Ny vecka igen

Mornings!

Måndag igen och en ny vecka. Imorgon är det Alla helgon dag på riktigt. TACK för all feedback när det kommer till det. Haha, jag fick rätt och Tony fick fel. Som någon skrev, att Alla Helgons dag infaller den 31/10 är som att julafton är den 24/12. Så nu vet jag det! Dock så kan Halloween såklart firas den helgen som var och helgen som kommer. Men själva All helgons dag är alltså den 31/10, det är då vi går med ljus till graven.

Här hemma har Milo ledighetskomitté. Jag jobbar undan här på morgonen och ska på ett litet möte i eftermiddag. Vi ska hitta på lite mys under veckan, sen älskar Milo det där hemmaskrotandet. Spela spel, kolla TV, kolla youtube, rita, köra bottleflip…ja men du vet, skrota runt. 🙂

Vår grönögda lilla bus-Majlis. Just nu slänger hon runt med en hårsnodd. Tops och hårsnoddar är hennes bästa leksaker. Ingen ide att köpa nå kattleksaker….det ska vara hårsnoddar och tops. Sen fladdrar det små bomullsbitar över hela huset som ryckts loss från topspinnarna. Å jag svär över vem i helskotta som snor alla mina hårsnoddar. Haha… Hon vet var dom ligger också den lilla hönan.

Hepp, gotta go! Ville bara kika in och säga hej. Kommer snart en veckomatsedel till dig som vill ha lite inspiration och tips inför veckan. Ska nog hinna med lite annat smått och gott också. HA en fin måndag nu!

Kram Nina

PS: Ni som är intresserade av att gå på Afternoon Tea i Kaffestugan den 18:e och 25:e november kan kika in på Kaffestugans facebooksida för mer info. 

 

0
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
6 years ago

Go morron! Härligt med höstlov och mys med barnen 🙂 Ska kika in här sen igen å kolla in dina recept! Ha det gott! kraam

Sandra
Sandra
6 years ago

Stopp nu! Alla helgons dag är den dag man går till graven och tänder ljus. Som infaller lördagen mellan 31/10 & 6/11.
Halloween kommer från kelternas samhain motsvarandes vikingarnas höstblot.
Det är svenskarna som blandar ihop halloween med alla helgonsdag. Men det är två separata saker.

niinis
niinis
Reply to  Sandra
6 years ago

Sorry, fel ord av mig. Du kan läsa alla kommentarer angående detta i det här inlägget: https://niiinis.se/2017/10/28/kan-vi-reda-ut-en-sak/

Skatan
Skatan
6 years ago

HAHAHAHAHA– om jag var liiiite förvirrad innan ditt tidigare inlägg om Halloween och Alla Helgons dag..
Så blev det här inlägget rena rama torktumlaren! hehehehehehe-
Imorgon går vi väl INTE till gravarna och tänder ljus ( om inte någon verkligen vill, då tycker jag att det ok ändå lixom, man behöver egentligen inte en speciell dag för att hedra någons bortgång kan jag tycka )Men på LÖRDAG är det! Tar man sig ut till en begravningsplats eller en minneslund då när mörkret har lagt sig.. så är det magiskt. Så vackert. Så … ja ,… magiskt helt enkelt. Kontemplation och magi!

Men… om jag ska trösta dig lite i den här Halloween/Alla Helgons -djungeln så går det över när man inte har några småbarn hemma!
Då kanske man själv har en maskeradfest ..visst. Men då är det vuxna människor som festar och klär ut sig.. och då man man göra det preciiiis när det passar en själv. Den 31/10 – sure! Eller varför inte på lördagen på Alla Helgons Dag- det funkar! (Man kan ha partyt helgen innan, eller helgen efter.. )
Sen när man inte har några egna små monsterdiggare eller små häxor hemma,., så funderar man inte så himla mkt på det ”exakta” datumet för Halloween.. vi får väl helt enkelt göra om det till något eget ..typ : ” Halloswede”? !?
Men tack för ett härligt garv!
Kram

niinis
niinis
Reply to  Skatan
6 years ago

Hahaha! Sorry, jag har verkligen fortfarande inte fattat! Måste sätta mig och läsa igenom allt ikväll igen. Hahaha….nu fick du mig och skratta också!

Kina
Kina
6 years ago

Nix är inte på tisdag man går till graven och tänder ljus. Utan det är helgen som kommerha en fortsatt fin måndag.

niinis
niinis
Reply to  Kina
6 years ago

Haha, ja jag fick veta det här….haha! Fortfarande så förvirrad!

Anette
Anette
6 years ago

Du har fattat helt fel. Halloween är imorgon 31/10 och alla helgons dag är på lördag 4/11.

niinis
niinis
Reply to  Anette
6 years ago

Haha! Ja jag fick precis en våg av kommentarer om det.

Nästa inlägg

Mys på en Söndag

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x