Tyska pannkakor – Muffinspannkakor

De här godingarna tycker jag verkligen att du ska testa att göra någon dag. Åh herre så goda de var alltså! Galet goda, vi åt så vi sprack nästan. Hela familjen var rörande överens om att dessa skulle bli ett stående inslag här hemma. MUMS, kan inte nog förklara hur goda de var alltså!

Superenkla att svänga ihop är dem också, dessa slänger du nämligen i ordning i en muffinsform.

RECEPT 20 st:

2 dl vetemjöl (för glutenfritt använder du mjölmix istället och tillsätter 1 msk fiberhusk)
2 dl mjölk (funkar även med mandel eller havremjölk)
6 st ägg
1 tsk salt
6 msk smält smör

smält smör till muffinsformen

Jordgubbssylt, vispgrädde och florsocker till servering

Gör såhär:

1) Blanda vetemjöl och mjölk i en bunke. Vispa det ordentligt så det inte är några klumpar i. Ha också i salt och det smälta smöret.

2) Knäck sedan i äggen ett och ett, vispa emellan varje.

3) Förbered muffinsformen genom att ha i lite smör i varje behållare.

4) Fyll varje muffinsform till hälften. Grädda på 220 grader i ca 10 minuter. De ska ha fått fin färg och ha bullat upp sig rejält i formarna. De faller ihop sedan när man tar ut dem ur ugnen.

5) Servera med vispgrädde, sylt och florsocker.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för massa mer inspo, recept och tips. 

Kika gärna på några av mina härliga pannkaksrecept nedan

Mina bästa glutenfria pannkakor

Amerikanska pannkakor med bananasplit

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..