Då när man övervann alla rädslor

Gokväll!

Känslan när man vill nysa 12 timmar i sträck, ja men så ungefär. Just nu sitter jag här med fladdrande näsborrar som vill bli en sån tjottabläng-nys som gör så man nyser 14 ggr på raken. ATJIOOO….. nu har jag plötsligt nyst 8 ggr – 9….. måste snyta mig.

Så. Nu lugnade det sig lite. Just nu är jag så glad att mamma lärt mig att alltid ha såna här hemma och i handväskan. Jag har skrattat åt henne många ggr när hon kommit med sina små näsdukar, men jag kan lova att jag uppskattar det nu. Näsan har tagit antagit färgen ”purple” lite smått och då är det INTE skönt att torka den med något strävt hushållspapper. Tack mamma! ❤

Lilla älsklingen håller mig sällskap. Hon snuttar så jag tror filten snart ska komma ut i hennes ena öra. Jag vill krama henne lite för hårt. Huu – jag har alltid varit sån. Tycker jag om för mycket så vill jag nypa eller klämma hårt. Som mina barns tjocka lår som dom haft. Haha….har fått behärska mig fasligt mycket för att inte klämma för hårt. Samma gäller Majlis – vill krama henne hårt hårt men det kan man ju inte. Så då biter jag ihop tänderna istället.

Hörni. Inte nog med att man är förkyld som en gammal raggarbil. Det är ju inget vidare väder dit vi ska heller ju….

Marseille är första stoppet, sen är det Genua – där är det minusgrader. Det där med sommarklänningar får man kanske lägga på hyllan? Men, jag kan lova dig att det inte gör särskilt ont med 23 grader kl 9 på kvällen. Wow! Sommarklänning eller inte, vi kommer i alla fall njuta av varmare väder än här hemma. Njutning overload!

Vi måste bli friska bara. Ja jag intalar mig (medan jag kissar en skvätt i brallan och släpper en fis för att jag just nös för 13:e gången) att det ska bli bra tills vi åker. Å milo är fullproppad med vitaminer och mineraler så han ska inte bli smittad. Så är tanken – tankens kraft är den starkaste kraften. Det ska man inte glömma bort. Ellerhur?

Såhär härligt hade vi det när vi var till Mallis. Så underbart ljuvligt var det. Dock så kollade jag lite bilder ifrån flyget nu och fick hjärtklappning direkt. Hua. Om en vecka är det dags igen. Två saker som jag egentligen ogillar som fan. Flyga och åka båt. Jag ska göra båda, flera ggr också, inom loppet av en vecka. På vägen hem mellanlandar vi också. Bara en sån sak. Men nu jäklar kliver vi utanför the comfort zone.

Jag vägrar sitta på hemmet som gammal tant och bara komma ihåg hur rädd jag varit för allt. Hur jag hindrat mig själv att uppleva saker. Näää, fasen heller. Jag ska berätta om allt jag upplevt och sett där. Sitta och skrocka för barnbarnen om vilken modig farmor de haft. En farmor som fasiken tog tag i sina rädslor och bara övervann dem och lyckades se världen.

Hörni, imorgon är det FINFREDAG. Jag vet inte hur fin jag kommer lyckas polera min lilaaktiga näsa och rinnande snok. Men kan inte du hålla ställningarna imorn?

Kram Nina

5
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kina
Kina
6 years ago

Nu måste jag fråga! Du är rädd för att flya och att åka båt. Men efter det du varit med om och sett i höst/vinter med bil. Är du aldrig rädd att åka bil? Du verkar åka ganska mycket bil och i dåligt väder. Jag skulle aldrig ge mej ut på vägarna i dåligt väder ,då skulle jag välja tåg! Och det händer ju mer olyckor med bil än med flyg båt och tåg. Hur tänker du? Krya på dej!

niinis
niinis
Reply to  Kina
6 years ago

Är nog bara så att man är rädd för olika saker, olika mycket vid olika tillfällen. En rädsla är heller sällan logisk så att den tänker konkret och enligt statistik.

Självklart är jag rädd att åka bil. Häromdagen när vi åkte till Sthlm i busvädret så var jag jätterädd och sa åt Tony många ggr att sakta ned osv. Hade jag haft ett val så hade vi inte åkt ut på vägarna den dagen. Dessutom var vädret tipptopp med gassande sol och rena torra vägar hemma i småstaden så vi blev faktiskt lite överraskade av vädret, vi trodde vi skulle hinna innan ovädret skulle komma in till Sthlm. Så nog är jag rädd att åka bil också. Tyvärr. Hade varit skönt att slippa ett fordon att vara rädd i. Tack!

Gunvor
6 years ago

Tipsar om ColdZyme från apoteket till den/de som inte är förkylda. Funkar även rätt OK när förkylningen har brutit ut. Krya på dig!

niinis
niinis
Reply to  Gunvor
6 years ago

Tack för tips. Undra tro om man får ge den till barn? Tack och kram!

Helene
Helene
6 years ago

Upplevelsen blir nog underbar även med sämre väder.
Önskar att Lemsip fanns i Sverige. Influensapreparat i form av en påse man blandar i varmt vatten och dricker. Man blir frisk direkt. Köpte i England. Bästa!

niinis
niinis
Reply to  Helene
6 years ago

Nu blev jag nyfiken, låter ju som något fantastiskt! Ja nog kommer det bli toppenhärligt ändå. Bara upplevelsen som du säger!

Natalie
6 years ago

Känner så igen mig i det där med att vilja krama lite för hårt. Har samma känsla med min katt! Hjärtat svämmar över liksom. Med barnen kan man ju faktiskt krama till lite mer ordentligt, men katten är ju så liten och tunn och dessutom uppskattar han det väldigt sällan!

niinis
niinis
Reply to  Natalie
6 years ago

Hahaha! Ja men ellerhur, katten pallar ju inte och hon hatar när jag pussar henne lite för hårt på huvudet.

anneli
anneli
6 years ago

Min syster är på väg hem från Thailand med sin man och 2 barn. De fick kliva av planet i Thailand och stanna en natt extra då de känner någon brandlukt i.. tekniker har kollat igenom planet då det var något fel..och nu ett dygn senare är de på väg hem. De landar på Arlanda ikväll vid 22. Jag är lite spänd.. hoppas allt går bra. Jag är för rädd att flyga, de flyger 2 gånger per år ungefär. Jag håller mej på marken. ❤️

Nästa inlägg

Kom snart våren

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x