ANNONS

Fransk marinad

/

Hej på er i värmen!

Står ni ut? Eller har ni tröttnat? Det har INTE jag. Det får gärna fortsätta såhär länge till.

Grillar ni då? Det gör vi, flera gånger i veckan faktiskt. Tänkte jag skulle tipsa dig om min urgoda marinad som jag brukar köra när vi grillar kött och kyckling. Brukar faktiskt också använda den här marinaden när vi steker kött och kyckling i stekpannan.

MARINAD:

1/2 dl olivolja
2 msk soya
2 vitlöksklyftor

2 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
1 krm grovmalen svartpeppar
1/2 tsk salt
färsk timjan

Gör såhär:

Häll i olivolja, soya, kavlfond och senap i en bytta. Rör om ordentligt. Häll i alla kryddor och riv timjan i. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om. Låt gärna marinaden stå och gojsa ihop sig med köttet/kycklingen i kylen en stund. Sen är det bara steka eller grilla godsakerna.

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00