Den är hittad!

Godmorgon!

Hej finisar, hur mår ni denna torsdag? Här vaknade vi vid 5 blecket. Jag somnade vid 9 tiden så då hade jag sovit klart. Optimalt är när jag får ihop 7-8 timmar sammanlagt. Jag ska strax ge mig ut på en promenad här, har så mycket i huvudet och då brukar jag ta en långpromenad för att rensa skallen lite. Hjälper faktiskt riktigt bra!

Igår gjorde jag ju en efterlysning. Fick flera svar på min Instastory och här också. Ni är bäst! ❤ Sökte ju en hundras förstår ni. Tror ni inte att jag hittat den nu? Jag utfärdar en varning nu hörni, för den här vovven är så söt så man får ont i själen alltså.

Den heter Bichon Poo eller Bichon Poodle. Alltså…..hjärtat går sönder! Hur söt får man vara liksom?

Ok, såhär är det. Tony vill inte ha någon hund. Jag är tveksam men något har vaknat till liv i mig, något jag inte känt tidigare. Ett sug efter något som känns som hundsug, å nu när jag fick se den här vovven på resan så blev jag ju kär såklart.

Men jag inser att hund är så mycket mer jobb än med en katt. Är vi ens hundmänniskor? Jag kan ju inget om hundar, kan vi ens ta hand om en hund då liksom?

Kanske får det fortsätta bli drömmar av det hela?

Nähä, nu ska jag klä på mig utekläderna, ta på mig hörlurar och ge mig ut på en prommis. Vi hörs senare!

Kram Nina

29
Subscribe
Notify of
guest

21 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fia
Fia
6 years ago

Hej
Att skaffa hund ( en Cavalier king Charles spaniel ) är det bästa jag gjort , delad plats med att skaffa barnen då . Så fundera ett varv till . Så himla fin blandisras Du hittat

niinis
niinis
Reply to  Fia
6 years ago

Ja det som får en att bli sugen är ju att alla säger så om hund, att det är det bästa de gjort. Måste googla din sort också. Ja men visst är den sööööööt!

Annelie
Annelie
6 years ago

Jag läste innan jag somnade igår kväll om din hundefterlysning. Någon skrev i kommentarerna vad det var för ras så jag googlade och såg den utsöta hund! Aldrig sett en sån förut. Imorse kl 05:30 på väg till gymmet, kliver av tunnelbanan på centralen och snubblar rakt in i en exakt sån hund! Oddsen liksom 🙂 kan ni inte låna en hund av någon en helg o känna på lite?

niinis
niinis
Reply to  Annelie
6 years ago

Haha, nääää….är det sant?! Ja vad är oddsen på det? Ja, kanske det kan vara en ide för att få en känsla?

Th
Th
6 years ago

Åh,såå söt!! Har en liknande fast en lhasa apso/tibetansk spaniel då! Han är oxå supersöt å så go.. Är inte heller någon hundmänniska från början men min kille är och ”övertalande” mej och nu är jag såld!! Herreguuuud,vad jag älskar detta lilla liv på 2 år..han har verkligen berikat mitt liv på alla plan..min bästa vän! Det man inte kan lär man sej ångrar mej inte en sekund..ibland har det varit skitjobbigt(främst med att bli rumsren), det ska jag inte sticka under stolen med. Men man får så mycket tillbaka i slutändan! Men förhasta inga beslut, för det är ett stort beslut! Kram❤

niinis
niinis
Reply to  Th
6 years ago

Åh det låter så mysigt när du berättar. Åh! ❤️ Får ont i hjärtat nästan. Men precis som du skriver, ett stort beslut!

Eva
Eva
6 years ago

Gulligt med hund kanske men nej jag skulle inte vilja ha det. Man blir så låst, så fort man ska åka bort eller på semester så måste man skaffa hundvakt och det kanske inte är det lättaste. Dessutom kan man ju inte jobba hemifrån hela dagarna om man inte kan ha med hunden på jobbet och det finns nog inte så många jobb som det är möjligt.
Fast är man hemma jämt i princip så funkar det ju.
Men mycket motion får man ju i ur o skur det är positivt:-)))
Det är min åsikt:-))

niinis
niinis
Reply to  Eva
6 years ago

Förstår precis vad du menar och det är ju det man också tänker på i allt detta. Huuu…så svårt.

Ann
Ann
6 years ago

Många hundar som är söta. Väldigt mycket jobb dock om man vill ha en stabil hund. Många tror ju att bara för man skaffar en liten hund så behöver dom inte träna med sin hund. Sonen har en Golden retriever och enligt honom är de små hundarna värst. De är väldigt skälliga och nafsiga. Det är underbart med hund men man ska vara inställd på att det är mycket jobb och att man får gilla att gå ut flera gånger om dagen i ur och skur.

Kajsa
Kajsa
6 years ago

Att skaffa hund är verkligen ett stort beslut. Så om ens make/maka/sambo inte delar ens önskan om hund är det nog bättre att avstå, för att ha hund angår alla i hemmet. Ett råd i all välmening! Ett tips: Låt tanken istället gro långsamt så kanske det blir en hund på sikt? Vår lille älskling är tyvärr borta sen fyra år och jag sörjer och saknar fortfarande men vi skaffar ingen ny då det inte skulle funka med våra arbetstider nu. Ha en fin dag! Ikväll ska jag göra dina jättecoola morotsmuffins! Kram!

niinis
niinis
Reply to  Kajsa
6 years ago

Ja precis som jag skrev så stannar det ju vid drömmar förmodligen. Å självklart skulle jag ju inte ta ett sådant beslut om vi båda inte var med på det, så dum är jag ju inte såklart.

Dom är supergoda! Hoppas du ska gilla!

Kajsa
Kajsa
Reply to  niinis
6 years ago

Håller tummarna för att det blir en voffsing till slut hos er! Det bästa bästa sällskapet!!

niinis
niinis
Reply to  Kajsa
6 years ago

Vad gullig du är, tack! ♥

Kinna
Kinna
6 years ago

Tänk på hur uppbundna ni blir. De får ju bara vara ensamma högst 6 tim. Och ni verkar ju vara en aktiv familj, som är mycket hemifrån.

niinis
niinis
Reply to  Kinna
6 years ago

Inte riktigt rätt. Jag jobbar ju hemifrån 90% av min tid. Självklart skulle detta ju övervägas till både höger och vänster. Vi är väl medvetna om att en hund inte får vara ensam, men jag trodde det var 4 timmar. Vi har också familj som i så fall skulle hjälpa till.

Men som jag skrev, detta stannar bog endast vi drömmar och drömma får man ju.

Anneli
Anneli
6 years ago

Så söt hund!! Jag hade en pudel i den färgen tidigare..nu har vi Schäfer och en Cavalier King Charles Spaniel. Så mycket värt ha en hund..bästa kompisen ever. Våran schäfer börjar bli gammal 11 år så han måste vi tyvärr ta bort inom en snar framtid. Gruvar mej så mycket. Det är hemskt men ingår när man skaffar djur. Det är hemskt roligt med hund. ❤️

niinis
niinis
Reply to  Anneli
6 years ago

Åh usch, jag vet hur det känns. Alltså sorgen….usch jag var ju totalt knäckt efter Toxy. Hoppas ni ändå får njuta mycket nu er sista tid ihop. Kram ♥

Mia
Mia
6 years ago

Jag skulle aldrig överleva utan hund(ar) Hur härligt som helst! Man kommer ut i alla väder o dom ger så mycket kärlek! Enda nackdelen är väl att man har fler att oroa sig över (när man är lagd åt det oroliga hållet) annars ser jag bara fördelar! Såklart att det är ett stort beslut, att ha hund är mer en livsstil än nåt man bara skaffar tänker jag men det är synd att många skriver så förmanande när det gäller hundar men alltid positivt o pepprande om det handlar om att skaffa barn? Ni kan kanske prova o va jourhem en helg om hundstallet har någon lämplig liten krabat? ( dock vet jag inte vilka regler o krav dom har så det kanske är svårt, men värt o kolla upp? ) Annars är mitt enda tips o läsa på mycket om rasen/raserna man är intresserad av så att man inte får med sig en ”ulv i fårakläder” hem Kram

niinis
niinis
Reply to  Mia
6 years ago

Åh vad klokt du skriver. Ja jag märkte att det var ett känsligt ämne även här på bloggen. Det känns som det är en vattendelare på något sätt. Kan nog erkänna att man blir lite skraj, kan man ens skaffa sig en hund om man inte är van eller är det inte ok? Ja men du förstår vad jag menar…. men skönt att man får alla sidor på det så att säga. Att det är ett jäkla jobb är man ju införstådd med, att det är att gå ut i ur och skur, att man måste planera sina resor och tiden hemifrån på ett helt annat sätt. Sen är det ju som med katter, alla har ju sin egen personlighet, det finns väl enklare hundar och hundar som kräver ett oerhört jobb.

Allt detta är nog långt fram i tiden känns det som. Just nu är ingen av oss mogen att ha en hund, men i framtiden vet man aldrig eller så stannar det vid drömmar. 🙂 Kram ♥

Anette
Anette
6 years ago

Jag drömmer också om men precis som för er så stannar det nog vid en dröm. Vill ha en Cava Poo som är snarlik Bichon Poo. Jag tycker ni ska bli med hund ❤️

Erica
Erica
6 years ago

För oss var det mannen som blev sugen och jag bromsade. I två år!!! Sen fick han med mig för att titta på valpar och då var det kört förstås. 🙂 Men jag/vi har inte ångrat oss en enda gång!! Jag var dessutom rädd för hundar innan men har ”vuxit ifrån” det iom hunden. Dessutom är det i te så jobbigt som man tror. Det värsta är hundhåren och smutsiga golv när det är dåligt väder ute ( men vi har en stor hund med lång päls) Så jag tycker ni gott kan skaffa hund. Vi jobbar dessutom båda heltid och vår hund är hemma ensam hela dagen (8 timmar) och det går hur bra som helst.

Nästa inlägg

Hjälp mig?

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x