Smoothie och får dina barn pynta granen?

Godmorgon onsdag!

Åh wow alltså, jag vaknade kl 02. Eeeehhh….. T-V-Å! Då har ju några av er typ gått och lagt er precis va? Milo vaknade kl 04 så inte riktigt lika illa. Men ändå…. kl 04 liksom! Men men, jag har lagt så mycket energi på att försöka styra om oss genom åren med resultat att vi båda varit knockade av trötthet. Så, nä….vi låter det bara vara och försöker ta igen det kvällstid istället.

Hörni, startar dagen med denna smoothiebowl. För visst har ni hört talas om det va? Denna utskällda lilla tallrik. Ja faktiskt! Den har fått en del skit för att många tycker att det är en smoothie med lite frukt, varför lägga den i en tallrik när man kan dricka den? Men jag kan tycka om variationen i det här. Låt säga att man dricker smoothie varje morgon, fasen så härligt att få variera sig med en tallrik då ibland. 🙂

IMG_0172 IMG_0173

SMOOTHIEBOWL

1 banan
2 dl mango/apelsin havremjölk
1/2 dl havregryn

Gör såhär:

Mixa allt i en blender ganska så länge. Häll upp i tallrik. Toppa med valfria ingredienser. Jag har toppat med chiafrön, havregryn, jordgubbar och skivad banan.

IMG_4788

Hörni, idag är det nog jag som går ner i källaren och plockar fram allt julpynt. På fredag är det första december och i helgen första advent och jag har inte ens börjat! Ojoj….har jag tappat det fullständigt? Såhär sen har jag nog inte varit på år och dagar! 🙂

IMG_4751

Förra året så hade jag dessa fina kulor från Thomas Sabo i julgranen. Men frågan är? När slänger ni upp julgranen? Jag tycker det blir så kort tid med gran när man gör det sådär dagarna innan bara. Man hinner typ hänga upp allt, sen börjar det barra som faaan och sedan är det dags att plocka ned. 🙂 En av anledningarna till varför vi haft plastgran de senaste åren. Men måste erkänna att jag saknar äkta gran! Doften av gran inne är ju som att stoppa in julen i en liten burk och få dofta på den när man vill.

Hur gör du med gran, när kommer den upp hos dig? Å vem pyntar den? Jag är stenhård med min gran. Milo får hemskt gärna hjälpa till…..men det ska vara symmetriskt och fint. Helst inga egna pysselsaker i den för då får jag litegrann dåndimpen. Det är något år som jag låtit honom hänga sina grejer i den men….näää fifasen alltså! Jag har ju inte tyckt om det. Haha! And the mom of the year award goes to…..

Nähe, nu är det dags att sätta igång med morgonbestyren här. Sedan väntar jobb och möte på eftermiddagen. Vi hörs av lite senare!

Kram Nina

3
Subscribe
Notify of
guest

18 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patricia
Patricia
6 years ago

Granen åker in på söndag senast , ska njutas av den så länge som möjligt innan! För sen är jag redo att slänga ut den på juldagen. Och här är det diktaturstyre på pyntet, jag väljer allt och sätter upp allt. Viktigt sånt här. Och om jag hade skulle aldrig barnens ”skit” eller pyssel få bo i den .

AnetteS
AnetteS
6 years ago

Hallå Fixa en egen liten gran som Milo kan hänga sitt egengjorda pynt i. Plastgranen tar vi fram kring Lucia . Tack för en inprirerande och härlig blogg ❤️.

B
B
6 years ago

Haha! Aldrig i livet att barnen skulle få pynta granen! De har en egen liten barn-gran på sitt rum som de får pynta precis hur de vill. Alla nöjda!

Agneta
Agneta
6 years ago

Jag tycker du passar jättebra i nya längden på håret. Här åker också julen fram i veckan. Gran och allt. Baka lussekatter, såå gott . Men jag fuskar och köper pepparkakor. Julen här i London är stoor! Kram

Lotta
Lotta
6 years ago

Granen åker upp till Lucia. Och det är barnens ansvar att pynta granen. Granen plockar vi fram för deras skull mest, så självklart så ska dom få bestämma hur den ser ut. Sen blir det ju självklart tjafs mellan ungarna då det är 10 års åldersskillnad. Den större vill väl ha den lite mer ordningssam än den yngre. Men dom brukar köra en halva var 🙂

Anna-Lena
Anna-Lena
6 years ago

Här kommer den upp på söndag. Men det är så att min bonusson som vi inte har på heltid ska hinna njuta av den innan jul (då vi inte har honom) och sen firar vi vår jul med honom igen vid nyår 🙂
Vi låter honom pynta också, men vi har liksom vår låda med pynt, så det är inte som att det kommer upp en massa konstiga grejer 😉

al68
al68
6 years ago

Ha ha, håller med dig, stora granen får inte lillkillen hjälpa till med, knappt min man ; ). Sen får han klä sin egen gran hur han vill.

Th
Th
6 years ago

Granen åker upp lagom till andra avent här hemma å JAG pyntar den! Haha

Kina
Kina
6 years ago

Gran har jag inte,sedan flera år. När barnen var små,fick dom sätta upp sitt pynt/pyssel längst ner på granen. När dom blev stora,fick jag bestämma helt hur granen skulle kläs här satt jag upp stjärnorna i fönstren i tisdags⭐️ så mysigt med denna adventstid som stundar. ⭐️

anneli
anneli
6 years ago

Granen ska vi sätta upp idag…vi har en ny gran som ser ut som en tall…min man sätter fast grenar, ljus sedan hjälps vi åt med kulorna. Har köpt ännu fler kulor i år. Har skippat glitter. Så det blir extra mycket kulor med glitter på dem istället. Det var en veterinär på tv som sa att glitter och snören är farligt för katter. Många kattungar och vuxna katter sväljer sådant. Det trasslar in sej i tarmarna..oftast får man avliva sin katt. Jag vågar inte ha glitter i år då vi har kattunge som är 6 månader och är precis överallt. Vi har 2 gamla katter men de gör aldrig bus. Förra året fick vi ta bort en katt som blev sjuk. Vågar inte ha glitter. Det finns endel giftiga blommor men veterinären sa att en katt sällan blir sjuk av det då de inte äter sådana mängder av växterna. Ville bara tipsa om glitter…men det visste du säkert redan. ❤️ Nu ska jag titta på dina smaskiga recept, är sugen på att baka ☺️

Marie
Marie
6 years ago

Aldrig före 23/12 o tas bort den 1/1 , allt annat är galet

Helene
Helene
6 years ago

Vi sätter upp vår 2a advent och tar ner på annandagen. Jag klär den och bara i vitt.

M
M
6 years ago

Jag har börjat sätta upp granen runt lucia. Då håller den sig fin till nyår då den åker ut. Det är ju före jul man vill njuta av den. Barnen får hjälpa till att klä den, men med mina saker. Sen kan det hända att jag möblerar om när de somnat. =)
Barnen har egna små plastgranar där de kan hänga allt ”fint” de får med från skola/förskola. Win win, helt enkelt! Hehe

Marie
Marie
6 years ago

Kungsgran köps lagom till lucia. Hela familjen samlas, mannen har gjort sitt när granen är på plats ,-) Jag och barnen/ungdomarna klär alltid granen tillsammans och jag försöker styra så gott jag får, hi hi. Viss justering kan hända jag gör när ingen ser!!

Helén
Helén
6 years ago

Granen sätts in en vecka innan jul ungefär…typ runt den 16-17 i år.
Barnen får hjälpa till och pynta – med ”mitt” pynt – dock flyttar jag runt kulorna i granen efterhand så att det blir så jämnt fördelat som möjligt. = )
Sitt egna ihop pysslade julgranspynt hänges i deras egna granar på deras rum! Och dom är sååå stolta och nöjda och glada! Dom satte förresten upp sina granar och pyntade dem i helgen som gick! = )
Själv tjuvstartade jag med adventspyntningen – ska fortsätta nu till helgen. Dock får nog tomtarna vänta någon vecka till! = )
Tack för en härligt blogg! Du är fantastisk!

Carro
Carro
6 years ago

Du kan ju hämta lite grankvistar och sätta i en stor vas, så kan Milos pynt få hänga däri. Bonus: Doften!

Lisa
Lisa
6 years ago

Ååh, vi kör enligt devisen more is more när granen ska pyntas. Ju färggladare desto bättre (och gärna hemmagjort pynt). Jag minns när jag var liten och granen skulle pyntas och mamma bestämde färgskala och flyttade runt allt som jag hade hängt upp, det var sjukt tråkigt.

Susanne
Susanne
6 years ago

Milo kan väl få en egen liten gran i sitt rum som han får pynta hur han vill 🙂
Barnen och deras pappa brukar pynta granen tillsammans och det brukar ske i början av december.

Nästa inlägg

Som McGyver i storstan

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x