Kycklingfärsbiffar med gräddsås

Vet inte om du har helgens mat avklarad och inköpt, har du inte det så vill jag tipsa om världens godaste kycklingfärsbiffar. Dessa med min gräddsås är verkligen magiskt goda. Vad man serverar till är helt valfritt. Kokt eller pressad potatis till är supergott. Funkar med ris och klyftpotatis också. Eller varför inte lite frasiga strips.

RECEPT KYCKLINGFÄRSBIFFAR

500 g kycklingfärs
2 ägg
1 msk kalvfond
2 tsk kinesisk soya
1/2 tsk paprikapulver
1 pressad vitlöksklyfta
svartpeppar
salt

Sås:

3 dl grädde (jag tog vispgrädde)
2 dl mjölk
3 msk maizenaredning
2 msk kalvfond
2 tsk kinesisk soya
2 tsk balsamvinäger
salt svartpeppar

Gör såhär:

1) Blanda samman alla ingredienser till färsbiffarna. Forma till små biffar med blötta händer. Stek i smör och olivolja på medelvärme tills de är helt genomstekta. Kycklingfärsen blir vit när det är klar.

2) Spar smöret och oljan i stekpannan och gör gärna såsen i den efter du stekt biffarna klart. Häll i grädde och mjölk i pannan, vispa runt lite så du får loss allt ur stekpannan. Häll på kalvfond, soya, balsamvinäger och slutligen maizenaredningen och låt puttra på medelvärme tills du har en krämig sås. Blir det för ”vattnigt” kan du ha i mer maizena. Tänk på att det ska koka en stund för att få rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera denna rätt med potatis eller ris och en härlig grönsallad.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för fler recept, tips och inspo. Där kan du även följa med i mitt liv.

12
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
6 years ago

Dessa gick hem här! Tomt på faten och glad familj, mumma

Nästa inlägg

Bästa fotkrämen

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x