Vägghylla

Inlägget innehåller annonslänkar och reklam för Inreda.com och Cervera

Jo men alltså, jag tar igen mig på kvällarna ibland. Som igår, då var det snark ungefär när andra kom hem från jobbet. Vaknade dock till liv och lagade faktiskt mat till familjen vilket i sig var en bedrift med tanke på hur sjukt trött jag var. Typ….vad åt vi ens? Sov väl sådär inatt sen när jag väl fick somna på riktigt. Vaknade halv 2 inatt av att Milo skrek ”HJÄÄÄÄÄÄLP” från sitt rum. Man kan väl säga att man vaknar rätt hårt då…. hjärtat for upp i halsen såklart men ungen visade sig bara drömma. Ja men du vet, nytt hus och nya eventuella spöken ju. Han skrek ju sitt hjälp sovande visade det sig och fortsatte sen att snarka vidare. Där satt en annan som ett frimärke i väggen med hjärtat utanpå kroppen.

Sen var det nästa grej….ni som har en partner som snarkar, hur löser ni det? Såhär är det här hemma. När Tony lägger på sig sina trivselkilon så börjar också snarkandet. Han har också en far att brås på som snarkar så takstockarna krullar sig. Jag som vaknar av att katten smyger omkring nedanför sängen vaknar ju förväntat nog av att någon kör motorbåt 10 cm ifrån mitt öra också. Herre – min – jee alltså. Jag puttar på honom och ber honom lägga sig på mage. Sen tar det någon timma så är han på rygg igen och snarkandet börjar igen. Är man då lättväckt så blir det ju inte så mycket sömn för en annan liksom. Vid det här laget börjar jag bli irriterad så då kör jag mina stehårda geléaglar rätt in i hans rygg så han återigen vänder på sig.

Så….. Innan Tony nått ner till ”icke-snarkar” vikten igen så lär ju jag lösa det här på nåt vis. Om inte annat kommer det bli dyrt att gå hos nagelsalongen. Haha…. Vad är det som gäller? Öronproppar? Finns det några bra? De där gula stora bjässarna får jag inte in i mina små öron. Finns det bättre? Såna som man inte blir störd av då helst. Ge mig ditt bästa tips.

Lovade ju visa er lite från hyllan som blev klar igår. Så nöjd, tror det blir en till ovanför men måste klura lite på den. Detta är ett sätt att få undan stora skrymmande grejer från bänkar och skåp nämligen. Sånt som man inte använder hela tiden varje dag kan gott och väl få stå på en hylla istället.

För första gången får jag användning av mina fina återvinningsrör också. De har legat i ett skåp och när de gör det så får man ingen användning av dem. SÅ är det ju. Men nu jäklar har jag fyllt värmeljusbehållaren nästan till hälften redan. 😉 Rören är från Inreda.com, var in och letade efter rören där och hittade i alla fall ett av rören, det med värmeljus. 

Har ställt massa ljus på betongbordet som lyser upp så fint här hemma. Det är en härlig känsla när man börjar komma i ordning. Det är då man kan börja njuta av allt ordentligt. Alla flyttkartonger är i stort sett borta nu förutom lite badrumsgrejer och lite kläder. Jag håller på och filar på en lösning inne i vår lilla lilla walk in closet. Har fått leka professor Baltazar halva natten (ni som är födda på och innan 70 talet borde veta vem han är). Haha….

Jag har också tömt det som jag kallar oljebrickan. Fasen, den var typ alltid ofräsch och äcklig med dessa oljor på så nu är det clean och torrt.mortel.

Ska visa er mer av huset ikväll, lite kul varefter man börjar bli lite klar på sina ställen.

Nu väntar jobb här sen ska jag nog ta mig utanför huset. Har inte varit härifrån sen i tisdags. Haha…. Måste ut och röra mig idag. Det blir nog Erikslund en liten sväng. Har lite grejer som måste inhandlas.

Vi hörs sen igen!

Kram Nina

2
Subscribe
Notify of
guest

26 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lollo
Lollo
6 years ago

Grattis till ert nya hus jättefint och så mysigt ni har fått det redan. Kul att du vill visa bilder sådant älskar jag . Bara lite nyfiken på om ni har ett matbord också eller om ni kommer att äta vid ”bardisken”?
Ha en härlig fredag och helg.

niinis
niinis
Reply to  Lollo
6 years ago

Åh som jag klurat på det alltså! Har nästan blivit galen…haha!

Det har varit fram och tillbaka med det där.
Vi har suktat så mycket efter ytor så nu när vi har det så vill vi inte ta bort det.
Skulle vi ha matbord här nere så skulle det bli trångt. Dock så har vi ett loft där det går att göra ett fint ställe för matbord. Har dock inte mannen med mig på det ännu…. haha!

Men vi har sagt att vi ska testa såhär först. Man kan lätt sitta 8 pers runt det så det räcker mycket väl. Men som sagt, vi får se…

Helena
Helena
6 years ago

Fantastiskt att ni har fått sån ordning i huset redan! Nu är det några år sedan jag flyttade senast men då tyckte jag det tog veckor att komma i ordning. Jättefint blir det i alla fall! Jag sover alltid med öronproppar. Blev så glad för ca 10 år sedan när jag insåg att det var ljud som gjorde mig så lättväckt. Har sovit betydligt bättre sen jag började med öronproppar. Den sort som är bäst för mig heter Max Lite. Det står på dem att det är engångsproppar men nån vecka tycker jag det funkar att ha samma par. Tror inte jag har så stora hörselgångar så de kanske kan passa dig också. Om de hjälper vid snarkning vet jag inte för min man snarkar inte (som tur är). Lycka till i nya huset!

niinis
niinis
Reply to  Helena
6 years ago

Ja jag vet. Men vi är lite galna sådär med att komma i ordning. Båda vill bara få klart! Haha! Min mamma brukar skratta åt mig när jag flyttat för att jag är så jäkla snabb.

Tack för tips med öronproppar! Ska genast kolla detta.

Kram

Nettan i Sumpan
Nettan i Sumpan
6 years ago

Jag är lättväckt så jag har gått igenom hela apotekets sortiment av öronproppar, har gjutna öronproppar också men jag ”hör” ändå sambons snarkningar. Blir tokig vissa nätter,tänker galna tankar om hur jag ska kunna tysta honom…haha. Särskilt när han säger att han inte snarkar..Så jag tar gärna också emot tips. Kram

niinis
niinis
Reply to  Nettan i Sumpan
6 years ago

Hahaha! Galna tankar är rätt. Man vill typ nypa hårt och slå samtidigt. Nu jäklar ska här hittas öronproppar de luxe! Kram

Louise
6 years ago

Så snyggt
Har för mig att det finns något som man kan sätta på näsan om man snarkar på Apotek… Värt att prova Kram

niinis
niinis
Reply to  Louise
6 years ago

Ååååh (får galna tankar)…. som att stänga av den helt och håller eller?! Haha! Måste kolla! Kram

Petra
Petra
Reply to  niinis
6 years ago

Det har min man provat, både en form av tejp och näsvingars och det hjälpte honom att andas bättre…men inte snarkade han mindre för det

Petra
Petra
Reply to  Petra
6 years ago

Näsvidgare….

Havrefras
Havrefras
6 years ago

Silvertejp och en tennisboll. Tejpa fast på hans rygg. Win-win! (han blir av med rygghåret varje morgon).

niinis
niinis
Reply to  Havrefras
6 years ago

HAHAHAHAHAHA! Så jävla bra!

Carro R
Carro R
6 years ago

Här hemma har vi löst det så att jag sover med våra småkillar i deras rum, dom vaknar annars och ropar på mig så då kan jag lika gärna sova där hela natten så slipper jag bli väckt. Våran stora pojke som snart fyller 10 är mörkrädd och gillar inte att sova själv så han sover inne hos sin pappa (min snarkande man.) Trist liv tycker säkert en del men för oss funkar det, vi får alla sova gott och det mår vi bäst av Blir värre sen när barnen är större och vill sova själva i sina rum, jag vaknar av minsta lilla och någon som snarkar är det absolut värsta jag vet
Så fint hus nu flyttat in i Kram

Lotta
Lotta
6 years ago

Vad fint ni har det!! Tänk om man hade sin egna Nina hemma, som sminkar en fint varje dag, fixar hemma, bakar gott och tar hand om alla. Trevlig Helg. Kram

Annika K
Annika K
6 years ago

Eget sovrum?
Så gör vi.
Maken väldigt lättväckt o snarkar.
Och jag hatar snarkningar o kan inte sova.. så 🙂

Fia
Fia
6 years ago

Gud vad jag känner igen det där med snarkande karl och trivselkilon. Kan fasen förstöra vilket äktenskap som helst haha. Det finns bara en sak som funkar SILIKONÖRONPROPPAR klockrent!!! Det blir vakuum i örat och du hör nästan bara din andning. Underbara. Jag beställer hem från apotea, typ flera paket åt gången. Fiiint ni får det

Helene
Helene
6 years ago

En period snarkade min man med och då hade vi separata sovrum. Kan säga att jag aldrig sovit så bra. Han vill ibland läsa sent också jag lägger mig tidigt och går upp tidigt.

anneli
anneli
Reply to  Helene
6 years ago

Det är väldigt skönt med separata rum. Jag sov mycket bättre där än jag gör i vårat sovrum.

anneli
anneli
6 years ago

Det är jobbigt med snarkningar…min man gick till sömnlabb, eller han fick remiss dit. Det visade sej att han snarkar och hade andnings uppehåll. Väldigt många varje natt. Så nu har han mask på nätterna, han är utvilad och jag slipper snarkningar. Förr sov jag i ett annat rum men hur kul är det.

eva
eva
6 years ago

calmor öronproppar är i världsklass
köp. man hör inget sen

Maria
Maria
6 years ago

Jättesnygg inredning!
Jag har den bästa snarklösningen!
Min man provade för några månader sen snarkplåster från Apoteket.
Snore eze heter det.
Vi trodde inte alls att det skulle funka men första natten vaknade jag av att det var SÅ TYST i sovrummet
Jag lovar det funkar verkligen på riktigt!
Det blir ganska dyrt att köpa på Apoteket efter ett tag så jag kan även tipsa om att det finns superbilliga storpack på typ Wish som funkar precis lika bra
Prova! Lycka till och sov gott!

Anna
Anna
6 years ago

Till Tony! Jo, du förstår, pardon my french och så vidare, men du snarkar så förbaskat på nätterna att din kära hustru inte kan sova. Kan du göra något åt saken? Gå till apoteket och se vad det finns för hjälpmedel eller lägg dig i ett annat rum så hon får sova. Hon behöver det!

Susanne
Susanne
6 years ago

Åh, så fint ni får hemma nu
Jag hade samma problem förut med snarkande sambo. Jag köpte sådana här: https://oronpropp.se/pluggerz-sleep.html
Funkade toppen för mig, jag har också rätt små öron och kan ha svårt med de gula propparna. De har massor av olika öronproppar annars också på sidan

V
V
6 years ago

Eget sovrum är den klart bästa lösningen tycker jag. Sömnen är viktig för välmåendet. Blir bäst även för den som snarkar, för vem vill bli väckt av nyp/slag/sparkar!? Inte ok.

Sophia
Sophia
6 years ago

Jaag har öronproppar varje natt.. kan inte sova utan… en snarkande gubbe och tonåringar som är vakna halva nätterna.. jag använder Howard Leight Max Lite från oronpropp.se mjuka och följsamma. Lycka till i jakten på ostörd sömn och tack för en mysig blogg.

Petra
Petra
6 years ago

Öronproppar är verkligen helt underbart att ha när man vill sova utan att bli störd av ljud. Själv sover jag alltid med öronproppar. Det är då skönt att plugga in propparna djupt in öronen när man går och lägger sig och verkligen stänga ute alla sökande ljud. Sover så mycket bättre och djupare när du är helt tyst. Jag sover också med Max Lite öronproppar som Helena skrev tidigare. Det är öronpropparna som fungerar bäst för mig. Får inte ont i öronen av dem vilket jag brukar få av vanliga gula skumproppar. Dock gäller det att hitta öronproppar som passar bra i ens egna öron. Jag har testat många olika sorter innan jag hittade Max Lite.

Nästa inlägg

Norska tekakor

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x