Fredagslistan

Hittade denna fredagslistan hos Elsa Billgren. Funderar faktiskt på att köra en fredagsmiddag här på bloggen. Detta får bli den första!

Humör idag?

-Ok. Är inte riktigt bra i magen och den jäkeln brukar kunna svärta ned min dag överlag. Dock så känner jag mig väldigt tacksam till allt. Tony & barnen, Mamma & pappa, Tonys mamma& pappa, vänner….så glad att jag har alla och att alla är något sånär friska!

Apropå familj, detta är min rotfamilj och året är 1982. Det är juni och vi är i norra Finland och mamma och pappa ska gifta sig. Jag var så spänd. 9 år var jag och skulle fylla 10. Mamma hade sytt sin klänning och blommorna på min tröja hade hon sytt dit. Jag tyckte min mamma var så otroligt vacker och jag minns att jag ville gråta i kyrkan. Åh, lilla Nina och lilla lillasyster. ❤️

Vilken svordom använder du mest?

– VaFan….med betoning på vafaaaaaaan. Det är en sån vanlig som jag drar till med lite för ofta. Jävlar också…. Jag svär lite för ofta tror jag men har blivit bättre än när jag var yngre. Då var det hela tiden. Emelie, min fd Hela Sverige Bakar kollega, taggade mig på sin Instastory igår och där sa jag ”What the fuck”…. I TV!!!! Haha…. typiskt mig. Så nu när jag tänker efter så säger jag det också lite då och då!

Äger du en Podd?

– Nä, men jag gjorde. Å det var så kuuuuuul! Saknar det!

<
m du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?

– Jag skulle ha hetat Markus. Haha…Mackan liksom.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

– Sätter aldrig larm. Vem behöver larm när man vaknar 02.30 liksom?

Hur många resväskor äger du?

– Vi har väl 5 i familjen med någon utlånad och någon glömd nånstans, typ så.

Vad gör du exakt just nu?

– Sitter i mamma och pappas soffa, kutad rygg i halv skräddarställning (som jag nästan alltid gör så jag somnar i ena benet). Har just ätit och är proppmätt.

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?

– Jag umgås helst med min familj faktiskt. Å så kan vi umgås med barnfamiljer eller min vän tillsammans. Så ser det ofta ut.

När var senast någon stötte på dig?

– Jag får lite småstötar via sociala medier ibland. Räknas det? En blev lite jobbig, förklarade att jag inte var intresserad och att jag var gift. Han ville ändå ses. Fattar inte? Vad är det som är svårt att förstå? Där får man för att man försöker vara trevlig mot alla. Numera tar jag bara bort såna meddelanden.

Dagens planer?

– Ska städa. Sen blir det något fredagsmys hemma med familjen. Idol på TV hur jag nu ska orka se det?

Helgens planer?

– Imorgon kommer Tonys bror med familj på middag. På söndag blir det nog en fika med en vän och lite trädgårdsfix hemma. Eller jag hoppas det blir det. Tony måste vara på humör för det.

Vad ser du mest fram emot i helgen?

– Åh allt! Jag älskar helgerna! Ligga länge i sängen på morgnarna. Långfrukosten. Umgänget med familjen. God mat. Kanske att man får göra sig lite extra fin…

Vad åt du till middag senast?

– Det blev en glutenfri pizza.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

– Absolut, det vet jag att dom gör. Får dessutom ofta veta mycket av vad de pratar om….men är van och försöker att inte ta åt mig av det men det beror såklart på hur jag mår.

Är du blyg inför det motsatta könet?

– Inte det minsta…. tvärtom, är nog rätt framfusig och framåt sådär.

<br
var det roligaste som hände i veckan?

– Den här veckan har varit sååå händelserik. Tråkigt nog så kan jag inte berätta om det som hänt ens, inte något av det. Såååå trist. Men ni ska såklart få veta framöver….när allt liksom blir klart. Det handlar om 3 olika grejer och det är inte klokt att allt hände just denna veckan!

Många säger att vi i den här åldern inte kan få följare på Youtube, att vi har en publik som inte kollar youtube. Är det så? HÄR hittar du min Youtubekanal.

Veckans fundering?

– Åh vad jag klurar just nu. På allt… På framtid, på bloggen, på hur jag ska få igång en ide jag har när det kommer till min youtube kanal, ett event jag planerar, tavlor jag vill måla. Mycket tankar den här veckan.

Vad gjorde du för ett år sedan?

Hade IBS och vaknade i ottan, så sjukt att jag skrivit det i inlägget för ett år sen. Vi hade den sista lovdagen och åkte till Andys Lekland.

Pratar du några andra språk?

– Engelska och finska flytande.

Diskar du din egen disk?

– Alltså, bajsar björnarna i skogen? Har påven rolig hatt? Om jag diskar min egen disk? Svar JA! Detta är något Tony blivit bättre på dock. Han plockar i och ur diskmaskinen mer ofta nu än förr när det typ BARA var jag som gjorde det.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

– Nej för tusan. Jag är inte sån alls. Jag känner såhär…bara det blir dejt för tusan! Sen spelar inget av det där någon roll. Själv så träffade jag Tony på krogen, frågade om han ville ha en öl, håvade fram kosingen ur bh:n och pröjsade våra öl. Frågade hur gammal han var och han svarade, jag tänkte ”Fan så ung, det här kan inte bli nåt” och på den vägen är det.

Vad har du med dig in på bion?

– Popcorn, en påse Ahlgrens bilar och Cola Zero.

När sov du senast på golvet?

– På nån efterfest för 100 år sen tror jag det var.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

– Minst 7, eller helst 7. Det kan funka med 6 timmar också men det skönaste är när jag ligger runt 7 timmar. 8 gör inte ont heller….

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

– Nej inte alls faktiskt. Men jag tror att jag är lite gammeldags och vill inte att man skriver med bara små bokstäver t ex. Resten står jag ut med. Finns ju dom som får tuppjuck av grammatiska fel, särskrivning och stavfel.

Vad var det senaste du åt?

– En knäckesmörgås.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

– Never in my life! Alltså aldrig i hela mitt liv! Om någon skulle köpa det i present till mig eller nåt skulle jag vägra, ALDRIG!


Tyc
du om att krama folk?

– Åh ja, men ibland behöver jag space. Jag är så himla upp och ned sådär. Ibland vill jag ha massa kärlek och bli omhållen och så ibland behöver jag bara vara ifred och att ingen rör mig. Så märklig. Antar att detta har med min menscykel att göra. Men jag är väldigt fysisk överlag och tar gärna på folk.

Vad är du allergisk mot?

– Åh usch, så mycket. Pollenallergin har gett massa korsallergier, orkar inte ens dra allt. Får kli som tusan när jag äter nåt jag inte tål.

Har du några tvångstankar?

– Ja herre, det är ju en hypokondriker det här. Jag minns från när man var ung och gick i skolan och det var som värst. Då skulle jag hinna cykla till nästa lyktstolpe innan bilen ute på vägen hann det. Hinna upp för trapporna innan kompisen. Kolla läraren i snopphöjd 3 gånger innan han gick och ställde sig bakom katedern. Dricka 3×3 gånger ur vattenkranen. Ämen, heeeeelt sjuka grejer.

Nu städa! Kanske vi hörs senare. Gör vi inte det önskar jag dig en härlig fredag!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
6 years ago

Åh, älsk på gamla kort. Vad säger Milo när han ser dig? Så extremt lika.
Pratar du och din mamma finska?
Youtube passar nog endel, men inte mig. Jag läser blogg lite istället för en tidning. Trevlig helg.

Åsa Thiger
Åsa Thiger
6 years ago

Åh så lik Milo är dig på fotot!! ❤

Nästa inlägg

Besök på Tekniska museet

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x