Sverigebakelser

♥ På onsdag är det Sveriges nationaldag. Numera så är det ju en röd dag och många kan vara lediga och njuta.

Tänkte bjuda på en Sverigebakelse. Suuuperenkel att svänga ihop är den dessutom.

RECEPT:

Rulltårtsbotten:

3 ägg

1,5 dl socker

2 msk mjölk

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

Vaniljkräm (du kan självklart köpa marsanpulver och vispa ihop):

3 dl mjölk

5 tsk strösocker

4 tsk vaniljsocker

4 tsk maizena

3 äggulor

Topping:

Vispgrädde och jordgubbar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader.

2) Vispa ägg och strösocker ljusgult och puffigt.

3) Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Ha i mjölken.

4) Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda sedan i 5-7 minuter.

5) Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten. Låt svalna.

6) Vaniljkräm: Vispa ihop mjölk, äggulor, socker, vaniljsocker och maizena i en kastrull. Vispa under omrörning på medelvärme till krämen får önskad konsistens, rör om hela tiden och ha inte för varm platta. Låt sedan svalna helt.

7) Vispa grädde och snoppa jordgubbar.

8) Tryck ur rundlar ur rulltårtsbotten. Klicka på vaniljkräm, och toppa sedan med jordgubbar. Ät & njut!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..