ANNONS

Husvagnen Vagnhild har fått nya kläder

/

Morning raringar!

Vaken sen länge, sovit lite dåligt inatt. Inga problem med värmen då vi har AC men ibland får man såna nätter bara. Får sova desto bättre en annan natt brukar jag tänka för att inte börja noja med sömnen.

Igår fick Vagnhild nya kläder! Hon blev så fin vår lilla prinsessa på hjul så jag blev tårögd nästan. Plötsligt är hon 10 år yngre, om inte 20? Jag kunde riktigt höra hur hon kurrade under våra penslar och rollers. Hon gillar uppvaktningen tror jag.

En bortglömd gammal husvagn från 1984 som ingen egentligen brydde sig om till en högt älskad Vagnhild som nu fått nytt inuti och utanpå.

Såhär såg hon ut sist vi var på tur med henne. Bajsbrun, senapsgul och vit. Jag har ju haft svårt att förlika mig med färgen. Visst den är retro och cool sådär men då känner jag att allt gärna får vara det. Möbler, bil, förtält och rubbet. Hon passade inte längre att vara dels bajsbrun kände jag.

Igår passade vi på att måla henne då det var lite molnigt. Som vi slet i värmen jag och Tony men på bara ett par timmar var det gjort.

Tadaaaaaaaaaaaa! Skiftar lite i blått på bilden men det är den inte, den är grå och så lite svarta detaljer. Hon är som ny! Så himla fin blev hon.

Tänk vilken resa hon genomgått. Va? Från när vi köpte henne mitt i sommaren förra året till nu. Vi kan väl kolla?

Ett sovrum med överslaf. Trista mörka färger och en gammal gardin som hängde i några gamla söndertorkade öglor.

Nu ett ljust fint ”sovrum” med skön säng som det är urmysigt att krypa ned i på kvällen.

Ett mörkt hörn med ett litet charmigt vitrin. Här såg man ju att det fanns potential. Det går nog att fixa mysigt tänkte jag.

Visat kunde man det? Det som är kvar är att jag ska ta lite thinner och skrapa bort målarfärgen som kom på glaset när jag målade.

En brunbeige toalett som inte såg så rolig ut. Sladdar som hängde och allmänt fult faktiskt.

Lite tapeter och ommålat golv så var hon som ny. Vi slet ut det gamla handfatet och det gulnade skåpet och satte i ett nytt. Köpte nya blandare (i plast för att det inte ska bli för tungt) och handfat. Satte upp hyllor och nya krokar. Lite kvar fortfarande då vi behöver komma på något bra för väggen på toaletten där de gulnade skåpet satt. Ska sätta upp ett skynke under handfatet också.

Köket när vi köpte henne. Mörkt och tråkigt, men hon var i väldigt fint skick. Inget var trasigt eller förstört.

Färg, nya kroppar och dekorplast på bänkarna så var hon ju som ny igen. Det är otroligt vad lite färg kan göra faktiskt?

Sittdelen såg ut såhär. En blandning av färger och det där mörka som jag aldrig riktigt gillade.

Började med att klä om dynorna. Detta är muddväv som man trär på dynorna och syr på sidorna bara. Superenkelt!

Sedan köpte jag nålfiltsmatta och la över hela golvet. Blev så himla bra! Tar bort lite av de kyliga golven och så är det mysigt att gå på.

Nu är det mer ett vardagsrum/kök kan man säga. Vi har satt upp en TV på väggen där vi har Apple TV. Ni anar inte hur mysigt det är att krypa ned här på kvällen för att se på TV, eller hur mysigt det är att äta frukost där….

Utanför i förtältet kan man sen ha allt annat. Vi har ett stort plastbord med stolar runt som man kan äta stora middagar vid om man vill. Alla får plats. I förtältet kan man också hänga kläder, ställa skor och annat som inte riktigt får plats inne i husvagnen. Förtältet har jag ännu inte fyllt men det är nästa projekt. Det gäller att komma på saker som inte väger så mycket då man inte får ha det för tungt.

Men visst blev det väl bra?

29
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00