ANNONS

Glutenfria kladdkakemuffins

/

Dessa härliga glutenfria kladdkakemuffins kan man verkligen inte få nog av. När man adderar lite mörk choklad i själva muffinsen innan gräddning så blir det så vansinnigt smaskigt. Serverar du dessa godingar med vispgrädde och lite jordgubbar är det fasicken bland det godaste man kan äta alltså! 

IMG_0351
IMG_0354
IMG_0355
IMG_0356

Glutenfria kladdkakemuffins

175 g smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjölmix
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1/4 tsk salt
1 mörk chokladkaka

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175º.

2) Blanda samman ägg och socker, inte vispa utan bara blanda samman. Det ska inte i luft i något som ska bli kladdigt.

3) Blanda de torra ingredienserna och häll i det i äggsmeten. Blanda till en jämn tjock smet. Häll sedan i smöret.

4) Blanda till en jämn smet och fördela i stadiga muffinsformar. Jag gör alltid mina i en muffinsplåt. Lägg i ett par rutor mörk choklad i varje form.

5) Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter – de ska vara kladdiga inuti.

6) Låt chokladmuffinsen svalna och dekorera de med florsocker. Servera som sagt gärna med vispgrädde och jordgubbar

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00