När en nära vän blir sjuk….. #fuckcancer

Go´kväll alla fina! ♥

Gissa hur mycket jag velat skriva av mig om det som hänt med min vän Carola? Men med respekt för henne och det hon går igenom så har jag inte gjort det. För en tid sedan skrev jag att jag har en vän som har det väldigt jobbigt nu….det var min Carola det handlade om.

Efter mycket besvär med blödningar och skit fick Carola i somras veta att hon hade cancer. Jag kan knappt skriva den här meningen…..det gör så ont i mig att ens tänka tanken, ännu värre var det att skriva det. Min fina vän drabbades av denna hemska vidriga sjukdom…. Carola som är en av de finaste och snällaste personer jag känner, hur kunde hon drabbas?

Cancer i äggstocken som spritt sig. Carola opererades i somras och fick genomgå en jättestor operation. Den läkaren fick bort allting….precis allt. Gissa den lyckan? Kan inte med ord beskriva när jag fick det sms:et ifrån henne.

Till min stora sorg så gick Carola igenom detta när vi hade det som körigast i somras med Kaffestugan och allt. Jag hade så gärna velat funnits vid hennes sida då….du vet, kunnat finnas där för henne. Tur att det finns telefon och sms, jag har funnits hos henne i tanken….varje varje dag. Carola har också en fantastisk familj och vänner som stöttat henna så fint.

PB070015

Idag fick jag äntligen träffa henne! Åkte till blomaffären och köpte en fin bukett. Bakade en glutenfri kladdkaka och så brassade jag iväg. Vi har haft så svårt att få till en dejt. Hon har varit infektionskänslig och haft så mycket, vi har varit sjuka, varit utomlands osv. Hon genomgår en tuff cellgiftsbehandling nu och igår var hon på sin tredje behandling. Hon ska göra 6 behandlingar sammanlagt. Tidigare har hon blivit dålig ett par dagar efter behandlingen så det var svinviktigt för mig att få träffa henne idag. Min fina vän! ♥

Det var självklart känslosamt. Jag har saknat henne så mycket. Nästan haft panik i kroppen att bara få krama om henne. Carola har varit min klippa sedan jag lärde känna henne. Hon har varit en trygghet, mitt fort liksom. Jag har hämtat så otroligt mycket energi hos henne. Det finns ingen vän som lärt känna mig så bra på så kort tid som Carola. Hon har stöttat mig så mycket när jag varit hypokondrisk och mått dåligt….. som en storasyster som känner mig utan och innan liksom. Vi har gett varandra mycket energi…..du vet när hon behövt pepp så har jag snäppt upp mig och stöttat och peppat. Sen har jag fallit och då har hon funnits där. ♥♥♥

När en nära vän drabbas så tappar man fotfästet. Man vet inte riktigt hur man ska bete sig…. Man vill bryta ihop men jag kan inte bryta ihop för nu måste vi vänner sluta upp och vara hennes trygghet och stöd. Carola är alltid så omhändertagande så detta är en helt ny sits för mig….. Man vill skylla på någon. Skrika åt någon jävel som gav min Carola denna hemska sjukdom. Man vill hitta en syndabock.

Samma dag som jag fick veta det grät jag hela dagen. Jag var så tom. Så förtvivlad. Så arg och så otroligt ledsen. Den snällaste människan som finns drabbas, jag fattar inte samtidigt som jag visst fattar att den här sjukdomen skiter i om man är världens bästa människa. Den är skoningslös. Man får känslor av hjälplöshet, jag vill lösa det här åt henne. Jag vill laga allt, sudda bort det och låtsas som om det aldrig hänt. Å så kan jag inte det. Jag kan bara stå bredvid, be till högre makter att allt bara ska bli bra.

Men idag har vi pratat…i flera timmar. Om allt! Vi har varit ledsna, vi har skrattat, vi har skojat men framförallt bara fått vara som vi alltid är när vi ses. Jag och Carola är övertygade om att allt kommer att bli bra och att detta hänt för att hon och vi behöver lära oss något. Idag fick inte cancern plats med oss….vi pratade om den. Men mer som en jobbig kompis som vi är på väg att bli av med. I Carolas soliga kök var det idag två vänner som fick hänga, inte cancer……och jag älskade varje sekund.

Jag älskar henne…… och jag är så glad att vi fick ses idag. Carola skriver blogg om allt som händer omkring henne, du kan läsa den här. 

Kan inte du lova mig att du ikväll innan du somnar ägnar en tanke åt tacksamhet. Var tacksam för att du har friska vänner. Har du inte det så ägnar du din sjuka vän en tanke, kanske en vädjan till högre makter om att hen ska bli frisk. Men hur som haver. Du som har friska vänner omkring dig, var glad för det. Lova mig det!

Nu ska jag kramas med min lilla familj här. Hoppa ur jeansen, slänga upp håret i en tofs och sen lägga mig på soffan.

Tack för att du läser här och så önskar jag dig en fin kväll!

Kram Nina ♥

5
Subscribe
Notify of
guest

26 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madde
Madde
6 years ago

Hälsa henne från en gammal arbetskamrat för lääääänge sen från Vulcanus.

niinis
niinis
Reply to  Madde
6 years ago

Hon läser här inne och jag hoppas hon ser din kommentar. Annars hälsar jag såklart! ♥️

Bodil Malmsköld
Bodil Malmsköld
6 years ago

Jag har mist 2 fina väninnor i cancer och detta har varit så jobbig, så jag vet vad du går igenom nu

Tina
Tina
6 years ago

❤❤

Eva
Eva
6 years ago

Ja cancer är en skitsjukdom. Min man har opererats för cancer i sommar och genomgår cellgiftsbehandling på ett halvår nu.
Men det går peppar peppar bra. Han är en kämpe och är som vanligt och jobbar som vanligt. Men det börjar ta på kroppen nu och han är väldigt trött och illamående.
Hade inte varit så tapper som han om det varit jag dom blev drabbad. Beundrar han verkligen.
Ja fy för cancer! Kämpa på Carola!

Veera
Veera
6 years ago

Du skriver om en superviktig sak. Jag blev riktigt rörd av hur vackert du skrev om allt. Din väninna har en lång väg framför sig. Den slutar inte då cellgiftsbehandlingarna slutar. Då börjar det jobbigaste, tycker jag. Försök orka stå vid hennes sida hela den evigt långa vägen!

Jag fick min sista cellgift mot tarmcancer för ett år sen. Efter det blev jag ännu opererad tre gånger. Jag försökte börja jobba igen nu i början av augusti men det var för tidigt.

När man får en allvarlig sjukdom rätt så tidigt som jag (37 år) och din väninna, är det jobbiga det att det är så många i närkretsen som har ett fullt eget liv. Där ryms inte riktigt en väns cancer. Och ändå är det så att vi drabbade också har haft ett fullt liv men ändå kom den äckliga cancern, använde armbågar och tog sin plats i livet. Den frågade inte om den får komma. Därför, tycker jag, borde den drabbades närkrets röja tid från allt annat för den drabbade: stå vid sidan, prata, städa, laga mat, baka, handla,… Inte är det enkelt, det förstår jag jättebra, men det har gjort mig många gånger så ledsen och besviken att så många verkar inte ens ha försökt.

Jättebra att din väninna skriver blogg. Det är terapi för henne att inte samla sina tankar i huvudet utan skriva ut dem. Det är ändå så mycket som man ska grubbla igenom. Jag skriver också men på finska.

Jag önskar kraft och mod för er båda två!❤️

Lotta Johansson
Lotta Johansson
6 years ago

❤️Styrka till dig o din vän!❤️

Susanne Öberg
Susanne Öberg
6 years ago

Vilken fin vän du är har mist nära o kära i denna skit sjukdom. Det är då vi behöver varandra mest. När vi eller någon vi tycker om blir sjuk. Dina ord värmde mitt . Stor kram

Louise
6 years ago
Helena
Helena
6 years ago

Men vad förvånad jag blev när jag såg en bild på Carola! Vi bloggar på samma bloggportal hon och jag! Vad härligt att ni kunde träffas och jag önskar henne styrka och kraft att fortsätta framåt! Kram till er båda! <3
(Hoppas inte min kommentar kommer flera gånger nu det var lite konstigt när jag skulle skicka den.)

Anna
Anna
6 years ago

❤️

Th
Th
6 years ago

❤❤❤

al68
al68
6 years ago

Usch, denna hemska sjukdom. Jag hittade en knöl i mitt bröst förra veckan under vår semester. Imorgon skall jag till sjukhuset på ultraljud och biopsi, får hoppas på ett bra besked. En jobbarkompis sa till mig när jag fyllde 49 år i maj: hur känns det att fylla 49 år, då svarade jag: jag är GLAD att jag får fylla 49 år (man vet inte vad som drabbas en). Styrkekrama till dig och din fina vän <3

niinis
niinis
Reply to  al68
6 years ago

Håller alla tummar i världen för dig! I de allra flesta fall (ska man komma ihåg) så är det en ofarlig knöl.

Stor kram! ♥️

al68
al68
Reply to  niinis
6 years ago

Fick besked idag, bara en vätskefylld cysta, vilken lättnad. Sååå tacksam för detta, mina tankar går till alla som inte får ett positivt besked. Men nu har jag lagt in en påminnelse en vecka efter mens, då skall det ”klämmas” på brösten. För när man som i mitt fall inte har så mycket fett i brösten utan mest bindväv så syns inte en eventuellt cancerknöl lika lätt på mammografin. Idag skall det firas med champagne <3

niinis
niinis
Reply to  al68
6 years ago

Åh fina du! Så glad för din skull!!! ♥️♥️♥️ Underbart, nu kan jag också pusta ut. Drick champagne ikväll. Kraaaaam ♥️♥️♥️

Monica Andersson
Monica Andersson
6 years ago

Så oerhört fint & vackert skrivet allt från ❤️
Min 20 åriga son fick i somras ett cancer besked. Efter flera misstag från vårdcentralen han har haft fruktansvärd ryggvärk i över 1 års tid & ingen INGEN har trott på honom. Läkarna har skrivit ut salva & alvedon 🙁 så i somras ringde han till lasarettet å krävde att få MR. Fick tid samma vecka en vecka senare var han uppe på karolinska & fick detta hemska besked Ewings sarkom skelettcancer han har genomgått 6 cellgiftsbehandlingar 3 dagar varannan vecka 22 Tim/ dygn tumören har visserligen krymt men inte tillräckligt så nu på måndag åker han till Uppsala & skandionkliniken för strålning 2ggr dag i 4 veckor tumören sitter fast i ryggkotan & ner i hela vänster skinka:( elakartad till på köpet 🙁 OM vc tagit honom på allvar kanske den inte varit så gigantisk & då hade dom kanske redan kunnat operera den

niinis
niinis
Reply to  Monica Andersson
6 years ago

Åh mitt hjärta går sönder för dig, för er! Jag ska be till högre makter för din son…. han SKA bli frisk och den förbannade tumören ska bort! ♥️

al68
al68
Reply to  niinis
6 years ago

All kärlek till dig och din son Monica <3

MargarethaL
MargarethaL
6 years ago

Så vackert skrivet ❤️ Du är en verklig vän Själv fick jag besked för 7 år sedan att jag har cancer en väldigt ovanlig sort som växer väldigt sakta. Får bromsmediciner och har genomgått väldigt mycket.
Efter jag blev sjuk försvann va 95% av mina ”vänner”. Det är därför så fantastiskt att läsa det du skrivit om din vän. Lycka till Carola! Styrkekramar ❤️

Lotta
6 years ago

Jag hade äggstockscancer hösten 2010. Opererades och fick sen 6 omgångar med cytostatika. Den värsta tiden i mitt liv. Blev så oerhört dålig av cytostatikan.. Tog lång tid att återfå energin efteråt.
Förra hösten op av ett mindre födelsemärke på underarmen. Visade sig vara Malignt melanom – hudcancer. Tack o lov ingen spridning o därför ingen behandling. Men oron för cancer bär jag för evigt inom mig.
#fuckcancer
Kram Lotta

Maria
Maria
6 years ago

❤️❤️❤️

Anette
Anette
6 years ago

#Fuckcancer
Tacksamhet är något vi borde ägna en tanke åt då & då. Se det lilla som egentligen betyder mycket

A
A
6 years ago

Ja det är verkligen en jävla skitsjukdom!! Båda mina föräldrar har drabbats inom loppet av ett halvår. Min mamma skall snart opereras för bröstcancer och jag hoppas så att det går vägen och att det snart vänder för oss. Har varit allt för mycket motgångar nu. Förtvivlad och ledsen är man. Allt styrka till Carola!

Kerstin Åkerlind
Kerstin Åkerlind
6 years ago

Många tankar och styrke kramar till fina Carola❤️ Man önskar att man kan fajtas bättre mot denna hemska sjukdom Något botemedel måste komma snabbt nu så mycket vi stödjer i fonder mm. Jag har själv nu haft nära och kära som gått bort i år och vet hur smärta, ilska och förtvivlan känns…. så jobbigt och man önskar att man kan göra betydligt mer. Tänder ljus varje kväll och lovar dig att tacksamhet finns inom mig varje dag❤️❤️❤️

Lena Skoog
Lena Skoog
6 years ago

Så fint skrivet.

Nästa inlägg

Bästa presenten!

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x