FRUKOSTBRÖD

Nu ska du fĂ„ tips pĂ„ ett bröd som inte innehĂ„ller sĂ„ mycket kolhydrater och som inte höjer blodsockret. Ett nyttigt bröd med bara bra ingredienser. Det Ă€r ett LCHF vĂ€nligt och glutefritt bröd. Jag brukar kalla det för ”inget bröd” eftersom det inte rĂ€knas som ett bröd. 🙂 I det hĂ€r brödet sĂ„ har jag anvĂ€nt nĂ„got som heter Fiberfin. Ett speciellt fiber som Ă€r mycket mĂ€ttande, glutenfritt, belastar inte blodsockret och ger en hĂ€rlig konsistens.

Det hÀr brödet Àr sÄÄÄÄ gott och du grÀddar det enklast i en springform. DÄ fÄr du ut trekanter av brödet och det blir sÄdÀr lagom högt. Det hÀr blev faktiskt sÄ gott sÄ jag hade svÄrt att sluta Àta det. MUMS sÀger jag bara. Du mÄste bara testa.

Detta bröd kommer helt klart att bli en stor favorit hÀr hemma och jag ska baka det ofta. Ska t ex baka extra mycket av det nu nÀr vi ska Äka ivÀg pÄ vÄr Ärliga roadtrip. DÄ ska det finnas i frysen sÄ det rÀcker sÄ lÀnge som vi Àr borta.

3 Àgg
2 dl mjölk (du kan anvÀnda havremjölk, mandelmjölk eller vad som)
1 1/2 dl kokosmjöl (finns att köpa HÄR)
1 dl fiberfin (finns att köpa HÄR, gĂ„r bra med pofiber och mandelmjöl ocksĂ„)
1 msk fiberhusk (finns att köpa HÄR)

2 tsk bakpulver
1/2 tsk örtsalt
1 1/2 msk brödkrydda

Gör sÄhÀr:

1) SÀtt ugnen pÄ 200 grader. Jag kör alltid med över och undervÀrme (inte varmluft) dÄ jag tycker att detta ger den jÀmnaste grÀddningen. KnÀck i Àggen i en bunke. Vispa dem lÀtt.

2) Blanda sedan alla torra ingredienser innan du hÀller dem ocksÄ i bunken. Rör ihop, detta blir en tjock smet.

3) HÀll i mjölken och lÄt stÄ och svÀlla ihop en stund.

4) LÀgg ett bakplÄtspapper i botten pÄ en springform, smörj vÀggarna i springformen med kokosolja. Fyll sedan smeten i springformen, ta en slickepott och gör den jÀmn uppepÄ.

5) GrÀdda i ca 30 min eller tills ditt bröd fÄtt en fin fÀrg uppepÄ. Ta ut ur ugnen och se till att ta en kniv och lossa brödet  i sidorna innan du öppnar springformen. Dela upp i 4 stora bröd som du sedan delar i 2.

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin HÄR (SĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg)

1
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anne-Marie
Anne-Marie
5 years ago

Hej!
Kan man ha nÄt annat Àn kockosmjöl som Àr gf? Kram Am

NÀsta inlÀgg

Sommarfavoriter

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x