Krämig kycklingpasta med parmesan och honung

Lovade ju er att ni skulle få receptet på världens godaste kycklingpasta! Den här blev verkligen helt fantastiskt god. Vi njöt för fulla muggar verkligen. MUMS! Du måste testa att laga denna pastarätt! Den passar som en härlig helgrätt, en av de absolut godaste pastarätter jag gjort.

 

KRÄMIG KYCKLINGPASTA MED PARMESAN OCH HONUNG

4 kycklingfiléer
1 pkt cocktailtomater
1 röd paprika
1,5 dl riven parmesan
4 msk honung
1 msk dijonsenap
3 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
1 tsk torkad rosmarin
1,5 dl vatten
1 dl creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde (el. vispgrädde)
färsk basilica
svartpeppar
salt

Gör såhär:

1) Börja med att strimla kycklingfileerna i mindre bitar.

2) Dela tomaterna på mitten, hacka paprikan i mindre bitar.

3) Stek kycklingen tills den är genomstekt.  Krydda. Ha sedan i paprikan och tomaterna. Stek i ca 5 minuter.

4) Ha sedan i senap, honung, balsamvinäger, kalvfond, några blad basilica och vatten. Låt det bubbla runt i några minuter.

5) Ha i creme fraiche och grädde. Låt puttra på låg värme i ca 20 minuter. Koka pasta under tiden.

Servera med att toppa med parmesan och några färska basilicablad. MUUUUUMS!

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för massor med mer tips, inspo och recept. 

  1. Funkar det med fläskytterfile och blir det då bäst med ugnsrostade grönsaker eller pressad potatis

    1. niinis skriver:

      Absolut! Jag skulle säga att båda är lila goda till.

  2. Nina skriver:

    Hej hej!
    Låter supergott men tåler inte paprika. Hade du ersatt den med ngt eller bara tagit bort det?
    Tack!

    1. niinis skriver:

      Bara tagit bort.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..