Kycklingfilé i ugn med baconsås

Herreminjee så gott!

Hörni igår lagade jag lite söndagsmiddag här hemma. Körde lite freestyle och lyckades bara så himla bra. Wow vad gott det blev alltså! Kycklinfilé i baconsås var verkligen något utöver det vanliga. Himmelskt gott verkligen och något som jag definitivt kommer laga många gånger till. Det här är en perfekt rätt att bjuda på också, bara en härlig grönsallad till och så kan man servera någon god potatisrätt. Jag har några ideer på vad det skulle kunna vara, kika nedan. Kan starkt rekommendera er att laga Kycklingfile med baconsås, himmelskt gott!

Missa inte: Mina 40 mest populära recept på hela sidan (<klicka)

Kika på dessa 7 oemotståndliga potatisrätter 

Baconsåsen år såååå god. Den är lika god till någon kötträtt också, passar perfekt till Fläskytterfile eller Fläskfile också! Jag har en lista med mina populäraste kötträtter, kika gärna på den om du vill och få massa inspiration.

Mina 20 populäraste kötträtter (<klicka)

 

KYCKLINGFILÉ MED BACONSÅS 5 port.

4 kycklingfiléer

200 g bacon

2 tsk dijonsenap

4 dl créme fraiche

2 dl riven ost

1 tsk salt

3 krm vitpeppar

Gör såhär:

1) Lägg de tinade/färska kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra med 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Ställ lång ned i ugnen på 225 grader.

2) Under tiden som kycklingen är i ugnen kan du skära bacon i småbitar och steka den. Den ska vara väl stekt, dock inte knaperstekt.

3) Blanda créme fraiche, dijonsenap, riven ost, resten av kryddorna och det stekta baconet.

4) Ta ut kycklingen ur ugnen efter ca 20 min. Häll på såsen och låt stå i ugnen i ca 15 min till.

Servera med klyftpotatis och grönsallad. Såååå gott! Alla tyckte det var supergott här hemma!

Mer inspo:

Kycklinggryta med soltorkade tomater och parmesan

Kyckling & bacongratäng

Nedan får du flera smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR (<klicka)

Kram Nina

1078
Subscribe
Notify of
guest

24 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
6 years ago

Är nyfiken på din dressing till grönsallad!

Berit
Berit
6 years ago

Denna blev populär här hemma, baconsåsen var såå god.

niinis
niinis
Reply to  Berit
6 years ago

Kul att ni gillar! Så kul att höra.

Lotta
Lotta
6 years ago

Åååhh va bra Nina!!!Denna rätt ska jag använda när jag ska ha gäster om ngn vecka!!Funkar lika bra till barn antar jag?Kram

niinis
niinis
Reply to  Lotta
6 years ago

Alla mina ungar älskar det så absolut!

Kenneth Holmqvist
Kenneth Holmqvist
5 years ago

Den var kanon gjorde den igår den rekomenderas

niinis
niinis
Reply to  Kenneth Holmqvist
5 years ago

Kul och höra! Roligt att ni gillade den.

Helen Larsson
Helen Larsson
5 years ago

Denna var supergod gjorde den med fläskytterfilé. Kommer att göra den igen.

niinis
niinis
Reply to  Helen Larsson
5 years ago

Kul att du gillade!

Therese
Therese
5 years ago

Perfekt! Jag som letade efter ett kyckling/bacon recept tills idag 🙂

Eva
Eva
5 years ago

Vad är det för dressing du har till grönsalladen?

niinis
niinis
Reply to  Eva
5 years ago

Det är en dressing på olivolja, balsamvinäger, lite dijonsenap, salt och svartpeppar. Så god!

Lotta
Lotta
4 years ago

Det blev verkligen supergott, har rekommenderat mina vänner den här rätten. Tack för alla goda recept!

Ingela
Ingela
4 years ago

Hej!
Ser så gott ut! Vad ska man ha för typ av ost? En neutral?

niiinis
niiinis
Reply to  Ingela
4 years ago

Jag körde prästost. 👍🏼

Ulrika
Ulrika
4 years ago

Prova den här och det var super gott! Har ett tips på en liknande rätt som jag gjort i många år!

4 port

700g kycklingbröst
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl lagrad riven ost, tex prästost
4 dl creme fraiche
1 hönsbuljongstärning

Gör så här:
Tina kycklingbrösten. Sätt ugnen på 200°C. lägg kycklingbrösten på ett ugnssäkert fat. Pressa över vitlöken. Salta och peppra. Blanda ost och creme fraiche. Smula i buljongtärningen. Häll alltsammans över kycklingbrösten. Stek i ugnen ca 30 min

niiinis
niiinis
Reply to  Ulrika
4 years ago

Gott! 👍🏼 Tack! ❤️

Carina
Carina
3 years ago

Tager vad man haver
Använde fläskfilé istället för kyckling som jag förstekte .
Sen hade jag även skivade tomater i. Och i såsen hällde jag i lite kalvfond.
Blev riktigt gott

niiinis
niiinis
Reply to  Carina
3 years ago

MUMS! 👌🏻👌🏻👌🏻

Ellinor
Ellinor
2 years ago

Hej skär du fileerna ngt el ska dom vara hela? 🙂

Anna
Anna
2 years ago

Blir inte kycklingen väldigt torr om den ska stå inne i 35 minuter? Jag brukar köra kycklingfiléer i 20 min i ugn. Tänkte pröva detta i dag så vill först kolla.

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
2 years ago

Den kokar ju liksom i såsen så nej inte alls faktiskt. 🤩

Ingrid Hamrén Hamrén
Ingrid Hamrén Hamrén
6 months ago

Väldigt god rätt!

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Ingrid Hamrén Hamrén
6 months ago

😍😍😍

Nästa inlägg

Äventyret Alladin

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x