ANNONS

Finska kammar

/

Nu ska du få ett härligt finskt recept, jag är uppvuxen med de här bakverken sen jag var liten. Detta är sååå Finland för mig. ❤️

Kammar – kambakverk brukar de kallas. Att doppa dessa i en stor kopp kaffe med mjölk är liksom drömmen och min barndom i en liten ask. När min moster Liisa bakade dessa så var det kaffefika i långa rader. Jag minns att jag åt och åt. Kunde käka 3 på raken, liksom i ett nafs bara.

Ja jag tror ni förstår min kärlek för dessa bakverk va?

Kammar kallas det för sin form. De ska också skäras ur med en sån vågslicer.

RECEPT:

500 g mjukt smör

3 dl strösocker

2 ägg

3 dl filmjölk

2 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

13 dl -15 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Rör samman smöret och strösockret.

2) Knäck sedan i äggen ett och ett. Rör runt tills det blandats ordentligt.

3) Blanda i filmjölken.

4) Blanda sedan bikarbonat, bakpulver och mjöl. Häll i det också. Arbeta ihop till en deg. Degen ska vara lite kladdig.

5) Kavla sedan ut till en platta, är det för kladdigt kan du ha på lite mer mjöl på kaveln. Dra sedan ut små kammar ur degen. Det blir ca 50 st. Sedan är det skjuts in i ugnen.

Ugn: 250 grader

Tid: 15-20 min

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

2
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00