Saftiga blåbärsrutor

Dessa saftiga blåbärsrutor bara måste ni testa att baka. Enkelt att svänga ihop, väldigt gott och saftigt och lätt att bara frysa in om man inte orkar äta allt på en gång. 🙂 Det är inget bakpulver i utan dessa blir lite mer som en kladdkakebit. Hur kladdiga de ska vara avgör du med gräddningen. 30 min är i alla fall max för mina, sen blir dom för torra. Så pass upp där. 😉

BLÅBÄRSRUTOR ca 20 st

150 g smör

2 dl socker

2 ägg

3 dl vetemjöl

2 dl frysta blåbär


Garnering:

Florsocker

Gör såhär:

1) Smält smöret i en kastrull, Rör sedan ihop smöret med ägg och socker. Bara rör ihop det, inte vispa.

2) Blanda sedan i vetemjölet och rör om tills du har en slät smet.

3) Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna. Stl: 30×40 cm (den stora som finns i ugnen).

4) Strö över de frysta blåbären. Vill du inte att de ska sjunka till botten kan du låta dem bada i lite potatismjöl innan.

5) Grädda i 175° i cirka 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Pudra på florsocker. Jättegott att äta med vispad grädde eller vaniljsås.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

12
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sallys hus
5 years ago

Hej heeej…
Mitt första besök hos dig å jag smet in bara på grund av bloggnamnet…..;) Stort älsk på det!! Min dotter hade en älskad kanin då hon var liten som hon själv…hmm..eller om det var hennes storebror döpte till Ninis….(med ett i…) den var liksom vikigare än allt…å alla i familjen engagerades alltid så fort vi skulle någonstans och hon var borta… livet blev liksom inte så trevligt om inte den älskade kaninen var med… numera ligger hon instängd i en garderob….fortfarande älskad…
Oj ursäkta vilken lång storry det blev..haha… skulle bara säga att du har en fantastisk blogg och ett underbart sätt att skriva på.. Stooor kram Katarina

niinis
niinis
Reply to  Sallys hus
5 years ago

Hej fina och vad kul att du hamnade här. Älskade storyn om kaninen Ninis. Kanske kan barnbarnen ta över Ninis sen. Stor kram!

Lotta
Lotta
5 years ago

Oj vad gott det där såg ut. Har en dotter som är glutenintolerant. Om du hade gjort denna glutenfri, hade du bara bytt ut vetemjöl nog glutenfri mjölmix?

niinis
niinis
Reply to  Lotta
5 years ago

Precis så, jag brukar bara byta ut rakt av och sen tillsätta 1 msk fiberhusk.

E
E
5 years ago

Goda rutor! Provade med citron kvarg/yoghurt som tillbehör. Mums! Ska prova med lite mer blåbär nästa gång. Tack för receptet!

Nästa inlägg

Mentor

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x