Hejdå Blondie

Morning!

Ska just sätta mig för att äta frukost. Hade bara köpt glutenfri müsli hemma och kom på att jag ju var skitduktig på att göra egen under en period. Den är såå god, >>HÄR<< hittar du den. Måste göra idag, går i ett nafs och är så mycket godare än köpt.

Testar dricka kaffe igen. Får se om magen pallar? Förmodligen inte men det är ju så jädrans gott. Jag kör så länge det funkar någorlunda. Älskar mitt kaffe med kanel och kardemumma uppepå. Dricker alltid koffeinfritt kaffe då jag är så känslig för koffeinet i kaffe. Blir sprattig på bara en kopp. Tog lång tid innan jag insåg att jag nog är lite överkänslig. Gick många år med denna sprittighet, hjärtklappning och skakighet i kroppen efter kaffe innan jag liksom fattade att det nog är för starkt för mig. En kopp kaffe har ju 6 gånger mer koffein i sig än t ex 33 cl coca cola.

Hörni, jag vet inte vad jag ska göra med mitt hår? (Sorry för den dystra looken.) Nä men jag blekte det ju innan jul. Ville ha en förändring, kände att jag var så trött på mitt hår, ja faktiskt hela mitt utseende. Tänkte att jag gör en ordentlig förändring. Kapar håret och bleker det.

Dessvärre förstördes ju mitt hår alldeles för mycket. Faktiskt så pass mycket att jag känner att jag absolut inte kan bleka i det igen, jag kan nog inte ens fixa utväxten. Det har gått av på så många ställen så jag vågar inte riskera att mer hår trillar av. Nu har jag lite utfyllnad i det så att det inte ska kännas så tunt.

Eftersom jag absolut inte kan bleka i det som redan är blekt mer så måste jag hålla den kalla blonda färgen kall med silverschampo. Det sliter oerhört mycket på håret så därför tar jag bara en liten klick och blandar det med inpackning. Men efter ett par tvättar gulnar det och jag måste göra det igen. Håret mår inte bra av det nu när det skulle behöva tas om hand som en bebis. Huldas och kramas om med de bästa produkterna som lagar håret.

Jag inser att jag nog måste överge den blonda looken. Det blev för mäktigt för mina tunna hårstrån så det bästa nu är att återvända till min egen färg och låta håret vara helt och hållet. Bara behandla det med bra produkter, inpackningar, oljor och inte tvätta det så ofta.

Men det var kul att vara blond så länge det varade. Kanske att jag kan bli lite ljusare i längderna längre fram men nu måste håret få vila. Ska köpa en toning som är rätt skonsam mot håret och tona det mörkt igen. Sen får det vara lite tråkigt ett tag men bara det lagas! Jag vill ha friskt hår igen.

Det var det. Nu ska jag ta tag i dagen här. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

3
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa
Åsa
6 years ago

Testa baylage eller hur man stavar det.. Det är en lite mörkare färg i botten och ljusare neråt. Och om ditt hår gått av mycket så borde det vara ”enkelt” att bara göra en övergång från ditt mörka till de ljusare i topparna, så det inte ser utväxt eller konstigt ut. Jag vill egentligen vara mer åt det blonda hållet men inser att mitt hår, som ditt inte pallar en blekning så baylage är helt perfekt! Du kan göra massor av olika nyanser av det, googla på bilder!

niinis
niinis
Reply to  Åsa
6 years ago

Ja baylage är jättefint, men nu är det svårt att hålla den blonda färgen fin varför jag känner att jag nog måste täcka över hela. Annars blir det lite samma lika att försöka hålla den blonda färgen kall.

Anna-Lena
Anna-Lena
6 years ago

Du kan skippa den blonda färgen tycker jag, den var fin men om det är för mycket jobb så är det ju inte värt det!
Däremot så tycker jag helt klart att du ska ha lite kortare hår! Du passar mycket bättre i det än det jättelånga! 🙂

niinis
niinis
Reply to  Anna-Lena
6 years ago

Ja vi får se vad det blir? Det handlar ju så mycket om att trivas själv. Alla tycker ju så himla olika, en del tyckte jag skulle haft det långa kvar. En del att det kortare var så fint. Så himla olika.

Ibland trivs jag i det kortare, ibland inte alls. Beror lite på humör. Men som sagt, får se hur jag känner när det blir mörkt igen.

Minna
Minna
6 years ago

Hej! En liten enkel fråga, har du slutat svara på frågor i kommentarerna?

niinis
niinis
Reply to  Minna
6 years ago

Absolut inte, upplever du det så?

Th
Th
6 years ago

Du blir kanonsnygg i mörkt hår oxå!! Viktigaste är ju faktiskt att håret får må så bra som möjligt å låta det vila..har själv erfarenhet av blekt hår som gick av,så nu är jag mörk hårig och håret ser inte ut som en risbuske längre ha en fin tisdag. Kram Therese ❤

niinis
niinis
Reply to  Th
6 years ago

Åh tack! Det där behövde jag höra. Skönt och ha helt hår! Det vill man ju verkligen. Finns inget skönare! ❤️

Nästa inlägg

Kycklingfilé i ugn med baconsås

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x