ANNONS

VECKOMATSEDEL

/

Dags för en ny vecka med ny mat. Det är ju påskvecka så jag antar att man räknar ca 3-4 som normala, sen kommer det ju vara bonanza i påskmat. Härliga tider att se fram emot!

MÅNDAG

Exotisk kycklinggratäng

TISDAG

Pasta med räkor och vitlök

ONSDAG

NINAS LASAGNE MED OSTSÅS

600 g köttfärs
1 tetra krossade tomater (1 1/2 burk)
2 vitlöksklyftor
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 köttbuljongtärning
2 tsk dijonsenap
1 gul lök
salt
svartpeppar
lasagneplattor

OSTSÅS

3 msk vetemjöl
ca 6-7 dl mjölk
3 dl riven ost
vitpeppar
salt

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen så den är genomstekt. Häll i hackad lök, senap, köttbuljongtärning, pressa i vitlöksklyftan och alla kryddor. Låt steka med en stund.

2) Häll i de krossade tomaterna och låt sedan puttra i ca 10 – 15 minuter. Den mesta av vätskan från tomaterna ska ha dunstat så det kan även ta lite längre tid på plattan.

3) Gör ostsåsen. Börja med att blanda halva mängden mjölk med mjöl. Häll det i en kastrull och häll i resten av mjölken. Låt koka upp, låt sedan puttra i några minuter. Rör gärna om hela tiden då såsen har en viss förmåga att bränna fast annars. Krydda.

4) Ta av såsen från plattan och ha sedan i osten och låt den smälta med.

5) Ta fram en ugsnfast form. Varva sedan lasagneplattor, köttfärs och ostsås om vartannat. Avsluta med köttfärssås på toppen. Ha gärna på lite riven ost uppepå. In i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad.

TORSDAG

Tacorulle (innan alla turer med påskmat drar igång, kika gärna in det HÄR inlägget för massa härliga påskrecept)

VECKANS GOTTIS

Påskbrownie

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00