När fan är Halloweeen?!

Hahahaha! Förlåt….förlåt för min totala meltdown här. Jag hade verkligen fattat helt fel! Detta har varit sååååå förvirrande för mig! Tacka fasen för att jag liksom genom åren försökt firat när alla andra gjort det. Känner mig helt bakom flötet faktiskt. Hahaha! Men nu har jag läst igenom era kommentarer och så har jag googlat själv.

Anledningen till varför det blir så förvirrat allting är för att i Sverige (sen 1953) så är det den lördagen som är mellan den 31 oktober och 6 november som är den röda dagen och kallas all helgons dag. Men i våra kalendrar står det allhelgonadagen på den 1:a november, den är dock INTE röd. Alla helgons afton är alltså imorgon tisdag den 31/10.

Årets alla helgons dag (2017) är så sent som 4 november vilket innebär att svenska ”alla helgons afton” egentligen är fredagen den 3 november. Därför kommer det återigen bli en diskussion om vilken dag vi egentligen ska fira halloween i Sverige och det tråkiga svaret (eftersom halloween är en relativt oetablerad högtid i Sverige) är att man egentligen kan fira svensk halloween (och därmed gå ”bus eller godis”) lite när som i allhelgonaveckan, men den ”riktiga halloween” är 31 oktober.

Detta har en gymnasielärare och era kommentarer nu rett ut för mig!

Hahaha!

Förlåt mig, kan vi vara överens nu tro?

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Skatan
6 years ago

Jag är med dig- it’s a deal! ( nästa år får du säkert länka till dem här inläggen igen.)

Hoppas lite själv på att det ska komma några slabbedabbor och vampyrer och knacka på dörren hemma hos mig, ( från och med imorgon till på fredag… om jag har fattat allt 100% nu då )
Fy fan va mysigt att få gå ner i baston och vääääsa : ” jag väljer bus, och bara häxskratta lite hysteriskt ” om ni vågar – mjehehehehehe” … eller…. nje.. det där, det är inte jag känner jag,
Nämen att få säga.. ” jag väljer godis- och komma tillbaka med ett äpple och lite så där skolfrökenaktigt hurtigt säga ” Frukt är också godis. Det är naturens egna godis” och sen blända av ett leende från öra till öra ( tänkte eventuellt spåra ut även här och lägga in att man kunde slicka på äpplet först..) . men nää det där är inte jag heller. Varken att ge bort skrumpna äpplen och absolut inte att slicka på dem .. fattar inte vad jag fick det ifrån alldeles plötsligt. Jag är en sån om inte skulle kunna ge russin heller… fy fasen när en annan gick påskkärring… Jäkla dålig utdelning på kort som man suttit och tuschat på i timmar för att någon lurat i en att ” om det är fiiina kort får man jättemycket godis” Bahfff… pfftt. Russin-kakor och äpplen .. Va? Nä det var hårda tider- när jag var liten.

Nerå.. skulle slabborna, benranglen, vampyrerna och mumierna våga komma och knacka på min dörr LOVAR jag att jag skulle ge dem godis ( som jag icke aldrig någonsin har slickat på – glöm det där nu.) Gott godis! Nästan på gränsen till för mycket! De ska dem bara ha- dem små äcklen!

Helene
Helene
Reply to  Skatan
6 years ago

Halloween är alltid 31/10 .

SB
SB
6 years ago

Hej. Jag bor i USA sedan många år. Halloween är alltid den 31a Oktober. Några veckor innan börjar man att dekorera om man vill. Ikväll är det alltså kvällern då alla barn går runt mellan hus och hem utklädda och säger Trick or Treat. Då håller man fram en stooor skål med massor av godis som de får ta av.

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x