Kanelbullekaka i långpanna

Hörni!

Igår bakade jag en helt fantastisk kaka förstår ni. Gillar ni sockerkaka och kanelbullar kan jag lova att denna kommer vara magiskt god!

Mamma och pappa smaskade förnöjsamt, Tony höll på att smälla av för den var så god. Helt klart bra betyg!

RECEPT:

4 ägg

1 dl mjölk

100 g rumsvarmt smör

1,5 dl strösocker

4,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Nypa salt

Fyllning:

2 tsk kanel

3 msk strösocker

Garnering:

Pärlsocker

Gör såhär:

1) Blanda smör och socker. Vispa med elvisp i någon minut så det blir riktigt krämigt.

2) Knäck i ett ägg i taget medan du vispar med elvispen emellan.

3) Blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver. Sikta i det i smeten och rör om med en slickepott.

4) Häll i mjölken och rör om ordentligt.

5) Klä en liten form, ca 20X30 cm, med bakplåtspapper.

6) Häll i hälften av smeten. Blanda sedan kanel och socker och häll det över hela kakan. Häll sedan på resten av smeten och toppa med pärlsocker.

7) Grädda i 175 grader i ca 20-25 min. Känn med sticka, kakan ska vara torr.

Tips: Dubbla receptet och använd en fullstor bakplåt.

Följ gärna min >>Facebooksida<< och >>Instagram<< för mer tips, recept och inspo.

93
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
6 years ago

Ugnstemp & tid i ugnen? ☺

Susanne
Susanne
6 years ago

Måste testa

Susanne
Susanne
6 years ago

Jättegod. Fick ta lite extra mjölk för att det skulle bli smet och inte deg. Tror jag ska ta lite mera margarin nästa gång

Margareta
Margareta
6 years ago

Ska det bara vara 2 tsk kanel?

H
H
6 years ago

Går den att frysa?

niinis
niinis
Reply to  H
6 years ago

Går utmärkt!

Anne-Sofie
Anne-Sofie
5 years ago

Supergod!!

niinis
niinis
Reply to  Anne-Sofie
5 years ago

Kul att du gillade!

Erika
Erika
10 months ago

Den ska jag göra till helgen

Nästa inlägg

Så jäkla stolt!

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x