ANNONS

Husvagnsrenoveringen

/

Fått så många frågor om var jag inhandlat allt till Vagnhild så jag tänkte tipsa lite i detta inlägg.

Så roligt att så många blir peppade att fixa sina husvagnar också. Många som t.o.m blev sugna att köpa sig en husvagn och göra samma som vi gjort.

Vi köpte Vagnhild för 13000 kr, då fick vi med ett sprillans nytt förtält. Det var ett bra pris för den vagnen sa Tonys pappa som jobbat som husvagnsreparatör. Något som är viktigt att kolla är fukt och gas. Man kan göra ett gas och fukttest på husvagnar, det gjorde vi och allt var ok.

Vagnhild är en Cabby 532 från 1984. Gammal som gatan men ack så naggade god hon e alltså.

Den här bilden säger rätt mycket va? Så stor förändring kan man göra med relativt enkla medel. Ska berätta vad vi gjorde!

Toaletten var hemsk! Allt var ju gammalt och gulnat. Toaletter måste kännas fräscha och härliga, annars vill man ju inte ens gå in.

Vi började med att slita ut allt det gamla. Kranar och alltihopa. Det var bara fastskruvat med några få skruvar så inget svårt alls.

Som handfat har vi en salladsskål från IKEA, många köper den för viddens skull. Man måste ju ha ett handfat som räcker till så att säga. Dock så tog den lite plats då den är oregelbundet hög i kanterna, så hade jag fått välja nu hade jag valt den här fina salladsskålen. Den har tillräcklig vidd och är jämn i kanterna.

Vi borrade i botten på skålen med en glasborr. Det finns även glasborr att borra med om man vill. Vi tejpade med maskeringstejp både på in och utsidan innan vi borrade, på så sätt så behöver man inte vara orolig för att porslinet spricker.

Speglarna är köpta på Rusta (verkar bara finnas små kvar). I plast och lätta i vikt, viktigt att tänka på när det gäller husvagn.

Kranen är från Campingvaruhuset, vi köpte vår på Henrikssons husvagnar men de är dom som har den webbsidan.

Bänkskivan under skålen är från IKEA.

Tapeten är från Rusta.

Det som fattas är en handdukstork som jag ska beställa till toan. Den här handdukstorken är lagom bred och smidig för att få plats där.

På golvet har jag lagt en nålfiltsmatta. Enklare att hålla efter än vad jag trodde. Jag ville få bort den kalla känslan på golvet. Ville att det skulle vara behagligt att gå på golvet med bara fötter. Det blev så mycket mysigare verkligen, detta gjorde nog den största förändringen.

Dekorplasten är från Bauhaus. Den har vi täckt alla bänkar med. Blev jättestor förändring. Kvar att fixa i köket med är en hylla där jag ska ställa dessa underbara solstickan burkar!

Vi ska också fixa med dekorplast ovanför diskbänken. Vill ha lite marrakech inspirerat tror jag.

Vi bytte ut alla de knoppar som går, vi har några kvar men de har den där speciella låsanordningen och behöver lite special för att gå att göra. Porslinsknopparna hittar du HÄR.

Den största förändringen av allt är nog sittdelen. Där känner man ju knappt igen sig ens.

Här har jag målat alla snickerier med vanlig snickerifärg, väggarna med vanlig väggfärg.

Dynorna är omklädda med muddväv. Jag köpte mitt på Rosa Huset. Lampan i köket är från IKEA (finns inte kvar).

Bordet är gammalt från IKEA. Ett lätt bord som vi bara lägger ned när vi åker med husvagnen.

Målarfärgen jag använt på husvagnen är Alkydfärg från Biltema. Detta är en strykning med en mohairroller. Blev verkligen hur bra som helst, kostar drygt hundralappen för en burk. Vi blandade den gråa färgen själva, så vi köpte vit och svart.

Sådärja, hoppas du fått lite inspiration och tips till eventuell egen renovering av din pärla till husvagn!

18
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00