Vinnare!

Dags att presentera lite vinnare i några av tävlingarna jag haft här på bloggen! Det är som vanligt svinsvårt att utse vinnare och jag skulle så gärna vilja ge er alla en vinst! När jag blir miljardär ska jag göra det! ❤️

Nu Petronella hoppas jag att du verkligen går in på Twilfit, sen går du inte därifrån förrän du fått klart vilken storlek du ska ha! Mejla mig (niiinis@outlook.com) dina fullständiga uppgifter så kommer vi att skicka presentkortet till dig!

Vem vann en Kitchen Aid då? Alltså, hetreminjeee så många fina recept jag fått alltså. Jag ska spara allihopa och baka dom framöver. Tack snälla! Vilka fantastiska recept ni sitter på.

När jag skulle välja ut en vinnare och det bästa receptet så utgick jag ifrån vad jag själv skulle vilja lära mig. Detta är en form av surdegslimpa som verkar så galet häftig att baka. Den tar flera dagar och göra och sen så kommer man tydligen bli beroende av det!

Så Grattis till dig Charlotta Hellström! Mejla mig dina fullständiga uppgifter samt vilken färg du vill ha på Kitchen Aid så skickar tomten den till dig!

Charlottas recept och motivering!

oj oj oj det här verkar vara drömmarnas maskin, har genom åren precis som du testat igenom några och slitit ut dem, de har varit billigare/enklare/äldre maskiner som till slut ramlar isär, ja det har faktiskt hänt….Inte så kul när man älskar att baka och pyssla i köket. Så just nu står jag utan, visst är det kul att knåda och köra händerna i deg och känna på hantverket, men ibland vill man bara ha lite extra lyx i köket eller hur. Att den sedan är så snygg att man nästan dör gör ju inte saken sämre. Jag vet precis vad jag skulle baka mitt och familjens älsklings bröd, som tar tid och starka armar.

”Arjeplogslimpa” –

Dag 1

Koka upp 5 dl vatten och häll över 250 gram rågmjöl och 1 msk salt. Täck med plast och låt stå över natten.

Dag 2

I degskålen lös upp 50 gr jäst i 1.3 dl vatten och tillsätt 400 gr rågsikt, kör på låg hastighet i 5 minuter och låt jäsa i skålen i en timme.

Tillsätt nu den första degen som mognat över natten

600 gram rågsikt

600 gram vetemjöl

3,2 dl fil

1,5 dl olja (neutral)

2 dl sirap

Låt maskinen jobba på låg hastighet i 15 minuter (eller knåda själv i 20-25 minuter)

Olja en stoooor bunke och ös över degen, täck med plastfilm och låt vila i minst 1 timme. Dela nu degen i 4 delar och forma 4 limpor. Pensla bröden med smält smör och picka dem på toppen. Låt sedan jäsa i ytterligare 45 minuter innan de gräddas .

Värm ugnen till 250 grader och låt bröden så i hög värme i 5 minuter, sänk sedan till 200 grader. Baka i ca 55 minuter, vill man kan man mäta temperaturen, jag tycker att strax under 100 grader är perfekt. Ta ut plåten, pensla dem med lite sirap utblandat i vatten så blir skorpan lite söt och vackert glansig.

Detta är ett mättande bröd som man kan smaksätta med tex anis, eller nu till jul byt filen mot en mörk öl och tillsätt vörtkryddor. Jag lovar att det är beroende framkallande. En ostmacka med i pulka backen eller till julskinkan. Helt oslagbart. Detta är det första jag skulle baka med den fina Kitchen Aiden om jag har turen att vinna.

God Jul och Gott Nytt

Tack för en inspirerande blogg

Kram Lotta

4
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
charlotta Hellström
charlotta Hellström
6 years ago

Tack så hemskt hemskt mycket, nu ska här bakas jämt. Hoppas att ni alla får en fin jul och nyårs helg. Jag säger bara Jippi och jätte tack

Kramar i Massor
Charlotta

Anneli Pettersson
Anneli Pettersson
6 years ago

Hej Niini, jag har bakat arjeplogslimpan idag men undrar vad du menar med 1,3 dl vatten? Dum fråga kanske./Anneli

Nästa inlägg

MOROTSLÅDA

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x