Hemmagjorda energibars

Dags för ett recept igen! Nu har jag varit duktiig och tidsinställt lite recept åt er så inte bloggen gapar tomt när jag semestrar här på Mallorca. Här ska jag bjuda dig på ytterligare ett energibars recept som är grymt. Dessa energibars är verkligen guld värda alltså! Sååå toppen till mellis, eller bara att ta fram när man är sugen. Funkar toppen innan träning också! Jag har tyvärr också svårt att äta dessa då de är så goda. IMG_7825 IMG_7832 IMG_7845

RECEPT 8 små bars:

2 ägg
½ banan
1 dl solroskärnor
4 dl havregryn
några torkade aprikoser (eller annan torkad frukt)
1 msk honung
50 g mörk choklad
½ tsk rapsolja

Gör såhär:

Knäck i äggen i en bunke. Häll i solroskärnor, havregryn och honung. Mosa bananen och klipp de torkade aprikoserna i mindre bitar. Mixa allt med en handmixer, det ska bli som en ganska så seg smet. Ta en brödform som du har i bakplåtspapper i, jag har en liten brödform. Tryck ut smeten i formen. Skjuts in i ugnen i 175 grader i ca: 15-20 minuter.

Ta ut och låt det svalna ordentligt. Smält under tiden chokladen, droppa i ½ tsk olja (typ rapsolja) i chokladen. Häll chokladen över brödformen och ställ i kylen för att låta chokladen stelna. Skär upp i 8 bitar och plasta in. Förvara inplastade i kylen. Håller i ca 1 vecka.

 

12
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Underbart!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x