Det är inte så jäkla perfekt!

Hej fina!

Har precis kollat klart på Idol här. Åh det slutade så fint…den killen var ju så sjukt bra, å när alla stod och kramades därinne blev jag alldeles gråtig.

Det bara slog mig här….hur glad och lycklig man ska vara med allt man har i sitt liv. Ja fråga mig inte hur jag kom in på detta, för det vet jag inte. Min hjärna tar krokelikrokvägar till det mest konstiga saker.

Men tror inte du att vi är många som jagar….. och jämför oss med andra….för att i samma sekund känna oss sämre, som att man inte har det någon annan har.

Är det någon som känner igen sig?

Jag som har detta med sociala medier som arbete måste ju hänga med i allt, det blir med andra ord mycket sociala medier för min del. Vissa dagar handlar mycket av det man ser och läser om perfektion. Perfekta kroppar, perfekta brännor, perfekta nykära par, perfekta kläder, perfekta vältränade magar, perfekta tummytucks, perfekt runda bröst, perfekta väskor, perfekta hus, perfekta maträtter, perfekta bakverk, perfekta läppar och perfekt hud. Perfekt tammetusan så långt ögat kan nå.

Det kan få mig känna mig så jäkla värdelös ibland. Ful, tjock, slapp, trött, sur, rynkig, gammal och operfekt. Som att jag nog är den mest operfekta på hela jorden, för alla har A L L T! Allt är dessutom perfekt! Jag är tammefasen 45 bast och kan ändå känna såhär. En ålder där man faktiskt börjar få både självförtroende och självkänsla. Men det kommer svackor även för en sån person…sociala medier kan få ens självförtroende att slå i botten.

Hur ska det då vara för någon som är yngre då? Som kanske inte har någon självkänsla alls…..

….och i samma sekund slår det mig att jag kanske fått dig att känna så nångång. Att något sett perfekt ut och så kanske du har känt dig kass. Mina bakverk t ex. Alltså, ibland jobbar jag som fan med att få till riktigt schyssta bilder på dem. Tar de bästa bitarna, bästa vinklarna och så ljussätter man lite extra. Jag vill att du ska veta det. Ja så du inte tänker ”Sådär blev inte min chokladbollstårta”…. Detta var endast ett exempel men du hajar grejen va?

Kan inte du lova mig att jag inte ska få dig att känna dig usel. Att om du känner att något är föööör perfekt här hos mig så ska du se mig i ditt huvud när jag ligger här på soffan.

Låt mig få ge dig en bild på allt. En bild som du gärna får etsa fast på näthinnan.

Jag ligger på sidan i soffan här. Jag har bh på mig, ett vitt linne. Linnet har åkt upp. Det ligger under brösten nånstans. Sen har jag ett par sovshorts på mig. Den lilla resårkanten har lagt sig under magen. Så jag har en degmage som hänger över liksom. Snoret rinner ständigt nu från höger näsborre som jag har en papperstuss i handen att torka bort det med. Jag hostar var 3:e minut och jag är riktigt ful när jag hostar. Jag har en morgonrock på mig som är lite skitig och som jag inte orkat knyta. Jag har en tofs på skallen men kors i taket – rent hår. Riktigt wow ju! Brösten är på väg ut från linnet, för här mina damer och herrar vilar inga perfekta bröst….här har vi 3 barnsmammebröst som vuxit från en liten B-kupa till en D ibland E-kupa. Detta efter varje barn…jäkligt märkligt om du frågar mig att de kan växa så mycket av att man gått upp i vikt? Men jag väger typ bara 7 kilo mer än när jag blev gravid för första gången. Är hälften av dem i brösten?

Apropå bröst. Här var det fortfarande B-kupa och jäkligt glittriga strumpbyxor. Frisyren – i don’t know? Tror det där någon form av Geri Halliwell möter Valerie i 90210 Beverly Hills.

Den frisyren utvecklades senare till denna. Don’t ask! Jag vet inte….den där röda färgen var ett jäkla gissel alltså! Färga var tredje jäkla vecka. Luggen klippte jag väl varje kvart, det är vad det ser ut som i alla fall. Hade fortfarande min leverfläck på hakan kvar. Den opererades bort senare.

Men kanske var det bättre än den här frisyren i alla fall?

Ja var var vi? Perfekt var det ja…. Jo men den bilden kan du väl lägga på minnet om jag någongång får dig att känna att du vill kräkas i munnen av något som verkar perfekt.

Sen skulle jag vilja att man alltid ändå kunde landa i det man har. Jag drar det klyschiga men ack så viktiga…. friska barn, en man, ett hus, föräldrar osv. Jo men på riktigt vara glad och lycklig och landa i det. Jag törs ändå inte göra nån tummytuck eller lyfta brösten, ja men då är det väl bäst att älska degmagen och bigsizepattarna om jag inte är beredd att slita djur för att träna magen platt eller göra ett lyft.

Jag önskar att man även de dåliga dagarna orkade sila igenom de sociala medierna och tänka att allt ändå aldrig är perfekt även om det ser ut som det. Här bjuder jag på en liten poseboost. Här får man se hur olika det kan vara bara man lär sig posera bra….

Nu ska jag sluta jåla. Hoppas att du fattar min poäng! Blev ett väldigt långt inlägg sv bara en känsla!

Hörni, ha en fin kväll nu!

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
6 years ago

Du är bääst, det vet du va! Huvudet på spiken!
Sociala medier är ett jäkla gissel tycker jag! Tycker synd om alla unga som växer upp idag men alla dessa krav som det blir för dom.
Hur ska det sluta?
Du och jag i vår ålder kan hantera det men det blir inte lätt för våra unga.
Så viktigt att ta upp detta!
Älskar din blogg just för att du heelt normal och visar även din snoriga sida, haha. Kraaam

niinis
niinis
Reply to  Eva
6 years ago

Tack Eva! Precis så…. tack för fina ord! Betyder mycket för mig! KRAM ❤️

Carro
Carro
6 years ago

Jag har nog aldrig känt så av att läsa din blogg. Tvärtom – tycker du är en skön motpol i allt det där ”perfekta” som vi ser överallt. Härligt ärlig. Kram

niinis
niinis
Reply to  Carro
6 years ago

Skönt att höra! Å tack för fina ord! Kram

Katrin
Katrin
6 years ago

Inte mår jag dåligt av dina fina grejer, då skulle jag ju inte läsa din blogg du är en härlig inspirationskälla. Krya på dig nu och stor kram!

niinis
niinis
Reply to  Katrin
6 years ago

Tack fina!

anette
6 years ago

Jag är inte perfekt……eller så är det precis det jag är?
Kram Anette

niinis
niinis
Reply to  anette
6 years ago

Precis!

Malin
Malin
6 years ago

Du är underbar, min absoluta favoritbloggare! ❤️

niinis
niinis
Reply to  Malin
6 years ago

Åååååh….taaaaack! Så glad du gör mig! ❤️

Mia
Mia
6 years ago

Tusen tack för detta inlägg, det var precis vad jag behövde! Och tack för en jättebra blogg!

niinis
niinis
Reply to  Mia
6 years ago

Härligt att höra, glad att kunna hjälpa till! ❤️

Helena
Helena
6 years ago

Du är så genuin och underbar!

niinis
niinis
Reply to  Helena
6 years ago

Men tack! Fina du…. nu blev jag alldeles varm i kroppen! ❤️

Maria
Maria
6 years ago

Kul att få se verkligheten bakom alla snygga bilder i sociala medier.

Nästa inlägg

Kanelbullekaka i långpanna

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x