Salami carbonara

Visste ni att det var Salamins dag idag? Jag tänkte jag skulle ta med det i dagens matlagning. Vad sägs om salami carbonara? Det var en riktig höjdare hörni!

RECEPT SALAMI CARBONARA:

400 g salami

150 g parmesan (gärna pecorino)

4 msk olivolja

5 ägg

Salt

Peppar

500 g pasta

Gör såhär:

1) Börja med att strimla salamin. Häll i ca 1 msk av olivoljan i stekpannan och stek salamin ungefär som du steker bacon. Den ska bli lite knaperstekt. Häll av överflödigt fett.

2) Koka pastan al dente. Dvs ca 1 min under tiden som står på paketet. Spara ca 4 dl av pastavattnet.

3) Häll på pasta samt 2 dl av pastavattnet över salamin. Låt puttra under omrörning i ca 2 minuter. Ta av från värmen.

4) Vispa samman ägg, riven parmesan och 3 msk (resten) olivolja. Häll sedan detta över salamin och pastan. Rör runt hela tiden, ca 1 min till du har en krämig pasta. Salta och peppra efter smak. Toppa gärna med riven parmesan.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Fler pastarätter:

>> Italiensk parmapasta<<

>>Citronkyckling med pasta<<

2
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Sminkhörnan/klädhörnan

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x