9 fysövningar att göra hemma

Halloj!

Har ni svimmat av i värmen? Här har det varit 45 grader i solen och 33 i skuggan. Det är extremvärme som heter duga hörni. Jag har hållit mig mycket inomhus idag. Vi har AC hemma tack och lov. Så skönt!

Träning kanske känns långt bort nu men tidigt på morgonen funkar det bra faktiskt.

Helt ärligt så känns det inte så jättekul att se sig själv såhär, jag är i en sån period när jag är rätt elak emot mig själv. Men så är det och det är något jag jobbar mycket på. Jag vill ju såklart tycka om mig själv i alla vinklar och vrår precis så som jag ser ut. Men skit i det…det är egentligen en parentes för här ska vi fokusera på träning och övningar tänker jag. Siktet är inställt på att få ett bra psyke och en starkare kropp som inte är så inihelskotta stel! Japp, så är det!

Här kommer mina 9 övningar som jag kör nu. Sen ska jag byta övningar om ett par veckor. Kroppen vänjer sig fort vid saker så man får lura den lite med att byta övningar.

ÖVNING 1

Squat eller knäböj med en liten tyngd. Jag kör 20 djupa knäböj och så spänner jag ihop skinkorna som tusan när jag kommer upp.

ÖVNING 2

Axelpress med gummiband, 15 stycken kör jag. Bandet ska vara så spänt så det är svintungt den 15:e gången utan att man tummar på tekniken.

ÖVNING 3

Stående armhävningar, 15 stycken. Känner man sig stark så är det bara att köra vanliga på marken. Man kan också sätta i knäna om det känns jobbigt.

ÖVNING 4

Crunch på boll, 20 stycken gör jag och det här är riktigt bra för dig som vill spara på ryggen. Jag som inte tränat upp min mage efter graviditeten med Milo behöver verkligen börja från scratch.

ÖVNING 5

Pullups, 15 stycken ”åka skidor” dragningar. Den här övningen tar på sidorna av ryggen och armarna. Riktigt grym!

ÖVNING 6

Rodd, 15 stycken som tränar ryggen. Håll gummibanden i brösthöjd hela övningen igenom. Blir det för jobbigt stiger man fram, vill man ha det lite jobbigare backar man ytterligare.

ÖVNING 7

Bicepscurl, 15 stycken där den sista ska vara svintung. Dessa kan man också variera med att stå på banden. Jag tycker detta sätt (på bilden) är jobbigast.

ÖVNING 8

Tricepscurl, 15 stycken som ska kännas på baksidan av armarna. Enkelt att stiga fram en bit om man vill ha det tyngre.

ÖVNING 9

Benböj åt sidorna, 10 stycken på varje ben. Jag använder en liten 3 kilos tyngd också. Vill man ha det tyngre så tar man en tyngre hantel bara. Detta svider skönt i rumpan och låren.

Behöver du utrustning så har jag lite tips. Just nu kan du få Exetubes (gummiband med handtag) till 45 % rabatt HÄR!

Vill du också ha en rosa Gym-boll så finns det HÄR! En utav utrustningarna som vi använt massor. Perfekt för all form av magträning och balansträning.

Hantlar i olika viktklasser hittar du HÄR!

Sen försöker jag vara duktig med att stretcha efteråt. Det hjälper att förebygga den värsta träningsvärken.

Hoppas du ska bli lite pepp nu att köra igång du också! Till jul kanske vi är superstarka och tränade?! ❤

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Tacksamhet!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x