ANNONS

Glutenfria kladdiga chokladmuffins

/

I helgen testade jag att baka riktigt kladdiga glutenfria chokladmuffins, Många tror ju att glutenfritt ofta blir torrt och tråkigt. Med detta bakverk kan jag verkligen motbevisa det. Bjöd dessa till två som inte äter glutenfritt i vanliga fall. Båda tyckte det var vansinnigt gott. Huurrraa! Blir alltid lika lycklig när jag lyckas med glutenfria recept.

PA210461

Bjöd på vaniljsås till dessa godingar och herreminjeee så smaskigt det var alltså! Längtar till nästa gång jag bakar dessa och jag får äta dem igen.

PA210465
PA210469

De är så hääääärligt med det där kladdiga invändigt alltså! MUUUUMS!

RECEPT:

175 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölmix
4 msk kakao

Gör såhär:

Blanda samman ägg och socker. Inte vispa nämnvärt utan bara så det går ihop ordentligt.

Blanda de torra ingredienserna och vänd i det med en slickepott. Rör runt försiktigt tills du har en jämn seg smet.

Häll i det smälta smöret och rör om ordentligt.

Häll i det i hårda/stadiga muffinsformar. Eller så använder du en muffinsplåt med vilka formar du vill då plåten i sig är stadig.

Grädda i ca 20 minuter på 175 grader. Pudra med florsocker innan servering.

5
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00