Godaste glutenfria brödet

Nu ska ni få recept på ett helt fantastiskt bröd. Detta är verkligen makalöst gott och jag kan nog på rak arm säga, topp 3 bästa glutenfria brödet jag bakat. Wow säger jag bara.

1 stort bröd

1 pkt Semper Bovete & Teff mjöl
1 dl glutenfri mjölmix
1 pkt torrjäst (14 g)
2 msk honung
5 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt

Gör såhär:

1) Värm vattnet till ca 38-40 grader. Häll det i köksassistentens bunke. Häll i torrjästen och blanda runt, låt stå i ca 5 minuter.

2) Häll i honung, olja, salt och sedan allt mjöl, ha i det lite i taget. Låt köksassistenten jobba runt degen ordentligt. Degen kommer vara helt lös men allt är i sin ordning.

3) Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och häll i degen där. Låt jäsa i ca 45 minuter. Skär några snitt i brödet. Grädda på 225 grader i ca 40 minuter, blir det för mörkt ovanpå kan du täcka med lite folie. Brödet ska hålla en temp på ca 94 grader invändigt. Låt stå och svalna en stund innan du skär upp det.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för fler recept, tips och inspiration.

33
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cicci
Cicci
6 years ago

Svårt att baka bröd glutenfritt så detta recept tas tacksamt emotMåste det vara torrjäst eller går det lika bra med vanlig jäst? Har nämligen aldrig bakat med torrjäst

Ing-Britt Runger
Ing-Britt Runger
6 years ago

Jag bakade detta bröd idag. Enkelt o bra med god smak, men jäste tyvärr inte upp på ett riktigt bra sätt så delar av det blev dödbakt. Kan du ha någon teori om vad jag gjorde fel?

niinis
niinis
Reply to  Ing-Britt Runger
6 years ago

Hur var degspadet? Använde du torrjäst? Om du gjorde det så behöver degvätskan ofta vara lite varmare, brukar stå på förpackningen också.

Ing-Britt Runger
Ing-Britt Runger
Reply to  niinis
6 years ago

Hade termometer o gjorde lite varmare än 40 grader för jag tänkte att det kallnade på vägen ner i bunken. Använde tirrjöst o följde helt receptet.

niinis
niinis
Reply to  Ing-Britt Runger
6 years ago

Då kan det tyvärr vara så att det var dör varmt, jäst är extremt känsligt för värme även om det är torrjäst.

Iba
Iba
6 years ago

Ser väldigt fint ut. Bakat idag men tog 1 1/2 sats till mina 2 L formar. Kanske hade en sats räckt, det blev stort

Eva-Karin
Eva-Karin
6 years ago

Vad har du för nån form? Mitt bröd blev gigantiskt!

Anna
Anna
3 years ago

Hej! Har bakat detta två gånger nu men får inte degen lös som det står i beskrivningen. Det blir som en rätt så torr dg som jag får forma för att få ner i formen. Är mängden vätska rätt i receptet?

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
3 years ago

Jag utgår helt från receptet på förpackningen och för mig blir inte degen torr.

Nästa inlägg

Skickar kärlek….

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x