Bästa underlaget till din makeup

Inlägget innehåller reklam och annonslänkar för NordicFeel.

Ja jag tänkte eftersom det var FINFREDAG igår och jag egentligen lovat detta inlägg igår så kör jag skönhetssnacket nu istället. Får mycket frågor om underlag, många med mogen hy som undrar hur man ska få det jämnt? Hur det inte ska lägga sig i linjer osv.

Att få mogen hy är till en början lite trixigt kan jag tycka. Man vill helst ha på tjock foundation som täcker mycket, men det är just så man INTE ska tänka. Ju tjockare underlag desto mer kommer det lägga sig i linjer och se kakigt ut. Tänk tunt och lagom täckande. Jag ska vara ärlig och säga att här spelar också kvalité en avgörande roll. Det är helt klart värt att lägga några kronor extra på bra kvalité på underlag när man kommer upp till åren.

 De här två är det bästa jag haft i underlagsväg. Helt klart två av mina favoriter.>>Estee Lauder Double Wear concealer<<. Ingen av dessa produkter lägger sig i linjerna. Concealern håller hela dagen/kvällen. Foundation ger en naturlig look och när jag använder den här så är det många som säger att min hud ser perfekt ut. Ni må tro att jag är överlycklig över makeup när man är sådär riktigt mörk runt ögonen och får bort det med ett bra underlag. Att vara mörk runt ögonen gör att man ser både trött och sliten ut oftast. Man kan också se äldre ut än vad man är.

Här visar jag lite hur jag gör.

1) Helt osminkad

2) Concealer

3) Använt borste 1 (se nedan) till att jämna ut concealer.

4) Foundation

5) Lite contouring (näsan kinderna som jag sedan tonar ut)

6) Avslutar med ett transparent puder för att fixera foundation för ett hållbart resultat.

Något att investera i också är bra borstar. Detta är >>Real Techniques starter set<<, du får igen det på en gång då resultatet alltid blir mer smashing med ordentliga grejer.

Borstarna i ordning från vänster:

Base Shadow Brush – tänkt till basskuggor men jag använder faktiskt min till att jämna ut concealer med, toppenbra!

Deluxe crease brush – tänkt till ögonskugga och det är det jag också använder den till. Grymt bra!

Accent brush – tänkt till t ex skuggor att applicera under undre fransraden. Det är också det jag använder den till.

Fine liner brush – tänkt till att t ex applicera kak-eyeliner med. Denna brukar jag använda till läppstift faktiskt.

Brow brush – tänkt som ögonbrynsborste vilket den också funkar grymt till. En toppenborste.

Foundation applicerar jag alltid med en >>Beautyblender<<. En toppenprodukt också som hjälper till att få din foundation jämn och snygg.

Japp, det var lite om underlag. Ställ gärna fler frågor om vad du vill så ska jag försöka svara så gott jag kan.

Kram Nina

6
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Havrefras
Havrefras
6 years ago

Tack snälla! Ska prova ut en Sensai foundation. Beautyblendern – är det så att den ska vara fuktad med vatten? Har för mig att jag läst det någonstans.

niinis
niinis
Reply to  Havrefras
6 years ago

Jag brukar inte göra det faktiskt, bara själva produkten!

Carina S.
Carina S.
6 years ago

Hej, vilken nyans på underlaget har du? ( jag är också mörkhårig o ljus hud, solar inte heller ) köpt concealern du tipsa om en annan gång, verkligen toppen bra!!

Nästa inlägg

Risigt gäng!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x