ANNONS

När en nära vän blir sjuk….. #fuckcancer

/

Go´kväll alla fina! ♥

Gissa hur mycket jag velat skriva av mig om det som hänt med min vän Carola? Men med respekt för henne och det hon går igenom så har jag inte gjort det. För en tid sedan skrev jag att jag har en vän som har det väldigt jobbigt nu….det var min Carola det handlade om.

Efter mycket besvär med blödningar och skit fick Carola i somras veta att hon hade cancer. Jag kan knappt skriva den här meningen…..det gör så ont i mig att ens tänka tanken, ännu värre var det att skriva det. Min fina vän drabbades av denna hemska vidriga sjukdom…. Carola som är en av de finaste och snällaste personer jag känner, hur kunde hon drabbas?

Cancer i äggstocken som spritt sig. Carola opererades i somras och fick genomgå en jättestor operation. Den läkaren fick bort allting….precis allt. Gissa den lyckan? Kan inte med ord beskriva när jag fick det sms:et ifrån henne.

Till min stora sorg så gick Carola igenom detta när vi hade det som körigast i somras med Kaffestugan och allt. Jag hade så gärna velat funnits vid hennes sida då….du vet, kunnat finnas där för henne. Tur att det finns telefon och sms, jag har funnits hos henne i tanken….varje varje dag. Carola har också en fantastisk familj och vänner som stöttat henna så fint.

PB070015

Idag fick jag äntligen träffa henne! Åkte till blomaffären och köpte en fin bukett. Bakade en glutenfri kladdkaka och så brassade jag iväg. Vi har haft så svårt att få till en dejt. Hon har varit infektionskänslig och haft så mycket, vi har varit sjuka, varit utomlands osv. Hon genomgår en tuff cellgiftsbehandling nu och igår var hon på sin tredje behandling. Hon ska göra 6 behandlingar sammanlagt. Tidigare har hon blivit dålig ett par dagar efter behandlingen så det var svinviktigt för mig att få träffa henne idag. Min fina vän! ♥

Det var självklart känslosamt. Jag har saknat henne så mycket. Nästan haft panik i kroppen att bara få krama om henne. Carola har varit min klippa sedan jag lärde känna henne. Hon har varit en trygghet, mitt fort liksom. Jag har hämtat så otroligt mycket energi hos henne. Det finns ingen vän som lärt känna mig så bra på så kort tid som Carola. Hon har stöttat mig så mycket när jag varit hypokondrisk och mått dåligt….. som en storasyster som känner mig utan och innan liksom. Vi har gett varandra mycket energi…..du vet när hon behövt pepp så har jag snäppt upp mig och stöttat och peppat. Sen har jag fallit och då har hon funnits där. ♥♥♥

När en nära vän drabbas så tappar man fotfästet. Man vet inte riktigt hur man ska bete sig…. Man vill bryta ihop men jag kan inte bryta ihop för nu måste vi vänner sluta upp och vara hennes trygghet och stöd. Carola är alltid så omhändertagande så detta är en helt ny sits för mig….. Man vill skylla på någon. Skrika åt någon jävel som gav min Carola denna hemska sjukdom. Man vill hitta en syndabock.

Samma dag som jag fick veta det grät jag hela dagen. Jag var så tom. Så förtvivlad. Så arg och så otroligt ledsen. Den snällaste människan som finns drabbas, jag fattar inte samtidigt som jag visst fattar att den här sjukdomen skiter i om man är världens bästa människa. Den är skoningslös. Man får känslor av hjälplöshet, jag vill lösa det här åt henne. Jag vill laga allt, sudda bort det och låtsas som om det aldrig hänt. Å så kan jag inte det. Jag kan bara stå bredvid, be till högre makter att allt bara ska bli bra.

Men idag har vi pratat…i flera timmar. Om allt! Vi har varit ledsna, vi har skrattat, vi har skojat men framförallt bara fått vara som vi alltid är när vi ses. Jag och Carola är övertygade om att allt kommer att bli bra och att detta hänt för att hon och vi behöver lära oss något. Idag fick inte cancern plats med oss….vi pratade om den. Men mer som en jobbig kompis som vi är på väg att bli av med. I Carolas soliga kök var det idag två vänner som fick hänga, inte cancer……och jag älskade varje sekund.

Jag älskar henne…… och jag är så glad att vi fick ses idag. Carola skriver blogg om allt som händer omkring henne, du kan läsa den här. 

Kan inte du lova mig att du ikväll innan du somnar ägnar en tanke åt tacksamhet. Var tacksam för att du har friska vänner. Har du inte det så ägnar du din sjuka vän en tanke, kanske en vädjan till högre makter om att hen ska bli frisk. Men hur som haver. Du som har friska vänner omkring dig, var glad för det. Lova mig det!

Nu ska jag kramas med min lilla familj här. Hoppa ur jeansen, slänga upp håret i en tofs och sen lägga mig på soffan.

Tack för att du läser här och så önskar jag dig en fin kväll!

Kram Nina ♥

26
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00