Så fick jag hjälp med min PMS och ångest

Lovade ju skriva om hur jag blivit hjälpt med den värsta PMS:en och min ångest. Min PMS gick så långt att jag till slut hade ca 2 veckor i månaden som jag var normal, resten stod jag inte ut med mig själv.

Allt kom liksom smygande inpå mig. Jag märkte det liksom inte själv utan plötsligt så kände jag bara att jag hade börjat må skit. Jag kopplade till en början inte det till menscykel, trodde det hade med min ångest och oro att göra.

Till slut sov jag inte på nätterna, var mest deppig, likgiltig, arg, ledsen, uppgiven och handlingsförlamad. Små projekt kändes omöjliga. Hade massor med ångest och oro och kände att jag verkligen mådde uruselt. Jag var trött, håglös, hade ont i lederna, mitt bäcken var helt bedrövligt och smärtade alltid av promenader. Sega utdragna inflammationer. Hade en axelinflammation i 10 månader, en till bakpå i knävecket. Massor av huvudvärk, stel i musklerna, ont i armhålorna (?) , extraslag på hjärtat, problem med magen, kort menscykel m.m.

Hade periodvis ont i mitt vänstra bröst som jag sökte för 2 ggr. Undersökningar och mammografi men inga fel hittades. Hade också sega långdragna ägglossningar. Kunde ha ont i flera veckor i en äggstock, en gång så ont så jag sökte akut.

Ja alltså, listan kan göras hur lång som helst. Jag mådde verkligen kasst! Hypokondriker som jag är oroade jag mig sönder och samman, sökte hos läkare till slut. Sköldkörtelprover och maaaassor av blodprover togs, magen kontrollerades. Ingenting hittades förutom dåliga järndepåer. Urusla depåer. Jag hade 4 i ferritinvärde och man ska helst ligga på 100. Läkaren undrade hur jag stod upp?Av järnet blev en del saker sedan bättre. Jag var inte lika trött och den där konstiga andfåddheten och stickningarna i händerna försvann. Dock så mådde jag fortfarande uruselt. Sov dessutom så otroligt dåligt så allt blev som en hemsk ond cirkel.

Hade ständig ångest och oro vid det här laget. Minns att jag skrev en del om det här på bloggen men långt ifrån om allt. Jag grät mycket på nätterna minns jag. Då hade vi precis flyttat till det lilla gula kråkslottet med gröna knutar. Ibland vaknade Tony av mina gråtattacker och höll mig sällskap.

Något i min kropp var så fel men jag kunde inte sätta fingret på vad för det var för många saker liksom. Hypokondrin rev mig sönder och samman vid det här laget.

En natt låg jag som vanligt och googlade. Hittade då massor med bra information på Efter konsultation och blodprover konstaterades att jag led av förklimakteriet. En slags förberedelse för det riktiga klimakteriet, något som kan pågå i 10 år innan det riktiga klimakteriet. Jag hade progesteronbrist, något som i stort sett alla får brist på efter 40 årsålder. Hormonerna går bananas av obalansen, därav all kaos i kroppen. Läs på sidan jag länkar till häruppe, det står så jäkla bra om det där.

Fick tips på alla tillskott jag skulle inta, vågade såklart inte. Är ju nästan rädd att ta Ipren liksom. Skulle jag våga proppa mig full av tillskott?

Minns det så tydligt….sommaren 2016 var jag hemma med Milo. Tony jobbade och skulle komma hem efter sin sista arbetsdag innan semester. Kände att jag var på bristningsgränsen hela dagen, hade faktiskt känt så i flera veckor. När han sen klev innanför dörren bröt jag samman. Jag grät och berättade att jag trodde att jag höll på att bli galen eller att jag var allvarligt sjuk, något var så sjukt fel i min kropp.

Tony sa lugnt och stilla att jag ändå kanske skulle ge de där tillskotten en chans? Att han trodde att allt berodde på att mina hormoner var kaos, hon den där Mia har ju sagt det sa han. Sagt och gjort. I ett svep smällde jag i mig allt. Jag smörjde också in mig med krämen som Mia tipsat om.

2 veckor senare åkte vi på semester till Gotland. Några dagar in på semestern fick jag mens…. Ingen i familjen hade märkt av min pms. Jag sov. Jag skrattade. Jag kände lyckokänslor. För första gången på flera år kände jag någon slags lugn i kroppen.

Veckorna gick. Min inflammation i axeln sen 10 månader tillbaka började ge med sig. Kunde plötsligt gå promenader utan att få ont i mitt bäcken. Hade inte ens ont i ryggen längre. Ingen huvudvärk.

När någon månad gått så var jag på riktigt som en ny människa. Det där onda i bröstet och äggstockarna kom inte tillbaka mer. Kunde ta lååååånga promenader utan att få ont i bäcken och rygg. Jag började sova på nätterna. Började känna lugn. Inte alls lika orolig och ångestfylld. Ingen ledvärk alls, alltså inte en sekund. Jag som alltid hade det. Magen tog längst tid men numera så är den mer ok än den är dålig faktiskt. Sköter jag maten så har jag mer sällan problem.

Nu har jag tagit allt det som jag ska tipsa om här nedan i 2 år ganska precis. Vet ärligt inte var jag skulle varit om inte jag fått hjälp!!! Jag är Mia evigt tacksam, och utan att vara sponsrad eller något så tipsar jag dig som mår piss att läsa på hennes sidor. Jag kommer konsultera igen när jag hamnar i klimakteriet. Min mamma hade jättejobbigt med sitt klimakterie varför jag tror att jag också skulle få det om jag inte blir hjälpt.

Magnesium, mirakelmineralen! Min pappa som led av svår arytmi och som inte ens betablockerare hjälpte på har blivit av med arytmin helt med hjälpa av det här magnesiumet!

Den tar bort alla mina muskelryckningar, spänningar, yrsel, huvudvärk och kramper och så håller den magen i trim. Alla med förstoppning borde prova magnesium. Alla med migrän borde också prova Magnesium. Milo har inte haft barnmigrän sen jag började ge honom detta tillskott också. Har du högt blodtryck ska du ABSOLUT äta magnesium. Jag äter 3 tabletter varje dag då vi i min släkt lider av svår brist och läcker magnesium. Det gör min pappa också. Du kan överdosera magnesium, kroppen sköter överskott själv. Dock så har jag inget överskott fast jag äter så mycket.

Om pappa missar några tabletter så är arytmin tillbaka direkt. Det är verkligen helt fantastiskt hur mycket detta hjälpt. Googla på magnesium. Nästan alla i Skandinavien lider av brist på denna livsviktiga mineral.

Ni är många läsare som skrivit till mig om hur ni blivit hjälpta av magnesium efter att jag tipsat om det!

B-komplex. Hjälper upptaget av magnesium. Vattenlöslig vitamin som inte kan lagras i kroppen. Hjälper mot stress, utmattning och trötthet. Bidrar till nervsystemets normala funktion och immunsystem. Hjälper järnet i kroppen. Ja fördelarna är såå många!

Zink – bidrar till bra sårläkning, förhindrar upptag av tungmetaller (jag har överskott av koppar efter en kopparspiral), hjälper mot hudförändringar som acne och rosascea t ex, boostar immunförsvar, bygger benstomme m.m.

Magnesium HÄR // Omega 3 HÄR // B-komplex HÄR // Zink HÄR // Mjölksyrabakterier/Probiotika HÄR

Omega 3 – antiinflammatorisk, minskar blodtrycket, ger bättre blodfetter, ökar fettförbränningen. Jag äter den främst för att den hjälpt till att få bort långvariga inflammationer.

Probiotika – stärker immunförsvar, minskar infektioner, hjälper magen att vara gladare, minskar tandlossning och karies, minskad risk för inflammatoriska tarmsjukdomar, ger ett bättre näringsupptag. Hjälper mot urinvägsinfektion (har inte haft det sen jag började äta det), ger bra balans i underlivet (har inte haft slidkatarr sen jag började ta det), mindre stressymtom, ökar skydd mot stroke, förkortar sjukdomstid, förbättrar IBS ( AMEN på det, jättestor skillnad) + massa mer, läs HÄR!

D Vitamin – hjälper mot depression, hjälper blodtrycket att hålla lägre nivå, stärker muskler och leder, hjälper mot trötthet och dåligt humör, hjälper till med uthålligheten. Jag äter den året runt och så tar jag den en annan tidpunkt än Magnesium då de kan slå ut varandra litegrann.

HÄR!

Sen äter jag också C-vitamin och järntillskott. C-vitaminet är verkligen en underskattad vitamin, läs på om den. Den har oootroliga fördelar i vår kropp. Jag började äta den då jag hade så mycket UVI, den och probiotika har gjort underverk. Järn äter jag för att jag har brist. Många kvinnor har det.

Jag äter dessa preparat varje dag! Har införskaffat mig en panchisdosa. Måste hålla ordning på alla piller jag måste stoppa i mig för att må bra men gissa om det är värt det? ALLA DAGAR I VECKAN! Jag märker skillnad direkt om jag inte tar allt som jag ska. Verkligen direkt! Så jag är stenhård med att sköta allt….jag vet ju hur bra jag mår av det.

Så, då vet ni! Hoppas att jag kanske kan hjälpa någon annan att må bra! Jag började ta många av preparaten utan att kolla om jag hade brist. Detta för att det mesta är vattenlösligt och något som är svårt att överdosera. Modigt för att vara jag, jag vet! Men Gud så det har hjälpt mig. Alltså verkligen! Så tacksam för att jag kunde då hjälp naturlig väg faktiskt!

Hepp, gotta go. Vi hörs senare!

97
Subscribe
Notify of
guest

19 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulli
Ulli
5 years ago

Mycket intressant inlägg, tack för att du delar med dig

niinis
niinis
Reply to  Ulli
5 years ago

Tack för att Du uppskattar det!

Åsali
Åsali
5 years ago

Tack för bra och nyttiga tips! Magnesium ska provas definitivt! När jag blev av med min järnbrist (ferritinvärde på 1) slapp jag både restless legs, öronsusningar och även många av de problem du beskriver ovan. Genomgick en värmebehandling av livmodern och har nu ingen mens alls vilket är så skönt! Innan styrde min rikliga mens hela mitt liv och jag var tvungen att planera helt utifrån den, SÅ jävla skönt att slippa tack för att du delar med dig av ditt liv Nina- din blogg har hjälpt mig så mycket ska du veta ❤️

Anna
Anna
5 years ago

När jag läser ditt blogginlägg så känns det som det är mig du beskriver. Mår dåligt med mycket oro och ångest mm innan mens. Har inte fattat varför jag mår så dåligt.. och har ont här och där. Men det här kan ju vara en förklaring. Är 45 år idag så det kan ju vara förklimatkteriet som spökar. Ska absolut prova dina tips.. kan det vara så enkelt så är det ju toppen. Tack för tipsen och att du bjuder på dig själv. Gillar att följa din insta och blogg. ❤

Marica
Marica
5 years ago

Hej!
Så fint att du delar med dig av allt detta. Jag har en fråga som kanske inte direkt berör pms utan mer ångesten. Jag tycker mig ha sett på ditt insta eller blogg om en bok som har hjälpt dig i din vardag vad det gäller ångest. Om det är hos dig så skulle jag gärna vilja veta vad boken heter och dess författare? Jag har en brorsdotter som tyr sig till mig och hon har det riktigt jobbigt med sin ångest. Tänker att det kunde va en bok som skulle vara intressant för henne.
Tack än en gång för allt du delar med dig. ❤️

Maria Kaeeny
Maria Kaeeny
4 years ago

Hej!
Jag har fått livsmordercancer
Min läkare tabort min livmorder och äggstockarna på grund av cancer men nu jag mår bra, no more Cancer men hon vill att jag börjar med Vaginalgel( estriol) mot torra slidväggar
Men jag vill inte
Får jag använda, Female balancing cream?
Kan ni hjälpa mig? Jag är 44 år gammal
Jag kan inte så bra svenska men hoppas att ni förstår mig
Tack
Maria

niinis
niinis
Reply to  Maria Kaeeny
4 years ago

Åh jag vet inte om du får det! Jag tycker du ska fråga din läkare om det. Skönt att de fått bort all cancer. ❤️❤️❤️

Malin Håkansson
Malin Håkansson
4 years ago

Hej! Jag undrar hur jag hittar denna människa som hjälpte dig? Länken funkar inte när jag trycker men ser att hon heter Mia i alla fall? Tack för bra inlägg, känner igen mig precis! Skrämmande…
Mvh Malin

niiinis
niiinis
Reply to  Malin Håkansson
4 years ago

Googla på Mia Lundin så hittar du hennes nuvarande sajt. 👍🏼

Anneli Svensson
Anneli Svensson
3 years ago

Hej. Vet inte om detta nog var ganska länge sen men du kanske är aktiv ännu.
Känner igen mig sååå mkt. Är 37 år och har sedan jag blev utmattad för 3 år sedan känt av pms lite grann. Men har nu börjat känna av den ordentligt även fast jag nu äter mini piller. Ordentlig ångest och trötthet, oro, ont i kroppen, stel, tryck över vänster bröst typ.

När jag slutar med mini piller blir ångesten ännu värre, men tror att det är just pillrena som gjort mig så ångestfylld.
Tror jag har obalans i hormonerna och vill få hjälp!
Kan det du föreslår hjälpa mot hormonobalans alltså?
Mvh AS

niiinis
niiinis
Reply to  Anneli Svensson
3 years ago

Sök på pms här på bloggen, då kommer alla inlägg upp som jag skrivit angående det. Kram

Amanda
Amanda
3 years ago

Tar du alla 3 magnesium åt gången eller delar du under dagen?

niiinis
niiinis
Reply to  Amanda
3 years ago

En på förmiddagen och 2 till natten. ❤️

Wiilo Canshuur
Wiilo Canshuur
3 years ago

Omg, det känns som att du beskriver mig faktiskt, jag känner mig samma här , jag mår bra bara 2veckor i månaden resten mår jag väldigt mycket dålig , arg, jag känner mig galen,orkeslös, trött, spänning i kroppen, gråter, ingen tålamod, men tack så mycket för din tips jag ska ptova köpa de .

Johanna
Johanna
3 years ago

Men hjälp.. Detta är ju typ jag. Lade märke till nu att jag har ont i en handled jag bröt när jag var liten (lågstadiet, jag är 31 nu..) under min mens. Förstår inte, har aldrig varit den som har haft ont, men börjar undra om det kan kopplas till mensen. Hade en hemsk graviditet 2019 och besvären tycks komma tillbaka när jag får mens nu, ska definitivt titta mer på detta. TACK!

Malin
Malin
2 years ago

Hej! Jag udnrar vilken sorts järntillskott du äter? Hörde nånstans att vissa järntillskott bara hjälper på ”ytan” och inte att fylla på depåerna (ferritinet) eller duger vad som?

niiinis
niiinis
Reply to  Malin
2 years ago

Jag äter Niferex och järntillskott från Great Earth.

Elin
Elin
1 year ago

Inlägget är flera år gammalt men så tacksam att jag läste det! Det var en beskrivning av mitt liv för tillfället! Ryggsmärta, värk i höfter, äggstockar, kropp som mår uselt veckan innan mens, ont i muskler, svårt att somna om när jag vaknar på natten, huvudvärk titt som tätt, eksem på underarmarna. Söker man läkare är listan på fel så lång att man knappt inte vet för vad man ska söka. Googlar man så har jag allt ifrån skelettcancer till äggstockscancer, reumatiska sjukdomar, ibs, huvudvärkssjukdomar osv. Har också tagit några prover (utan direkta avvikande resultat), ätit muskelavslappnande, antiinflammatoriska tabletter – allt utan egentligt resultat. Sjukgymnastik, kiropraktor, naprapat – you name it. Är 43 år, menscyklarna blivit kortare men är befintliga än så länge.

Nu ska jag testa div tabletter!

niiinis
niiinis
Reply to  Elin
1 year ago

Hoppas du blir lika hjälpt som jag blivit! ❤️

Nästa inlägg

Morning Ullared

© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow
19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x