ANNONS

Toscakladdkaka

/

I söndags hade vi en kaka i Kaffestugan som är ”to die for”! Den gick åt som smör dessutom så det blev en poppis kaka.

Denna måste du testa att baka, du kommer inte att bli besviken. Smaken är fantastisk med den härliga blandningen av choklad och sån knäckig kolakokos. MUUUUUMS!

RECEPT

100 g smör

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1/2 dl kakao

2 dl vetemjöl

Toscasmet

 3 1/2 dl kokosflingor

1/2 dl sirap

1 dl strösocker

0,75 dl vispgrädde

50 g smör

GÖR SÅHÄR:

1) Smält smöret.

2) Blanda äggen och sockret, inte vispa utan röra om bara. Det ska inte bli luftigt i smeten så kakan ska vara kladdig.

3) Blanda kakao, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Blanda i det i äggsmeten.

4) Häll sist i det smälta smöret. Blanda ordentligt.

5) Lägg bakplåtspapper i botten på en springform, häll i smeten där.

6) Grädda i 175 grader långt ned i ugnen i ca 20-25 min.

7) Medan kakan gräddas gör du toscasmeten.

8) Lägg i smöret i en kastrull, låt smälta. Häll sedan i grädde och sirap, till sist har du i resten av ingredienserna.

9) Koka upp och låt sedan sjuda i ca 5 min.

10) Höj ugnen till 200 grader. Ta ut kakan och lägg på smeten.

11) Grädda i ytterligare 10 min.

Följa mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

6
12

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00