ANNONS

After eight efterrätt

/

Måste tipsa dig om världens enklaste och härligaste efterrätt. Perfekt för lördagsmiddagen kanske? Vackert, elegant och väldigt gott.

AFTER EIGHT BOXAR 4 PORT

16 st after eight bitar

Jordgubbar

Florsocker 

Hemgjord vaniljglass:

3 dl vispgrädde 

2 ägg

0,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker 

Gör såhär:

1) Börja med att göra glassen. Vispa grädden medelhård.

2) I en annan bunke knäcker du i äggen, ha i florsocker och vaniljsocker. Vispa till en ljusgul fluffig smet.

3) Tillsätt den vispade grädden och vispa på låg hastighet till du har en jämn fin smet.

4) Häll allt i en behållare med lock. Ställ i frysen i 4 timmar. Blanda sedan runt varje halvtimma de första 2 timmarna för att minska iskristallerna. Har du en glassmaskin kör du glassen i den tills den är klar, brukar ta ca 30 min.

5) Ta ut glassen ur frysen ca 30 min innan servering. Skopa sedan ur ca 1 dl glass till varje portion. Ta sedan 4 after eight bitar och fäst på varje sida av glassen så du bildar en box. Toppa med en jordgubbe och pudra med florsocker. Vill du kan du ha chokladsås över också.

Följ mig gärna på min Facebooksida och  

Inspireras gärna av fler recept:

Smördegsgifflar med päron och mintchoklad

Vit chokladmousse med blåbärsswirl

Saffranspannacotta

Banan & chokladpaj

Kram Nina

0
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00