Kålrotslåda

Ville dela med mig av ytterligare ett recept från det finska julbordet, kanske att denna låda är den godaste av dem alla. I alla fall så tycker jag det. Fantastiskt god! ❤️

Jag kan erkänna att jag själv alltid tyckt att kålrotslåda låter vidrigt. Haha….som liten åt jag den inte ens. Men när jag väl smakade så var det så galet gott. Den är sådär härligt söt… åååh, längtar till jul!

RECEPT KÅLROTSLÅDA

1 kg kålrot

1 tsk salt

1 dl mörk sirap

2 dl vispgrädde

1 ägg

1 tsk malen ingefära

nypa vitpeppar

Gör såhär:

1) Skala och klyfta kålrötterna. Koka mjuk i lättsaltat vatten.

2) Mosa kålrötterna och blanda i resten av alla ingredienserna.

3) Blanda allt ordentligt. Häll i allt i en smord ugnsform. Toppa med lite ströbröd. Grädda på 150 grader i ca 1 timma.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer recept, inspo och tips.

333
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Charlotte
Charlotte
6 years ago

Hör inte så mycket till kålrotslådan men vill bara säga att du gör ett så fint jobb med bloggen. Tycker verkligen att den här bloggen sticker ut mer och mer för varje år. Tror det är för att du har kört din stil från början. När de andra storbloggarns är ganska så slätstrukna och tillrättalagda så är det otroligt befriande att gå in här och läsa om allt från caféöppningar, höstdepp, oro, recept, kärlek till problem på ställen som de andra influencerna inte skulle våga skriva om även om de fick ett miljonbelopp… Fin blogg har du, ambitiös är du och ha nu en lugn och skön jul innan flytten drar igång. Kram från C

niinis
niinis
Reply to  Charlotte
6 years ago

Men…….åh. Nu fick du mig att börja gråta. Det där är nog det finaste någon nånsin skrivit till mig när det kommer till mitt bloggande.

Tack snälla för dina rader, du anar inte hur mycket de betydde för mig. Som en betalning på allt slit jag lägger ner, å för att jag alltid försökt vara mig själv härinne.

Fina du! Tack! ❤️❤️❤️

Camilla
Camilla
6 years ago

Glöm inte muskot 🙂

Annin
Annin
4 years ago

Gör ni kållådan under året oxå ,kan man göra den dagen innan ?

niinis
niinis
Reply to  Annin
4 years ago

Den håller bra i över en vecka och är perfekt att frysa.

Helena
Helena
4 years ago

Tack för ett gott recept!
Jag åt inte heller kålrotslåda som mamma gjorde varje år – förrän sista julen jag bodde hemma i Finland, då 18 år gammal. Och sååå gott! Sedan dess har jag själv lagat kålrotslåda till varje jul, blir 53:e i år, och min man gillar den lika bra som jag. Ett måste på julbordet hos oss.

Carola
Carola
4 years ago

Måste bli väldigt sött med 1 dl sirap

niinis
niinis
Reply to  Carola
4 years ago

Nej, lite sött blir det men absolut inte för mycket.

Sussie
Sussie
4 years ago

Ska ge mej på både kålrot och morotslåda. Vi brukar köpa färdig. Vi har ett finsk/ svenskt julbord, mannen är finsk. Så nu är det upp till bevis

Linda
Linda
3 years ago

Det som är så gott och även morotslåda är super.

niiinis
niiinis
Reply to  Linda
3 years ago

Jättegott! 👌🏻

Nästa inlägg

Mat & träningsprogram

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x