Första Elsafieringen

Halloj i stugan!

Sitter i bilen på väg hem från Stockholm. Vi for iväg på tur på eftermiddagen. Ja, alltså…loppissuget blev för stort. Jäkla Elsa, vad har du gjort med mig?

Trött som en riktigt gammal ful krokig gnu blev jag sedan ordinerad att sitta i baksätet. Karlarna skulle lyssna på fotbollen där i fram, eller så var dom bara ofantligt trötta på mitt surtrötta gnufejs. Jag var bara glad att vi åkte mot loppiset.

Något bra måste jag ha gjort i livet då jag får med mig både ex, nuvarande man och Milo till råga på allt för att besöka ett loppis. Va? Medaljläge liksom? Tantpower!

Alltså – ja, jag ÄÄÄÄR ju verkligen känsligast i staden. Europa. Världen. Ja hela jädra galaxen faktiskt. Ingen bra dag + HSP (Highly sensitive person) + PMS = Not a good combo.

Stockholmstrafiken var föörjäklig idag. Halva Stockholm hade nog kommit på den briljanta idén att sluta jobba idag och också börja åka mot midsommarfirandet. Och mitt i allt det där kom vi. Den trötta gnun med sin skara, sugna (okej jag kanske var den enda sugna) på lite loppis. Klockan tickade snabbt och bilen rullade sakta, sådär i en 30 km/h.

När Tony sedan vände eftersom vi ändå inte skulle hinna innan de stängde ville jag gråta som ett barn som inte får någon glass på ICA. Fultjura liksom…. Sparka och slå, tjuta så snoret rinner liksom. Jag var ju så sugen och det kändes som det enda glädjeämnet på hela jäkla dagen. Haha….

Jag måste läsa lite om min högkänslighet faktiskt. Lära mig lite hur jag fungerar. Lära sig vad man ska ge sig in på och inte och framförallt informera resten av familjen i hur konstig man kan verka vara men att det har en naturlig förklaring.

Det lilla barnet fick i alla fall torka tårarna när det blågula varuhuset istället dök upp på vägen. De två männen (och barnet) i sällskapet visste vad den gråtande lilla flickan i baksätet behövde. Ett redigt IKEA besök. Något har jag nog lärt dessa män ändå.

Jag är en lyckligt lottad människa som har de här personerna runt mig. Den saken är säker.

Inga fancy bilder men hemmet har fått sin första ”Elsafiering”. En kvist från trädgården (en chersmin) fick flytta in idag. Den lilla vasen från IKEA (10 spänn) blev perfekt. I bakgrunden ser du också lerkrukan och blomman jag köpte. Svenskt tenn kuddarna fick flytta in i soffan också. Genast flyttade det in en varmare känsla i bröstet. Ska bli så spännande att fortsätta.

Nu ska jag faktiskt försöka sova, är så trött och sliten och behöver verkligen en god natts sömn inatt. Tack för att du läser här inne hos mig!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jennie
Jennie
5 years ago

Finns en loppis mellan Örsundsbro och Uppsala, sitter en skylt strax efter ramstalund. Loppiskungen heter den. Har en Facebooksida med samma namn har jag för mig. Inte lika långt att åka och kanske bättre öppettider? Har aldrig varit där, dock väldigt sugen på att kolla in den.

niinis
niinis
Reply to  Jennie
5 years ago

Tack för tips, kollade in den på FB. Måste nog åka förbi där också någon dag.

Agneta
5 years ago

Men är inte loppisar i Stockholmsområdet rätt så dyra?

niinis
niinis
Reply to  Agneta
5 years ago

Ingen aning, första gången jag ska besöka det så vet inte….

Anna
Anna
5 years ago

Ta med husvagnen och kom ner hit till Småland! Det vimlar av loppisar här och finns massor av fint att göra. Om ni åker hitåt så DM:ar jag dig på insta med tips!!!

niinis
niinis
Reply to  Anna
5 years ago

Ska mot Småland på semestern sen! Spännande!

Jennie
Jennie
5 years ago

Glömde ju bort ria i Örsundsbro också. Där köpte jag en kökssoffa för 200kr!!! De har en butik med smågrejer och kläder. Sen om man frågar ligger möbellagret en lite bit bort.

niinis
niinis
Reply to  Jennie
5 years ago

Där har jag varit, men det var längesen. Kanske ska åka dit en sväng till.

Eva
Eva
5 years ago

Åk på en loppistur till västkusten istället! Du får lite av allt. Underbara omgivningar, härliga sommarrestauranger och sommarcafe’er. Och salta bad
Bättre kan det inte bli

niinis
niinis
Reply to  Eva
5 years ago

Låter så mysigt! Är ju på väg mot Göteborg nu och hoppas hitta loppisar på vägen hem sen. Kom gärna med tips!

Kram ❤️

Nästa inlägg

Jag har en ny kärlek!

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x