Kycklingfilé i ugn med baconsås
Hörni igår lagade jag lite söndagsmiddag här hemma. Körde lite freestyle och lyckades bara så himla bra. Wow vad gott det blev alltså!
Det här är en kycklingfilé som får ligga och gojsa under en magisk sås. Sen åt vi det till klyftpotatis och grönsallad med min egengjorda dressing till. MUMS!
KYCKLINGFILÉ MED BACONSÅS 5 port.
4 kycklingfiléer
200 g bacon
2 tsk dijonsenap
4 dl créme fraiche
2 dl riven ost
1 tsk salt
3 krm vitpeppar
Gör såhär:
1) Lägg de tinade/färska kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra med 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Ställ lång ned i ugnen på 225 grader.
2) Under tiden som kycklingen är i ugnen kan du skära bacon i småbitar och steka den. Den ska vara väl stekt, dock inte knaperstekt.
3) Blanda créme fraiche, dijonsenap, riven ost, resten av kryddorna och det stekta baconet.
4) Ta ut kycklingen ur ugnen efter ca 20 min. Häll på såsen och låt stå i ugnen i ca 15 min till.
Servera med klyftpotatis och grönsallad. Såååå gott! Alla tyckte det var supergott här hemma!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kika gärna på dessa recept:
Kycklinggryta med soltorkade tomater och parmesan