Julen

Ja igår hade vi då vår härliga julafton. Jag hade svårt att få in julkänslan i år, så är det bara. Den infann sig liksom aldrig. Men mysigt kan man ju tycka att det är ändå. 🙂

På uppesittarkvällen satt vi här hemma med kompis Maria och hennes pojke Noel. Vi käkade gott och så spelade vi Bingolotto. Vi vann verkligen 5000 kr på Ellos. Wioooo….så lägligt nu när vi ska flytta! Jag bakade en frozen cheesecake med pepparkaksbotten och blåbärscheese på. Den var väldigt god tyckte gänget. Recept kommer såklart!

Som vanligt började vi med vår traditionella julfrukost med pappa jag och syrran. Jättemysigt som vanligt och något vi värnar om väldigt hårt. ❤️

Sedan så hade vi en jullunch planerad här hemma. Vi fick tränga ihop oss lite så gick det. Det var första året på över 40 år som vi inte hade något hemma hos mamma och pappa på julafton. Jag tror att det var därför också som min julkänsla liksom aldrig inföll. Jag är som en gammal tant och vill behålla det gamla vanliga och traditionella.

Det var härligt med allt stoj. Några drack glögg, någon smet upp på övervåningen för att slå in de sista klapparna. Någon var spänd inför julklappshögen och någon stressade med att få fram all julmat medan julmusik spelades i högtalarna. Precis så som det ska vara bara. Härligt och stojigt. I år införde vi julklappsspelet för första gången i vår familj. Jäklar vad kul det var alltså! Det ska vi definitivt fortsätta göra kan jag säga.

Vi åt och sedan delades julklapparna ut. Alla blev glada och nöjda så det hade inte kunnat bli bättre. Vi tog också med oss en hel del julklappar till Tonys föräldrar där nästa julbord och julklappsutdelningen väntade.

Alla var där. Vi åt och öppnade julklappar…. mysigt mysigt! Älskar ju julen verkligen. Älskar umgänget, älskar alla förväntningar hos barnen, som mamma att få se sina barn glada och lyckliga över sina julklappar betyder ju allt liksom. ÄLSK på julen!

Snart är det dags för mamman och pappan i det här huset att svida om till något finare. Vi har nämligen ordnat barnvakt och ska ut och äta med vänner ikväll. Milo sover hos farmor och farfar inatt. Vet ni vad jag mest är sugen på som det känns just nu? Ligga kvar i soffan med min one-piece, mumsa popcorn och kolla film. Hmmm….jag börjar bli gammal alltså, när man inte länge orkar med det där utelivet liksom. 😉

Njut av julen hörni.

Kram Nina

2
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Godmorgon

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x