Bullar med messmörsfyllning

Visste du att det idag är messmörets dag? Ja, det finns tammetusan dagar till allt nuförti´n. Kanelbullens dag, sockerkakans dag, minigolfens dag, hobbitens dag…snart finns väl pruttens dag också. Haha!

Men jag tänkte att det ju måste gå att baka något på messmör. Det är ju lite vaniljigt i smaken. Men gissa om det gjorde??? Åh herreminjeeee så gott det blev. Jag själv bakade glutenfria snabbullar med messmör och vaniljfyllning. Ojojoj! Så saftigt och så fantastiskt smarrigt.

OBS: Jag är INTE sponsrad av Fjällbrynt.
IMG_8039 IMG_8043

Saftigt och så gottigt där i! Du måste testa! Du kanske vill testa med vanliga kanelbullar, det tycker jag absolut att du ska! Det måste nog jag också göra…. Dessa bakade jag glutenfria mest för att jag skulle få prova.

IMG_8040 IMG_8046 IMG_8048 IMG_8049

RECEPT:

3,5 tsk bakpulver
75 gram smör
2,5 dl mjölk
0,5 dl sirap
1 krm salt
1 tsk kardemumma, malen
1 msk fiberhusk (eller psyllium)
ca 9-10 dl glutenfri mjölmix

För vanligt recept med vanligt mjöl, byt ut glutenfri mjölmix och fiberhusk mot samma mängd vanligt mjöl. 

Fyllning:

ca 100 gram messmör original
50 gram smör, mjukt
2 msk strösocker
3 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Ha i mjukt smör i en köksassisten eller degbunke. Häll sedan i mjölk, sirap, salt och kardemumma. Rör runt lite. Häll sedan i fiberhusk, mjölet och bakpulvret. Rör ihop detta tills det är en deg. Degen ska precis gå ihop och bli någorlunda smidig att knåda i. Kavla ut en rektangulär platta. Fördela ut smöret och fyllningen på plattan.. Rulla ihop till en rulle och skär ur ca 16 rullar. Pensla bullarna med det vispade ägget och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-10 minuter. Ta ut låt svalna en smula. Förvara i påse eller frys in.

Vill du baka kanelbullar utan jäst med vanligt mjöl har jag ett recept HÄR. 

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

2
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
Sara
6 years ago

Om jag vill göra med mjöl, vad är receptet då? Länken verkar inte fungera

Marina
Marina
4 years ago

Ska mjölken vara kall eller varm….

niiinis
niiinis
Reply to  Marina
4 years ago

Behöver inte värmas.

Nästa inlägg

Dags att skapa igen….

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x