HURRAAAAA!

Godmorgon raringar!

I morse fick jag mens! ❤

Haha, förlåt. Men ibland kan man ju bli glad för mindre alltså. Helst när PMS:en inte varit vidare härlig den här omgången. Nu kan livet återvända till det normala igen. Det tar ett par dagar men sen kommer man vara sig själv igen. ÄNTLIGEN!

Snacka om livets kontraster. När man var yngre var man överlycklig när ”montan” kom, så lättad för att man inte var gravid. Det kom också en tid när man var ledsen varje gång mensen kom. Man jagade plusset på stickan och ville bara att tant röd skulle hålla sig på behörigt avstånd. Nu jagar man normalt liv och vill bara att den där ”montan” ska börja så allt kan bli normalt igen. Ja fifan alltså, snacka om kontraster.

Nästa steg lär vara att den försvinner. Mammas försvann i 53 års ålder. Mormors ännu senare. Det sägs ju att man ärver sånt. Så jag tänker att det kanske ändå är 10 år kvar på det. Hoodiladi!

Hörni, nu frukost här hemma. Sen ska Milo till tandis och efter det blir det lunch på stan. Vi hörs senare, ha en härlig FINFREDAG nu! Ska ge dig ett ”piggelin” tips senare idag – ett sätt du kan sminka dig på för att se lite piggare ut. Sånt gillas av menstanter!

Kram Nina

Ps: Berätta gärna om dina erfarenheter kring mens, klimakteriet och pms. Vi är många som vill läsa om sånt! Inte sant?

5
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ursula
Ursula
6 years ago

Ser framemot sminktipset…..Ha en go helg!

niinis
niinis
Reply to  Ursula
6 years ago

Detsamma! ❤️

AC
AC
6 years ago

Min kom igår 23! dagar sent. Aldrig varit så glad för att den äntligen kom. Dock inte lika glad idag då jag har sån mensvärk. Men snart vänder det….

niinis
niinis
Reply to  AC
6 years ago

Ja håll ut! Snart vänder det! Skönt att du fick den till slut!

anneli
anneli
6 years ago

Jag slipper montan den slutade bara komma och så är det med det, skönt faktiskt. Jag är 52 och det började förändras för ca 1 år sedan. Till och från. Nu har jag bara problem med vallningar, fy fan säger jag. Men det blev betydligt bättre med natur preparat. Från förra året vid den här tiden hade jag vallningar flera gånger per timme och nu med tabletter några gånger per dag. Det är skillnad. Sen började jag med Johannes ört tabletter. Men vad bra de är!!. Hade massa ångest och det är som bortblåst nu. Vet inte om ångesten berodde på hormon förändringar i kroppen..men just nu mår jag mycket bättre. Vill inte ha preparat som doktorn skriver ut. Motion ska också hjälpa så det ska jag bli bättre på. Tack för en bra blogg. ❤️

niinis
niinis
Reply to  anneli
6 years ago

Naturpreparat tror jag också på! Bästa bästa! Det är så jag tar mig igenom pms:en nu.

Johannesört?! Det kanske jag ska testa också?!

Motion och mindre socker ska ju vara grymt! Bara man orkar hålla i det.

Men vallningar flera ggr i timmen?! Jag fattar inte, herregud….ska vi kvinnor behöva ha det så? Det är ju inte klokt!

Skönt att allt sånt är bättre nu!

Kramar ❤️

Mona
Mona
6 years ago

Hej .Jag kan nästan känna mig avensjuk på dig som fick mens :)JDet verkar nämligen som min inte kommer ngt mer och orsaken är nog att jag kommit i klimakteriet ☹️(fyller 50 i år)Jag känner mig inte beredd på det och tycker det är för tidigt för mig .Har inga andra symtom som värmevallllningar osv utan bara menssmärta utan blödning .Jag har aldrig upplevt pms eller så utan för mig har mensen fungerat bra och har för mig varit ett kvitto på att min kropp fungerar som den ska .Så jag ”saknar ” faktist den nu.Tack för en ärlig och rolig blogg Med vänlig hälsning, Mona

niinis
niinis
Reply to  Mona
6 years ago

Var glad för att du sluppit pms, det är hemskt. Min började ordentligt efter 40.

Känns inte som jag heller kommer vara beredd på klimakteriet. Usch….

Kram

Ann
Ann
6 years ago

Det finns 34 symtom på att man är i klimakteriet om man googlar, helt otroligt. Tycker faktiskt åren innan blödningarna slutade var värst. Ibland fick man störtblödningar, inte kul. Nu mår jag bra men tycker det skrivs alldeles för lite om Klimakteriet.

niinis
niinis
Reply to  Ann
6 years ago

Håller sååå med dig. Skrivs alldeles för lite om kvinnors problem med förklimakterie och klimakterie. Det finns ju kvinnor som hamnar i klimakteriet i 30 årsåldern!

Ja, efter 40 började jag märka en stor skillnad innan mens. Höll på att gå åt fullständigt innan jag började med mina tillskott.

Kramar

Madde
Madde
6 years ago

Äter medicin så jag INTE får mens då jag har endometrios. Har inte haft mens på ca 7 år. Så skönt då jag hade sån mensvärk så jag svimmade fast jag tagit värktabletter.

niinis
niinis
Reply to  Madde
6 years ago

Usch, endometrios låter vansinnigt jobbigt! Skönt dock att slippa mensen och må bra!

A
A
6 years ago

Satte in en spiral för att slippa all VÄRK, med stora bokstäver, och domningar i benen plus att den var så oberäknelig fortfarande efter 12 år Älskar spiralen än så länge men hyn är kaos och håret fett men det har ju bara gått snart 4 månader, bara att vänta och se om det stabiliserar sig annars behåller jag den ändå då alla obehagliga saker som var innan är borta

Thessan
Thessan
6 years ago

Jag har honomspiral sen 2011- lööööv it. Ingen mens, ingen pms , fast det kanske inte mannen håller med om helt 😉

niinis
niinis
Reply to  Thessan
6 years ago

Haha….skulle också ha en sån om jag tålde det.

Nästa inlägg

Oro och promenad

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x