ANNONS

Påskkakor

/

Hörni, igår bakade jag dessa påskkakor som jag kallar dom. Ville baka nåt som var som en småkaka men med nån frosting på så det blev liksom en torr kaka men med något krämigt till. Ja, så då blev det dessa. 🙂 Gjorda på brysselkexdeg,, dock så har jag ändrat det en smula med att ha i lite sirap. 🙂

RECEPT PÅSKKAKOR ca 20 st

1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 1/2 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk sirap

FROSTING

100 g rumsvarmt smör
200 g cream cheese
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

GARNERING

1 1/2 dl strösocker
blå karamellfärg
Godisägg

Gör såhär:

1) Blanda de torra ingredienserna i en köksassistent. Tillsätt smöret och sirapen. Kör precis så länge tills allt har blandats samman.

2) Rulla sedan degen till en rulle på ca 5 cm i diameter. Häll strösocker och karamellfärg i en påse och skaka om. Häll ut sockret på bänken och rulla sedan rullen i det. Lägg rullen i plastpåse och frys i ca 30 min.

3) Blanda sedan alla ingredienser till frostingen.

4) Ta ut kakrullen och skär i lite drygt 1/2 cm långa kakor som du lägger på bakplåtpappersklädd plåt. Häll på sockerblandningen uppepå kakorna. Grädda i 175 grader i ca 7-8 minuter. Låt svalna.

5) Spritsa frostingen på kakorna. Lägg på godisar på kakorna.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för många fler recept, inspiration och tips.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00