ANNONS
Integritet på Tailsweep

Norska tekakor

/

En morgon skulle jag göra frukost till familjen men märkte att vi inte hade bröd hemma. MORR…. det roliga är att vi alltid har bröd i frysen men det finns inget som slår nybakt. Dock så ville jag det skulle gå ganska så snabbt.

Det här receptet gick både snabbt och var sååå gott. Familjen satt länge och njöt och det var inte många kvar när de var klara med frukosten, det måste ju vara kvitto på att det var jäkligt gott tänker jag.

NORSKA TEKAKOR

50 g smör
3 dl mjölk
3 dl vatten
50 g jäst
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
1,5 dl havregryn
ca 10 dl rågsikt

Gör såhär:

1) Smält smör i en kastrull. Häll i mjölk och vatten och värm den till 37 grader. Smula jästen i din köksassistent eller i en degbunke.

2) Tillsätt degvätskan och se till att jästen lösts upp. Häll sedan i salt, sirap och havregrynen. Rör runt allt så det blandas.

3) Häll sedan i rågsikten lite i taget och blanda runt i din köksassistent till du har en deg som är lite kladdig. (OBS: Är degen för kladdig kan du ha i mera, mjölsort och färskhet på mjöl kan vara så olika.)

4) Låt jäsa i 45 min.

5) Ta upp degen på mjölat bakbord och forma sedan platta kakor (ca 85 g styck om du väger degbitarna). Det blir ca 20 st. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Nagga varje kaka.

6) Sätt ugnen på 225 grader. Låt jäsa i ca 20 min till.

7) Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.

Följ mig gärna på min FB-sida 

HÄR

Följ mig gärna på Instagram 

HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin 

HÄR

(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda

recept också:

Tunnbröd som gräddas i stekpannan 

Blixtsnabba tekakor 

Saftigt dinkelbröd i långpanna 

14

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00