ANNONS

Förtältsinspo

/

Inlägget innehåller annonslänkar bla från Clas Ohlson.

Jag konstaterar att Ullared med Gekås är en vattendelare. En del gillar, andra inte alls. Preciiiiis som med allt annat i livet. Alla vi människor ska inte tycka lika om allt, då skulle det vara kaos och utbytet mycket mindre än vad det är idag. Och hörrni, det är helt ok!

Man behöver inte tala nedlåtande om något som man inte gillar, just för att det finns andra som gillar det istället. Människor är så pass olika att något som en kan tycka är patetiskt kan vara någon annans stora höjdpunkt i livet. Kan det inte bara få vara så enkelt?

Vi har Ullared och Gekås som en årlig tradition sen vi åkte dit första gången för ett par år sen. Nu vill vi kvista dit för grejen liksom. Handlar inte så mycket om vad man handlar, mer just själva grejen. Packa Vagnhild, boka camping, den långa resan med några mysiga stopp. Att sen komma till varuhuset och se storleken gör så man baxnar varje gång. Det är så sjukt stort! Det finns så sjukt mycket att välja på så även om man anstränger sig så hinner du omöjligt gå igenom allt på en dag.

Köpa Björn Borg kallingar till stora barnen för inga pengar, en kalassnygg höstjacka till Milo som kanske inte finns på så många fler ställen, t-shirtar till Milo som han växer ur på en kvart för 40 spänn styck – dessutom till riktigt bra kvalitutta. 48 par strumpor och 20 par kallingar som räcker till alla byten på gympan och fotbollsträningen minst fram till jul, kanske sommaren om vi inte tappar bort allt. Nya telefonskal till hela familjen till mindre än halva priset. Ja men du hajar. Det är skitkul tycker vi. Det känns som du hard-core fyndar brallorna av dig…. Inget fult eller dumt i det tycker vi.

Så, vi kan väl bara komma överens om att vi alla gillar olika. Någon hatar Gekås och tycker det är svinonödigt att brassa 50 mil för saker som är lika billiga på ett närmare ställe (vilket faktiskt inte stämmer fullt ut men skitsamma). Någon ÄLSKAR Gekås och har det som största höjdpunkten på hela året, förbereder listor i flera månader och spar pengar tills det är dags att åka. Någon är nyfiken och vill se det en gång….fine! Det är ok. Vi gillar olika saker.

Nu ska jag visa lite mer husvagn och förtält och saker vi fyndade på Gekås. Vårt mission var att fynda till förtält och husvagn den här gången.

Vagnhild har blivit med ny lampa. Fynd på Gekås. En Eos kopia för 299 pix. Vi köpte en till för att ha i förtältet också men det saknas ett vanligt uttag som vi ska byta ut det andra till innan det kan användas.

När jag planerade förtältet i huvudet så såg jag framför mig en matdel och sen en liten hörna för mys. Vårt förtält är 5,5 x 2,5 m så det finns inte plats för en loungesoffa eller så. Det är det ju annars många som har i sina förtält om man bor långa perioder, t ex ligger över en hel säsong. Jag tycker det ser såååå mysigt ut med en loungedel att liksom kunna ligga och mysa i.

När man, som vi, bara bor kortare perioder är det omöjligt att frakta med sig så mycket så jag behövde komma på en bra lösning för en ”lounge-hörna” utan att det skulle innebära vräkiga tunga möbler att frakta med. Kom då på uppblåsbar fåtölj och började googla. Nåt måste ju finnas tänkte jag!

Hittade denna uppblåsbara fåtölj på Clas Ohlson. Kvistade dit och köpte den enda som fanns kvar i butiken. Tanken är att den står som den är men att man också kan lägga på en mysig filt över hela om man vill.

Fått så mycket frågor om lyktorna, dom är från Gekås och kostade 199kr och 249kr för den stora. De lyser såå mysigt i förtältet på kvällen.

Denna korgen är från IKEA och funkar både som förvaring av filtar samt ett avlastningsbord i myshörnan. Uppepå har jag ställt ett doftljus och en plastväxt som jag hade i husvagnen. Helst har jag äkta växter men det är också svårt att frakta med husvagn.

Ljusslingan gör verkligen sån skillnad på mys. Den lyser hela tiden också så det blir aldrig riktigt mörkt i förtältet. Just den här är från IKEA och går på el. Dock så vill jag även ha ljusslingor som jag vill hänga utanför i förtältet, då kan man införskaffa sig dessa superfina ljusslingor som går på solceller! Skulle vilja hänga 2 såna här gammeldagsa lyktor i varsitt hörn på utsidan av förtältet också, de drivs otroligt nog också av solceller.

Gardinerna fanns redan och följde med förtältet. Mattorna har jag valt att ha lite olika men i samma färgkombination. Vi har 6 stycken sammanlagt och det blev faktiskt bättre än jag hade vågat hoppas på. De flesta kör ju sån förtältsmatta men jag tyckte inte det fanns så fina så då löste jag det såhär istället.

Skulle vilja ha en sån här ryamatta som tål både att bli blöt och utsättas för solsken. Den är UV – stabiliserad så den bleks inte ens av solsken. Så mysigt att ha den under uppblåsbara fåtöljen, skulle ge ännu mera mys.

Här ser ni lite mer helhet i hur det ser ut inne i förtältet. Ljusstakarna på bordet är från Gekås, sen är det plasthortensia (älskar hortensia) och en lykta som jag tror jag köpte på Rusta. Till vänster om ingången till husvagnen har vi ställt en liten ugn/bänkspis. Vi lagar väldigt mycket mat i ugnen och så vill ju jag baka lite också så att ugnen är med är ett måste!

Funkar alldeles utmärkt att baka lite lätt i och perfekt för matlagning. Älskar den här lilla bänkspisen.

Vi har en roterande värmare står i förtältet också om det skulle bli lite kyligt på kvällen. Skulle gärna ha den här snygga ”hängande från taket” värmaren, hört att det går toppen att ha den en bit ned från tälttaket. Måste ju funka som en lampa nästan?

Ja men du må tro att vi trivs! ❤️ Här mår vi gott och så har vi med våra saker att trivas i. Det här är ju som ett andra hem även om det är lite litet. Men det känns inte litet för man vistas ute så mycket, och förtältet gör ju så det känns som man bor i ett mindre palats.

11
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00