ANNONS

Kanelbullekaka i långpanna

/

Hörni!

Igår bakade jag en helt fantastisk kaka förstår ni. Gillar ni sockerkaka och kanelbullar kan jag lova att denna kommer vara magiskt god!

Mamma och pappa smaskade förnöjsamt, Tony höll på att smälla av för den var så god. Helt klart bra betyg!

RECEPT:

4 ägg

1 dl mjölk

100 g rumsvarmt smör

1,5 dl strösocker

4,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Nypa salt

Fyllning:

2 tsk kanel

3 msk strösocker

Garnering:

Pärlsocker

Gör såhär:

1) Blanda smör och socker. Vispa med elvisp i någon minut så det blir riktigt krämigt.

2) Knäck i ett ägg i taget medan du vispar med elvispen emellan.

3) Blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver. Sikta i det i smeten och rör om med en slickepott.

4) Häll i mjölken och rör om ordentligt.

5) Klä en liten form, ca 20X30 cm, med bakplåtspapper.

6) Häll i hälften av smeten. Blanda sedan kanel och socker och häll det över hela kakan. Häll sedan på resten av smeten och toppa med pärlsocker.

7) Grädda i 175 grader i ca 20-25 min. Känn med sticka, kakan ska vara torr.

Tips: Dubbla receptet och använd en fullstor bakplåt.

Följ gärna min >>Facebooksida<< och >>Instagram<< för mer tips, recept och inspo.

8
7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00