Philips Lumea IPL

Inlägget skrivet i samarbete med Philips

Nu har jag en riktigt spännande grej som jag tänkte berätta för er om!

Det är nämligen så att jag håller på att prova Philips nya Lumea IPL. Detta är en mackapär som hjälper till med hårborttagning förstår du. En ljusbaserad hårborttagning med riktigt långvarigt resultat. Vad sägs om det va? Lyyyyyx om du frågar mig?

Hårtillväxten reduceras med upp till 92%, detta efter bara tre behandlingar!! Man upprepar sedan behandlingen var 4-6 vecka och då kan man vara hårfri upp till 8 veckor.

Detta låter nästan för bra för att var sant ju!

Först börjar man med att kolla sin hudtyp, det gör man superenkelt med sensorn som sitter på.

Man trycker enkelt på förstoringsglaset och sen är det bara att pressa den mot huden. Där får du svar på vilken intensitet på ljusbehandlingen du kan använda. Jag är en hudtyp 3, så jag skulle använda intensitet 5.

Det följer med 2 olika munstycken. Det som sitter på är för stora områden på kroppen som armar, ben och rygg (jajemen – perfekt för män med hår på ryggen). De andra två är ansiktet och bikinilinjen/armhålor.

Den är väldigt enkel att använda. Inga konstigheter liksom. En av/på knapp. Hudtypskollen, sedan kan man börja ljusbehandlingen.

Hur fungerar det?

Mackapären skickar ner ljus i huden som absorberas av melaninet i hårsäcken och försätter denna i en vilofas och saktar ner hårets återväxt.

Förutom att det själva håret på benet (eller var man nu behandlar) faller av förebyggs även återväxten vid regelbunden användning. Så den både ”rakar” och ser till att hårväxten minskar.

IPL är inte samma sak som permanent hårborttagning med t ex laser. Med denna mackapär får man ha lite tålamod och fortsätta behandlingen som jag skrev.

Under de första två månaderna rekommenderas det att man använder IPL:en varannan vecka. Sedan kan man använda den var 4:e till var 8:e vecka för att snygga till.

Behandlingen känns inte nämnvärt alls. Det liksom småbränner till lite men gör inte alls ont!

Kan alla använda Lumea IPL?

Well, såhär är det. De som har riktigt ljusa eller gråa hår på armar och ben t ex, fungerar det inte lika bra på. Detta för att ljusimpulserna absorberas av hårets melanin (färgpigmentet) så effektiviteten beror alltså på melaninhalten i håret. De som har röda hår fungerar den inte på, det innehåller en annan typ av melanin.

Dessutom kräver IPL behandling lite lägre melaninhalt i huden för att fungera optimalt. De som har mycket mörk hudfärg kan bränna sig av ljusbehandlingen.

Så hur behandlar man?

1) Börja med att ta bort håret. Ja på det sätt du brukar raka dig på.

2) Sätt igång smartskin sensorn. Kolla din hudtyp.

3) Sätt själva behandlingsfönstret mot huden. Vänta tills lampan börjar blinka, håll sedan ned knappen för att börja behandlingen.

4) Dra långsamt behandlingsfönstret längs huden samtidigt som du håller nere knappen. Undvik att behandla på samma område flera gånger.

Japp, detta ska jag göra nu i 8 veckor, sen kör jag ett nytt inlägg och berättar hur det går!

Om du vill läsa mer om denna fantastiska mackapär kan du göra det här: https://www.philips.se/c-m-pe/harborttagning/lumea och HÄR kan du tävla om en!

Kolla gärna under hashtag #philipslumeaprestige

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Minx
Minx
6 years ago

Hm. Känns liiite oväl för min del. Försöker att fippla så lite som möjligt med kroppen, solar inte ens solarium sedan många år tillbaka…
men lycka till! 🙂

niinis
niinis
Reply to  Minx
6 years ago

Nej för tusan, solarium har jag inte gått till på många herrans år. Fy bubblan!

Nästa inlägg

Salami carbonara

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x