Recension av Rullsand, Västervik Resort och Böda Sand.

Recension av campingplatserna vi besökte i sommar!

Ni var en hel del som ville ha min recension på de campingplatser jag besökt i sommar. Vet ni vad jag tror? Jag tror att campinglivet är på uppgång, jag tror att det fullkomligen kommer att explodera förstår ni. Som att det redan inte är stort? Det är det….men jag tror att det är på väg upp, alltså ännu mer. Detta sätt att semestra på är verkligen optimalt om du frågar mig?

Varför har vi fastnat för camping i husvagn? Kan ärligt erkänna att till en början så skrattade vi så mycket åt oss själva. Den allra första gången vi åkte iväg med husvagn var med mina svärföräldrars 2006. Jag hade blivit en galen bridezilla mitt i planerandet av vårt bröllop. Tony tyckte jag behövde lite time off så vi drog till Orsa camping. Först skrattade vi som sagt. Skämtade om oss själva hur vi skulle ha likadana träningsoveraller, supa oss fulla och hamna hos grannen på efterfest och gangbang. Haha….

Men vet ni? Det blev varken gangbang eller likadana träningskläder, inte söp vi oss fulla heller. Vi bara njöt! För fulla muggar. Att ligga precis vid vattnet och vakna till en solig morgon och gå upp och äta frukost i campingmöblerna var underbart. Milo fanns inte då och stora barnen var hos sin pappa men redan där förstod vi hur kul och härligt detta skulle vara för kidsen!

Ja sen dess är vi fast. Redan året därpå åkte vi en sväng, året därpå tog vi en Sverigetrip med stora barnen och jag gravid med Milo. High Chaparral, Liseberg och Skara sommarland blev det. Ungarna älskade det, vi med! Och nu har vi campat varje sommar i 11 år!

I år blev det 3 ställen, vi köpte ju en Vagnhild som skulle ut och luftas.

RULLSAND CAMPING

HÄR kan du läsa mer om vårt besök där.

Bad: En mysig lite lagom stor sandstrand med väääääldans långgrunt vatten. Tryggt för de med småbarn. Sanden var fin och ljus, nästan lite utomlandskänsla.

Camping/Servicehus: En medelstor camping. Kan dock uppfatta att campingplatserna var lite röriga. Vissa lite svåra att se var de började och slutade. Servicehusen var en av de bästa jag varit på. Det var toalett som man stänger om sig med dusch. Fräscht och snyggt! Toppbetyg på det!

Affär/Restaurang: Fanns både en restaurang som hade Happy Hour priser och mat. Jag kunde beställa glutenfria pannkakor. De hade trubadurkvällar på restaurangen och då var det ett jefla liv. Affären var liten och hade lite halvdåligt utbud, dock kunde man köpa det absolut nödvändigaste.

Att göra: Minigolf och lite pingis. En badstrand med långgrunt vatten. 2 aktiviteter varje dag, en för vuxna och en för barn. Milo var på minidisco en eftermiddag.

Betyg: 3 stjärnor av 5

HÄR kan du besöka Rullsands hemsida.

VÄSTERVIK RESORT

HÄR kan du läsa mer om vårt besök där.

Bad: Här finns både en liten strand, men också ett stort vattenland inomhus. Där var Milo och Tony och lajjade loss i flera timmar. Skitkul tyckte Milo.

Camping/Servicehus: Till en början hamnade vi på ett plats som var sjukt trång, dock så fick vi byta och kom till en fantastisk plats med mycket utrymme i ett lummigt grönområde. Detta är en stor camping med massor av platser. Servicehusen var stora med massor av toaletter och duschar. Här betalade man inte för att duscha vilket jag tyckte var en väldigt bra service. Platsen där man lagade mat var jättefin, stor och inglasad. Precis som ett eget stort kök.

Affär/Restaurang: På campingen fanns inte mindre än 3 restauranger. En tapas & cava restaurang med medelhavsinspirerad mat. Denna restaurang/cavanat låg fantastiskt fint vid badet. Det var upplyst på kvällarna och såg ut att vara på någon exotisk ö. En Italiensk restaurang med pizza, pasta och lite annan mat. Låg fint vid äventyrsgolfen. Sedan fanns också en a la carte restaurang.

En affär fanns också på campingen. Med en stor glassbar och souvernirbutik bredvid. I affären var det ett stort utbud. Man klarar sig helt klart en period utan att behöva åka och handla någon annanstans.

Att göra: Åh herreminjee, säg det som det inte fanns att göra. Har aldrig varit med om ett ställe med större utbud med aktiviteter. Här fanns verkligen allt att göra. Enorma hoppborgar, trampcyklar, bergsklättring, zipline, lekplatser, fotboll, trolläventyr, skattjakt, shower, barngympa, sälsafari, minidisco, base jump, kajak m.m. Piuh….fullspäckat!

Betyg: 4 stjärnor av 5

Här kan du besöka Västervik Resort hemsida.

BÖDA SAND

HÄR kan du läsa mer om vårt besök där.

Bad: En av Sveriges längsta badstränder med kritvit sand. Det är som att landa på en utländsk strand. Fantastiskt måste jag säga. Inne på området finns också ett äventyrsbad utomhus som inte gick av för hackor. Där fanns både spa och vattengympa. Fantastiskt! Vi stormtrivdes!

Camping/Servicehus: Enorm camping med massor av platser. Bra utmärkta och man fick också bra med plats. Ordning och reda. Servicehusen var stora och många. Små bås som duschar och toaletter. Fräscht och snyggt.

Affär/Restaurang: Första wow för affären. En ICA-butik med allt! Du kunde handla allt. Det fanns t.o.m en stor hylla med glutenfritt och stor hylla med laktosfritt. Man behöver definitivt inte lämna området alls för att åka och handla. Restauranger fanns det 3 som jag minns det. En väldigt fin och mysig vid havet, där fanns lunchbuffé men även a la carte. Trubadur underhåller också. En restaurang inne i ”staden” där det fanns olika bufféer för varje dag och kväll. En snabbmatsrestaurang med Gyros och hamburgare. Det finns också fina klädbutiker, inredningsbutiker samt souvenirer. En glassaffär liknande Pressbyrån. En godisbutik med bara godis. Det fanns även ett bageri.

Att göra: Ojoj, här fanns också en rad aktiviteter att välja på. Milo höll till mest i skateparken. Där fanns också studsmattor och ett tillhåll för de lite äldre barnen med dataspel och pingisbord. Äventyrsgolf, trampcyklar och ett litet tåg som tuffade runt på området. Där fanns också ett utegym, hinderbana, motionsrunda med 3 olika längder, scen med show varje kväll, en stor scen för större artister, spa, äventyrsbad för att nämna några. Man hann aldrig att få tråkigt.

Betyg: 5 stjärnor av 5

Böda sands hemsida hittar du här.

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Kassler i ugn – härlig 80-talsrätt

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x