, Grekland eller Cypern är toppen vid den tiden på året.

Lisa
Lisa
6 years ago

Barcelona! Där finns ALLT 🙂

Anna
Anna
6 years ago

Älskar Cypern helt fantastiskt & tar ca 4 timmar att flyga :).

Åsa
6 years ago

Mitt tips blir Alcudia på Mallorca! Helt fantastiskt!!

Anna
Anna
6 years ago

Har varit på Kreta men det ör ju ganska ”turistigt”. Hade satsat på Mallorca, där kan ni få både bad och stad, natur och kultur. Tror dessutom att maten är bättre på Mallorca. Själv skulle jag gärna åka på en höstweekend till Palma!

Marie
Marie
6 years ago

Cypern är perfekt. Fig tree bay, Helt fantastiskt vatten!

Isabel
Isabel
6 years ago

Hej Nina!

Vi var i Kroatien förra året, reste den 24:e september och det var jätte härligt. Hade aldrig varit i Kroatien tidigare och dey var verkligen så vackert! Vi bodde i Brac, på hotellet Supetar waterman resort. Jätte fint hotell och super barnvänligt med aktiviteter för barnen, pooler i olika storlekar och olika restauranger på hotellet där du kan välja vart du vill äta frukost/lunch/middag.
Jag själv har inte barn men vi reste med min sambos familj med en massa barn, och det fanns verkligen något för alla. Lugna fina områden och så mycket för barnen. Och så vackert vatten, det finaste jag sett.
Maten var jätte god och väldigt bra priser måste jag säga. Fanns en lunchrestaurang som hette ”Barbeque” nånting, längs strandpromenaden med massa goda mackor, sallader, quesadillas m.m.

Dock märktes det att det var lite ”off season”. Det var inte dött, men inte så mycket folk. Men det kunde också vara ganska skönt. Mycket plats, inga långa väntetider osv.
Dagarna var så behagliga, varma men inte föör varma. Eftermiddagarna och tidig kväll var också sköna, men kunde vara lite små ”kyligt” på kvällen så en kofta och lite långbyxor får man räkna med! Men kanske blir varmare kvällar detta år??

Hamnen ligger någon kilometer från hotellet, där finns lite restauranger, glassbarer m.m.

Sen kan man ju åka in till Split, själva staden också!

Vet att det finns lite fler populära utflyktsmål som du kan söka på. Men va också så härligt att bara hänga på hotellet om man verkligen bara vill vila och njuta.

Det enda negativa jag kan säga var att det var lite lyhört på hotellrummen och så var kanskeinte rummen jätte charmiga, men dom dög, och omgivningarna runt omkring var vackra!

Vi reste med ving, så in och kika!

Kramar Isabel

Isabel
Isabel
6 years ago

Rekommenderar också Ibiscos garden i Rethymnon på Kreta, aldrig rest dit så sent på året men har varit där 2 gånger så kan varmt rekommendera hotellet/platsen. Hört att det ska vara jätte skönt på Kreta på hösten, sommaren är ju extremt varm.

Hoppas ni hittar någon härlig resa!!

Ser fram emot att göra en utflykt och ta bilen från Upplands Väsby och komma ut till Kaffestugan någon helg i sommar!

Marie
Marie
6 years ago

Där exakt har vi varit 5 ggr. Vi brukar bo på Princesa, inte så hysteriskt som det är i den stora byggnaden. Har oxå en son som är 8 år. Helt underbar strand, fint i gamla Alcudia som utflykt. Skulle gärna åka dit igen, men 2 sista gångerna har vädret varit skit….regn…kallt…brrr så trist.
Men vid fint väder är det härligt. Cypern har ju blivit poppis….funderar på det.

Anna
Anna
6 years ago

Helt klart Cypern! Varmt, ALLTID soligt, vit sand och blått vatten. Finns inget bättre!!!

Lena
Lena
6 years ago

Hej, vi har varit på Rhodos vilket är toppen men i år åker vi till Cypern 22/9 med vår 8-åriga son, Det ska tydligen vara helt fantastiskt .

Lena
Lena
6 years ago

Hej, vi har varit på Rhodos vilket är toppen men i år åker vi till Cypern 22/9 med vår 8-åriga son, Det ska tydligen vara helt fantastiskt .Är precis som du, jätte flygrädd ..men lyckas ändå åka nångång per år

Nästa inlägg

Vidriga as!

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x