Gammeln här…

Halloj min vän!

Jag är så trött i ögonen ikväll. Ni vet ålderssende? Det där när man måste läsa med långa armar för att se tydligt? Det suger så jäkla fett mycket!

Alltså såhär. Samma dag som jag fyllde 40 år så stod jag i duschen och skulle läsa på schampoflaskan. Såg inte. Alltså inte ett skit. Det bar en böljande mörk sörja den där texten på baksidan. Trodde det var något allvarligt fel på mina ögon. Allvarligt visade det sig inte bara, däremot hade ”gsmmeln” kommit och tagit mig. Samma dag jag fyllde 40 märkte jag det också ironiskt nog. Haha….vad är oddsen?

Jag är dessutom närsynt. Så nu kan man säga att jag har 3 fel på ögonen. 1) Närsynt 2) Tantseende 3) Astigmatism (brytningsfel)

Jodåsatttteeeee, inget mer? Haha… Nä, men det är lite kruxigt detta. När jag har linserna i så ser jag som gammeln på nära håll. Långa armar, ju mindre text desto längre armar. Kommer Milo för nära så kan jag knappt urskilja hans näsa. Alltså måste jag ha läsglasögon för att kunna läsa.

Har jag glasögon så lyfter jag dom när jag läser. Då ser jag som en hök på nära håll, men på långt håll ser jag lika suddigt som jultomten efter 42 snaps och immiga glasögon. Totalt nada typ.

Så det är liksom illa alltihopa. Hajar ni dilemmat här? Testade ett par progressiva linser, grymma på allt förutom att man måste tumma på skärpan på lång sikt. Så då ser man inte bra på långt håll men man kan läsa och allt. Trivdes inte med att inte se bra på långt håll så jag struntade i dom där. Kanske ska jag ändå testa det igen? Det var ju grymt skönt att slippa fladdra mes brillorna på det där sättet. De finns ju t.o.m att beställa också, HÄR är dom jag hade tror jag.

Hittade en sån sjukt bra grej på samma sida, en slags magnetgrunka så man kan hänga sina brillor nästan hur som helst, så bra för läsglasögonen och mina vanliga som sitter på skallen, är i fickan, på sängen, i soffan och så sätter jag mig på dom och jada jada. Den här grejen var ju grym för det! Funkar för hörlurar också.

I alla fall, jag har ansträngt ögonen för mycket idag. Slarvat åt båda håll. Inte använt läsglasögon och sen använt för starka läsglasögon. Jaja….nog om det!

Ikväll var vi hos mamma och pappa igen. Tony ville träna i deras gym och jag hade plockar ihop en liten skönhetspresent till mamma. Mosters älskling Edward var där med min syrra och hennes man.

Ungarna är så gulliga med varann. Edward avgudar Milo. Han vill göra allt som Milo gör. Ikväll blev de lovade glass efter maten och Edward sprang och hämtade 2 och var såååå lycklig när de båda fick mumsa glass.

Alltså. Mamma och pappa följer någon turkisk serie som dom fetfastnat för. Jag försökte titta men jag är helt väck. Det där måste vara som att hoppa in i 3:e säsongen av Game of Thrones. Älskar att fastna sådär för serier, så härligt att ha något att längta till.

Jo, sen klippte jag syrran också. Hon hade panik med sina slitna toppar. Blev verkligen hur fräscht som helst med en lite uppfräschning.

Sist av allt blev det spring i trädgården. Riktigt trötta ut de små liven så mamma o pappa får lite ensamtid i soffan sen. Eller nä, förresten, jag fetsomnar ju samtidigt som Milo så det blir inge av med det ändå.

Sötisarna. Milo tog ett päron, då ville han självklart också ha det. Åh, vår lille bebis i familjen. Vad man älskar den lille fisen! ❤️

Hmmm…nu är jag sådär trött igen. Dags att lägga ifrån sig luren och ta kväll på allvar.

Hörni, imorgon är det FINFREEEEEDAG. Imorgon ska jag visa mina accessoarer till festen (klänningen är hos mamma för att bli uppsydd) och sen har jag fått hem de cooolaste bootsen som jag kommer älska i höst!

Ha en fin kväll nu raringar!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Minna
Minna
5 years ago

Hej! Vill bara säga att du har en av mina favvobloggar. Ha en fin finfredag

niinis
niinis
Reply to  Minna
5 years ago

Tack snälla! Detsamma till dig!

Marie Jibbefors
Marie Jibbefors
5 years ago

Jag har progressiva linser och ser utmärkt på långt håll. Och mellanlångt. När jag läser behöver jag glasögon om det är för dunkelt ljus. Ena linsen ser på nära håll och den andra på långt håll. Funkar jättebra!!

Liza
Liza
5 years ago

Åh min mamma är helt fast i den serien också tror den heter förväxlingen

niinis
niinis
Reply to  Liza
5 years ago

Hahaha! Jaaaaaa….Hahaha!

Nästa inlägg

Mazarinrutor

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x