ANNONS

Hur kommer man igång med vardag och jobb efter semestern?

/

Ja många är vi som har semestern i kroppen samtidigt som det är dags att återvända till jobbet. För vissa kan det kännas som att man just kommit in i någon form av semesterlunk, sänkt axlarna och kopplat bort jobbet när det är dags att återvända. Tungt tycker vissa, skönt tycker andra som saknat vardagens rutiner.

Jag tänkte, efter en hel del research, ge dig det bästa tipsen på hur du ”enklast och skönast” återvänder till vardagsrutinerna igen.

1) Skapa något att se fram emot. En weekend, en härlig middag med vänner, en stor fest, en dagstripp till annan stad, kryssning, en hotellnatt. Vad som helst som du mår bra av och som gör att du har något att se fram emot. Är det riktigt tungt kanske du kan planera in något sånt här en gång i månaden eller så hittar ni på något härligt varje torsdag kväll, då har du bara fredagen kvar att jobba. Detta ger en motivation att se framåt och plötsligt är du inne  vardagen och den känns inte så hemsk längre.

2) Fundera över din livssituation. Kanske är det något i din vardag du inte trivs med? Jobbet, träningen, kärleksrelationen, vänner, hus och hem eller något annat? Ibland kan en semester vara skön och förlösande just för att man får fly sin verklighet och vardag. Finns det då något i den där vardagen som inte är bra kan det kännas oerhört jobbigt att återvända. Här behöver man kanske ta tag i det jobbiga. Fundera över det.

3) Förenkla din vardag så den blir så smidig som möjligt. Jag brukar tipsa om att baka bröd (vardagsmat (< några enkla recept) som är enkelt och snabbt att göra. Om storkok (

4) Boa hemma! Det här är ett sätt som är bra för att öka trivseln i din närhet. Se till att när du kommer hem från jobbet, har ett hem du trivs med. Där du har tid till återhämtning, vila och rekreation. Där kan du glömma allt vad jobb och måsten heter. Kanske ska du slå till och göra den där myshörnan som du länge tänkt på? En hörna där du kan göra sånt som du tycker om. Läsa. Se på TV. Vila. Kolla serier. Vad som helst som får dig att må bra. Eller göra om badrummet till ett härligt litet spa? Skaffa badkar istället för dusch? Ja men idéerna kan vara många. Ett tips är att bara ta tag i det, efter semestern är en toppen tid att göra det.

5) Inställning! Mycket hänger på din egen inställning. Hur ställer du dig till allt? Du kan ju faktiskt tänka att när du har jobbat, pendlat, städat, lagat mat och sovit så har du ändå 39 timmars ledig tid kvar av veckan!

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00