Hur är det att driva fik?

Gokväll raringar! 

Nu äntligen har jag hamnat i soffan. Har en katt liggandes på magen som snuttar på min morgonrock.

Ja, vår Kaffestuga då!

Nu har vi snart haft öppet i en månad och då kan man väl köra en liten utvärdering på hur starten varit!

Först och främst. Vi kunde absolut inte, inte ens i vår vildaste fantasi, ana hur detta skulle bli? När jag och Tony låg i sängen på kvällarna och pratade om Kaffestugan så utgick vi ifrån vad det hade varit innan. Som bäst ungefär 40 besökare per dag. Jag tänkte att jag med min blogg, marknadsföring och sociala medier skulle kunna ha kanske 100 som absolut bäst. Dock så har vi slagit det med hästlängder. Vi kunde aldrig ana att det skulle bli såhär bra?!

Jag ska ärligt erkänna att det varit tufft. Väldigt tufft. Vi springer och jobbar hårt hela tiden när vi har öppet. Försöker hinna få ut smörgåsar så fort som möjligt, fyller på kaffet som hela tiden tar slut, försöker verkligen vara trevliga och härliga hela tiden. Vi har dock ingen erfarenhet någon av oss, vi har bara gjort så gott vi kunnat. Självklart har vi lärt oss med tiden, vi lär oss nu också, hela tiden. Hur är det mest effektivt, vad ska man tänka på? Kaffe? Upplägg? Vad serverar vi och vad tar minst tid? Det är sjukt så mycket det finns att tänka på även om det är ett pyttelitet cafe.


När jag stod här i början av mars och kikade på allt detta var det grått, inget grönt och rätt trist vy när man tittade. Någonstans försökte jag ändå visualisera björkarna när de skulle slå ut. När människor skulle sitta i den här trädgården och njuta av en kopp kaffe och någon god kaka. Siktet var liksom inställt på det.

Jag var tok-bestämd med hur jag ville ha det. Jag hade en tanke, och så skulle det bli. Idag kan jag säga att det blev så bra det kunde bli med de förutsättningar vi hade. Vi är jättenöjda med hur Kaffestugan utformade sig till slut. När allt slit vi lagt ned var värt varenda sekund.


Min första bild av Kaffestugan mitt i vintern. 

Plantskolan bredvid går som tåget, vi hjäper liksom varandra. Många ska ha sommarblommor nu, då glider de gästerna in på Kaffestugan. Många som kommer och fikar har aldrig hört talas om plantskolan och gör ett besök när de ändå är och fikar. Så vi hjälper varandra, så himla bra!

Dock så har jag lite orosmoment. Tony. Han jobbar 7 dagar i veckan nu. När vi pratade om Kaffestugan i planeringsstadiet tänkte vi att jag kunde driva det alldeles själv. Elliot kunde hjälpa till lite då och då. Tony kunde vara hemma med Milo på helgerna. Vi tänkte att vi inte skulle ses så mycket men det var bara en under en period, så det var ju ingen fara. Men INGET blev ju som det var tänkt från början. Jag var inne på att anställa någon, men Tony ville inte det. Han ville att vi skulle driva det tillsammans. Han ville vara med!

Jag har försökt ordna så Tony blir ledig typ varannan helg, eller en dag på helgen. Men han vägrar. Förra helgen var han hemma halva söndagen (jag den andra halvan) med Milo som var lite krasslig, han klättrade på väggarna nästan, han ville ju veta hur det gick  för oss i Kaffestugan. Ringde mig och sa att han ABSOLUT inte ville vara ledig, han är alldeles för engagerad i Kaffestugan för det. Vi har som tur är fin hjälp av våra föräldrar, annars skulle vi nog inte fixa det. Eller vi skulle behöva anställa någon med ett väldigt osäkert schema. Vi kan heller inte vara för mänga då köket är så litet. Är vi en endaste till blir det kaos bland disk och all annan roddnlng av caféet.

Tony tycker dock att Kaffestugan jobbet är något helt annat. Att sitta på kontoret och göra kundbesök är mer ”walk in the park” medan cafejobbet är mer ”slit och borra ner skallen och köra” jobb. Inget funderande utan bara praktiskt. Dock så ska jag nog kräva att han är lite ledig, sedan tror jag att det lugnar sig till när högsommaren är här. Då kan han och Milo kanske njuta av sol och bad.


Många som kommer på besök följer bloggen, är alltså några av oss härinne. Många har också sett de videos jag la upp när renoveringen var igång. Så reaktionerna är så roliga. Många tycker det är kul att kunna se Kaffestugan på riktigt efter att följt videosarna. Dom hittar du HÄR.

Jag blir så jäkla glad för alla besök, reaktioner, glada tillrop, glada ansikten och uppskattning. Är så glad att allt jag hade som vision blivit som det var tänkt. Jag myser när jag får höra hur kunder haft en riktigt mysig stund hos oss. Dock så hinner jag inte prata så mycket som jag skulle vilja. En av oss härinne kom på besök med sin man, dock så hann jag inte komma ut och prata. Vi pratade en liten stund inne men sen fick jag för mycket att göra. Det är skitkul när ni som läser härinne berättar det när ni kommer och fikar. Bara så ni vet!

Nä, nu ska jag sova hörni. En tidig morgon väntar imorgon. Är det nåt speciellt ni önskar bilder på från Kaffestugan? Ni är många som bor lååååångt från den så ni kanske vill ha lite mer bilder så ni också kan hänga med?

Ha en fin kväll!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

19 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
6 years ago

Ni måste ju tjäna en rejäl hacka varje månad pga kaffestugan. Säg att en fika per person kostar 40-60 kr. Och så många ni har…det blir ju väldigt många tusen. Nu kostar det att driva…men ni tjänar ju ändå väldigt mycket på det.

niinis
niinis
Reply to  Anna
6 years ago

Nja, rejäl hacka är nog synd att säga. Det kostar väldigt mycket också… Vi har ju ”bara” öppet på helgerna också.

Eva
Eva
Reply to  niinis
6 years ago

Alla som jobbar ska ju ha lön och hyra kanske för kaffestugan och sen kostar väl allt dom gjort i ordning och inhandlat till kaffestugan och dessutom kostar ju alla matvaror att köpa in så så himla mycket kan det ju inte bli över.

Sofia Karlsson
6 years ago

Ramlade in här av en chansning och detta inlägg är som skrivet för mig!
Vill så gärna öppna mitt egna svenska fik i Manchester där vi bor sen januari. Min dröm att ha ett eget fik ❤️ Tack för inspirationen och se att det är möjligt! Läser gärna mer om hur ni gått tillväga

niinis
niinis
Reply to  Sofia Karlsson
6 years ago

Åh hoppas du vågar och får till det! Lycka till med att få din dröm att slå in. ❤️

Agneta
Agneta
6 years ago

Jättekul att läsa

niinis
niinis
Reply to  Agneta
6 years ago
Ann-Marie L
6 years ago

Åh vad glad jag blir av att höra hur bra det går, hoppas verkligen att det fortsätter gå så bra men jag förstår inte varför det inte skulle gå bra, du är ju suveränt duktig på att baka, det blir nog minst en tur dit i sommar, en liten mysig dagsutflykt

niinis
niinis
Reply to  Ann-Marie L
6 years ago

Men tack snälla, så gulligt av dig! Välkommen!

Ulli
Ulli
6 years ago

Så fint önskar jag bodde närmare, går du upp mitt i natten på helgerna o bakar eller när bakar du alla bakverk – du skriver mycket om vad du gör i veckorna men aldrig att du bakar till cafestugan. Det måste ju bakas massor till alla fikagästerna – vilket jobb du/ ni gör. Lycka till resten av sommaren.

niinis
niinis
Reply to  Ulli
6 years ago

Har ett kök som jag hyrt in mig i. Bakar lite hela veckorna faktiskt men med betoning på ons, tor och fredag. Ja, det bakas massor verkligen! Känns trist och skriva att man bakar hela tiden när det är det enda jag gör nästan, haha….

Tack snälla!

Anki
Anki
6 years ago

Ser så himla mysigt ut i din lilla kaffestugan, skulle så gärna vilja göra ett besök, var ligger den??!!

niinis
niinis
Reply to  Anki
6 years ago

Det ligger bredvid Härnevi Plantskola strax utanför Enköping. Välkomnen!

Susanne
Susanne
6 years ago

Hej! Tänkte höra om du har glutenfria alternativ som smörgås och fikabröd? Funderar på att åka till plantskolan någon dag.

niinis
niinis
Reply to  Susanne
6 years ago

Ja, vi har glutenfria alternativ. Välkommen!

Eva
Eva
6 years ago

Såå duktiga ni är! Och det är nog som din man säger att det är ett helt annat jobb som han dessutom får göra tillsammans med familjen Och dessutom under en begränsad tid så det är nog ingen fara med honom;-))
Lycka till hela sommaren nu!

Katrin
Katrin
6 years ago

Vad roligt att höra! Och ser gärna mer bilder
Tänkte kolla- brukar följa fin blogg via Bloglovin men där har dina inlägg inte kommit upp senaste veckan, vad beror det på? Kram!

Eva Jansson
Eva Jansson
6 years ago

Hej tjejen! Tids nog hinns det med att prata, maken och jag förstod väldigt väl att det inte fanns tid för småprat. Erbjudandet om flygfrågor gäller precis när du helst skulle vara i behov av det och ha tid för det. Själv tänkte jag dyka upp hos er på söndag för en födelsedagsfrukost med macka och något mera gott. Tjingeling so long! Kramizar

anneli
anneli
6 years ago

Jag blir inspirerad av ditt och ert slit och fina arbete med kaffestugan. Låter knäppt men jag har mycket värk i kroppen av fibromyalgi. Jag blir faktiskt lite hjälpt på det viset att läsa om er. När jag passar på att vila en stund tänker jag att nu ska jag strax gå ut och fixa parasoll, bord och stolar sen sitta där och mysa.
Får jag vägarna förbi i sommar kommer vi till er och fikar. Tack för en himla bra blogg! ♥

Nästa inlägg

Fina mössor

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x